Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Deschiderea Târgului de carte Gaudeamus și evenimentele sale

De miercuri până duminică, inclusiv,

Deschiderea Târgului de carte Gaudeamus și evenimentele sale

Miercuri, 18 mai 2016, s-a deschis în Parcul 1 Decembrie din Oradea, cea de-a III-a ediţie a Târgului de carte Gaudeamus.

La eveniment, au participat primarul Oradiei, dl ing. Ilie Bolojan, dl Bogdan Roşca, managerul Radio România Cluj, dl Lucian Silaghi, directorul Direcţiei pentru Cultură Bihor şi dl Mihai Jurcă, director al Asociaţiei pentru Promovarea Turismului Bihor.
Deschiderea târgului a fost transmisă în direct la Radio România Actualități, dl. Bogdan Roşca mulțumind organizatorilor și partenerilor evenimentului. La rândul său, și dl primar Ilie Bolojan a mulțumit organizatorului național, Radio România Actualități, dar și orădenilor prezenți.
După cuvintele rostite de Lucian Silaghi și Mihai Jurca, peste 350 de elevi de la Colegiul Naţional ,,Mihai Eminescu" au format un lanţ uman de la pavilionul târgului până la  bustul lui Iosif Vulcan din Parcul Libertăţii. Dând din mână în mână poezia ,,De-aș avea", a lui Mihai Eminescu cu care poetul debuta în urmă cu 150 de ani în paginile revistei ,,Familia", eminescienii orădeni au refăcut simbolic traseul de la Cernăuți la Oradea.
Evenimentele târgului
Vă reamintim reperele statistice și evenimentele târgului (pe scurt), așa cum le-am primit din partea organmizatorului național, reprezentat de doamna Connie Chifor.
*66 de participanţi reuniţi în 43 de standuri, reprezentând principalele categorii active pe piaţa de carte şi educaţie din România - edituri, agenţii de difuzare de carte şi produse multimedia, instituţii de învăţământ, edituri străine reprezentate de către distribuitori de carte.
*o suprafaţă record de peste 400 mp de standuri și peste 30 de evenimente propuse de către organizatori şi expozanţi
Joi, 19 mai, la ora 13.00, va avea loc, în organizarea Direcţiei Judeţene pentru Cultură Bihor şi a revistei „Familia", conferinţa „Eminescu, Vulcan şi revista „Familia". 150 de ani de la debutul poetului Mihai Eminescu".
Și tot joi, între orele 16.00 şi 17.00, pe Str. Republicii, în zona pietonală, va avea loc „Parada personajelor literare", susținută de liceenii de la Colegiul Național „Mihai Eminescu", cu sprijinul Teatrului „Regina Maria" Oradea.
Proiecte Radio România - Gaudeamus derulate la Târgul Gaudeamus Oradea 2016
Cărţile se întorc acasă, campanie care are ca principal obiectiv constituirea, prin donaţii din partea expozanţilor şi a vizitatorilor, a unui fond de carte care, în acest an, are ca beneficiar Asociaţia Dedalis din comuna Balc, organizaţie care face demersuri pentru înfiinţarea unei biblioteci a comunităţii.
Invitaţi de nota 10: olimpicii României, proiect prin care postul public de radio promovează şi recompensează performanţele obţinute pe plan internaţional de către reprezentanţii la vârf ai învăţământului românesc. Sâmbătă, 21 mai, la ora 12.00, sunteţi aşteptaţi să îi cunoaşteţi pe invitaţii de nota 10 ai Târgului Gaudeamus, elevi orădeni premiaţi la olimpiade internaţionale la diferite discipline: Árva Norbert-Ákos, Divin Péter (Liceul Teoretic „Ady Endre"), Teodora Groza (Colegiul Naţional „Mihai Eminescu") şi Kun Édua Boróka (Liceul Teologic Reformat „Lorántffy Zsuzsanna").
Premiile ediţiei 2016 a Târgului Gaudeamus Oradea vor fi decernate duminică, 22 mai, începând cu ora 13.00. Trofeele Gaudeamus (acordate editurilor) şi Cea mai râvnită carte a Târgului, decernate prin Votul Publicului exprimat prin completarea unor chestionare distribuite în rândul vizitatorilor; Trofeele presei - decernate jurnaliştilor pe secţiunile publicaţii, radio, TV şi online, tot prin Votul Publicului; Premiul Educaţia - decernat unei instituţii de învăţământ în semn de apreciere a modului de promovare a ofertei sale educaţionale la Târgul Gaudeamus; Premiul Miss Lectura, acordat celei mai frumoase cititoare prezente la târg, de către Casa de Modă Ilinca din Craiova.
Premiile Tombolei Gaudeamus, care vor fi acordate pe baza tragerii la sorţi a buletinelor de Vot al Publicului, și care constau în sume de bani, produse cosmetice, permise de intrare la Aqua Park President şi vouchere pentru pizza.
Târgurile Gaudeamus, reunite în cadrul Programului Lectura, constituie cea mai importantă componentă a unui proiect de anvergură naţională, iniţiat şi derulat de Radio România cu scopul declarat de a susţine cultura scrisă din ţara noastră prin evenimente de tip expoziţional, dedicate în principal cărţii şi ofertei educaţionale. Palmaresul cumulat al Programului, în intervalul 1994 - 2016, însumează 93 de târguri organizate sub brandul Gaudeamus, aproape 2.642.000 de vizitatori, aproape 9.800 de expozanţi şi 10.630 de evenimente culturale. Principalele sale componente sunt: Târgul Internaţional Gaudeamus Carte de Învăţătură, Caravana Gaudeamus (Craiova, Cluj-Napoca, Oradea şi Litoral), Târgul Gaudeamus Carte Şcolară şi o serie de proiecte conexe. Calendarul Gaudeamus 2016 mai cuprinde: Litoral (11 - 15 august), Gaudeamus Carte Şcolară (15 - 25 septembrie) şi Târgul Internaţional Gaudeamus (16 - 20 noiembrie).
Vă reamintim că Târgul Gaudeamus este un eveniment național, organizat la Oradea de Radio România, cu concursul Primăriei Municipiului Oradea şi Asociației pentru Promovarea Turismului din Oradea şi regiune ...
Connie Chifor & Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Deschiderea Târgului  de carte Gaudeamus și evenimentele sale.

Trimite email
vineri, 26 aprilie 2024, 11:12:27 Ora de vară a Europei de Est