Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Școala altfel - ,,Să știi mai multe, să fii mai bun”

18 -22 aprilie

Școala altfel - ,,Să știi mai multe, să fii mai bun”

,,Educaţia nu este învăţarea unor fapte, ci antrenarea minţii să gândească"-Albert Einstein.

La Şcoala Gimnazială ,,Miron Pompiliu" Ștei, s-a derulat în perioada 18 -22 aprilie 2016, programul cu caracter non-formal ,,Să știi mai multe, să fii mai bun".
Scopul acestui program național este de a implica elevii și cadrele didactice în activitați extracurriculare şi extraşcolare, care să valorizeze talente, să stimuleze competenţe în domenii diverse și interesante.
Activitățile propuse de cadrele didactice au fost centralizate de consilierul educativ, prof. Merce Sanda, cu acordul conducerii şcolii, prof. Simona Pantea, director și Liana Moruţ, director adjunct, în vederea includerii acestora în calendarul activităţilor educative ale şcolii.
Programul a  cuprins o paletă bogată şi diversificată  de activităţi culturale, sportive, educative, ateliere de creaţie, teatru şi literatură, vizite tematice, de studiu, parteneriate între şcoli, campanii de conduită şi prevenire a delincvenţei juvenile etc.
Elevii din ciclul primar au participat la activităţi precum: Micul pieton, Ziua mondială a sănătăţii, Paştele la români, Micii meteorologi, Teatru, Ne jucăm, ne distrăm, Cumpărături inteligente, Ai carte, ai parte, Personaje din biblie, Aer, soare şi mișcare, Ziua meseriilor, Ne desenăm gândurile, Carnavalul primăverii, Bibliotecar pentru o zi, Tradiții și obiceiuri de Paște, S.O.S. natura etc. Ei au fost coordonaţi de învățătorii claselor, profesorii lor: Bursașiu Ramona, Bunta Cristian, Bogoșel Voichiţa, Colda Adriana, Creț Florina, Domokoş Ruxandra, Gabor Elena, Făşie Romulus, Igna Livia, Mihuţa Andreea, Moza Liana, Trip Florina, Todor Alina, Muşet Georgeta (prof. de religie) și Vlas Angela (prof. de lb. engleză).
Elevii din ciclul gimnazial au participat, de asemenea, la diverse activități instructiv - educative desfășurate în sălile de clasă sau la Centrul de Documentare şi Informare: vizionări de filme istorice sau de aventură (Domnia lui Ștefan cel Mare, Mihai Viteazul, Singur pe lume, Ocolul Pământului în 80 de zile), Karaoke, Micii geografi, Codul bunelor maniere, atelierul de creație plastică și creativitate în  tehnica quilling, concursul Maratonul cifrelor și concursul de șah.
O parte din elevii au vizitat instituțiile din oraș: Primăria, Poliția Locală, Pompierii, Stația de apă. Stația meteo, grupul de firme Euroopen Food, SC Buru S.R.L. (Fabrica de pâine și produse de panificație), Fabrica de tricotaje ,,Redomian" S.R.L., precum și unităţile şcolare liceale: Colegiul Național ,,Avram Iancu" și Colegiul Tehnic ,,Unirea".
Alţii au făcut drumeţii în zonă (la Mănăstirea  Izbuc), unii s-au relaxat la un picnic în pădure, iar cei mai norocoşi au petrecut două zile în afara ţării la, Veneția.
Vizita la locul de muncă al părinţilor a fost un alt obiectiv major, la care au participat elevii din clasele primare şi gimnaziale, activitate amplă, desfăşurată în cadrul proiectului naţional JA in a Day.
Elevii au fost îndrumați și însoțiți de profesorii diriginţi: Andru Luminiţa, Bogdan Cristian, Haidu Rodica, Goliţa Anca, Filip Aurica, Paşca Alin, Sere Alexandra, Mihuţa Ștefana, Mangra Adelina, Merce Sanda, Moș Georgeta, Popa Olga, Toth Ioana și de alți profesori îndrumători: Stanciu Lidia, Coroiu Carmen, Dumbravă Andreea, Drăgan George, Andru Cristina, Moş Cătălin, Jude Raluca, Rada Daniela, de echipa pedagogică a C.D.I. prof. docum. Vancea Gabriel și inst. Tomescu Ileana,  bibliotecar. Au mai colaborat cu elevii şi dascălii în derularea activităţilor şi personalul didactic  auxiliar: Adelina Drăghiciu, secretar, Popa Rodica secretar, Galea Ramona, contabil şi Eugenia Lucaciu, administratorul scolii.
,,Cei care educă copiii sunt demni de mai multă onoare decât cei care le dau viaţă; de aceea pe lângă viață, dăruiți copiilor și arta de a trăi bine, educându-i" - Aristotel.
Pantea Simona & Tomescu Ileana
Pentru mai multe poze, Școala altfel - ,,Să știi mai multe, să fii mai bun”.
 

Trimite email
joi, 25 aprilie 2024, 12:32:08 Ora de vară a Europei de Est