Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
10 ianuarie 2022
1.Testele de salivă pentru elevi nu ajung în școli prea curând, contestația depusă abia azi la licitație are 10 zile termen pentru rezolvare / Ovidiu Zară, Consiliul de Soluționare a Contestațiilor: Mai poate exista o întârziere și după aceea, decizia C.N.S.C. va putea fi și ea contestată

Testele de salivă destinate elevilor nu vor ajunge mai devreme de două săptămâni în școli din cauza contestației la procedura de licitație. Procedura prevede că, după ce contestația a fost înaintată, Oficiul Național pentru Achiziții Publice (O.N.A.C.) are la dispoziție maximum cinci zile să pună la dispoziția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (C.N.S.C.) pentru depunerea dosarului cu toate informațiile necesare rezolvării contestației. Apoi, C.N.S.C. are la dispoziție 10 zile pentru comunicarea unei decizii, însă probabil că nu va dura 10 zile ci mai puțin, având în vedere situația urgentă din sistemul de învățământ, a explicat pentru Edupedu.ro Ovidiu Zară, purtătoruld e cuvânt al instituției.

8 ianuarie 2022
2.Experimente virtuale de Chimie și Biologie și învățarea digitală a ortogramelor, lecțiile create de profesorii Florin Viu și Ramona Drăguț, premiate în Concursul #Digitaliada: „Încrederea în puterile mele de-a face ceva pentru elevii mei a fost un mare câștig”

„Câștigarea unui premiu, știind că materialul a fost jurizat de profesori de prestigiu și cu experiență, înseamnă încredere. Capeți încredere în munca ta, vezi că poți face lucruri de valoare care să-i ajute pe elevi”. Mărturia vine de la învățătoarea Ramona Drăguț, câștigătoare la concursul #Digitaliada de anul trecut cu proiectul „Scriem corect”. Premiant de asemenea anii trecuți și participant acum din nou la ediția 6, Florin Viu, profesor de Chimie și Biologie a povestit pe larg pentru Edupedu.ro cum a început primele experimente virtuale pentru copii, cum s-a dezvoltat relația cu elevii în orele în care digitalul a fost parte, precum și transferul la Casa Corpului Didactic, unde tocmai a promovat examenul de metodiști pentru dezvoltarea de resurse educaționale. „La Casa Corpului Didactic tot în urma performanțelor obținute la concursul #Digitaliada am venit”, a explicat profesorul.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 decembrie 2021

1.Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București, obligați să meargă fizic luni, la ora 14, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar. Asta deși Ministerul Educației permite ca întâlnirea să aibă loc on-line în plină pandemie

Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București sunt obligați să meargă fizic, luni, 13 decembrie 2021, la ora 14.00, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar, pentru a-și alege școala pe care vor să o conducă. Instituția ignoră astfel posibilitatea ca ședința să aibă loc on-line, posibilitate comunicată și întărită chiar de Ministerul Educației printr-o adresă trimisă inspectoratelor școlare tot vineri.
Ședința de alegere a școlii pentru candidații la concursul de directori are loc în timp ce elevii Liceului „Jean Monnet” sunt la cursuri, tot cu prezență fizică, iar procedura internă a unității de învățământ prevede că toate persoanele care nu sunt angajate ale unității sunt considerate persoane străine, legitimate la punctul de pază, trecute în registru, iar paznicul păstrează cartea de identitate a persoanelor pe toată perioada vizitei acestora...
Potrivit procedurii operaționale nr. 28625/10.12.2021 privind organizarea și desfășurarea ședinței cu prezență în care sunt exprimate opțiunile candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ emisă vineri de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, luni, 13 decembrie 2021, are loc ședința cu prezență fizică pentru exprimarea opțiunilor candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ.

,,Să învățați cum să vă argumentați opinia”

Concursul național ,,Tinerii dezbat” – etapa regională de la Oradea

,,Să învățați cum să vă argumentați opinia”

Sâmbătă și duminică (21-22 mai 2016), în mai multe municipii din țară, s-a desfășurat etapa regională a Concursului național ,,Tinerii dezbat".

Doar la Oradea, se desfășoară în același timp, astăzi și mâine (sâmbătă și duminică - n.n.) două etape regionale, A și B, datorită numărului mare de participanți, 33 de echipe, din șase județe: Alba, Bihor, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj, după cum aveam să aflăm de la dl inspector școlar Florin Negruțiu, coordonatorul și moderatorul competiției regionale.
Și această a VII-a ediție și etapă regională a fost găzduită de Liceul Teoretic ,,Aurel Lazăr" din Oradea (o școală europeană de prestigiu a județului Bihor).
Deschiderea festivă a manifestării a fost onorată de inspectorul școlar general, dl profesor Alin-Florin Novac-Iuhas care s-a adresat cu bucurie participanților: ,,Îmi exprim bucuria că județul nostru poate organiza și are ocazia să organizeze această competiție, care, cred eu, este cel mai amplu program de dezvoltare pentru elevi... Trăiesc cu speranța că veți pleca de la Oradea cu amintiri frumoase. Închei prin a vă îndemna să nu renunțați niciodată la pasiunea voastră, indiferent de rezultatul pe care îl veți obține astăzi".
În cuvântul său, directorul liceului gazdă, dl prof. Gheorghe Tirla, a urat bun venit participanților și ,,a telegrafiat în câteva cuvinte", vorba domniei sale ,,istoria" liceului - ,,un liceu relativ nou, înființat în vremurile tulburi de după 1990. Anul trecut am sărbătorit 25 de ani"... Nu putea să nu sublinieze faptul că liceul lăzăriștilor deține de trei ori înaltul titlu de ,,școală europeană", cel de-al treilea titlu fiind obținut anul trecut.
,,Un debater nu pierde niciodată, un debater învață"
Directorul adjunct al competiției, dl profesor Dan Sima, avea să puncteze cel mai clar ce înseamnă acest concurs.
,,Tinerii dezbat" este un concurs care vă face puternici, critici și creativi. Este o competiție și va avea învingători, dar sunt convins că putem spune încă de pe acum că nu va avea învinși...un debater nu pierde niciodată, un debater învață!"
Cei doi directori de turneu, Ionuț Danci și Ștefan Ungur, s-au referit, în principal, la importanța competiției și la aspectele tehnice ale concursului, încurajându-i pe participanți. ,,Trebuie să învățați cum să vă argumentați opinia, să învățați cum să purtați o discuție. Este interesant să vezi că niște elevi de clasa a IX-a, a X-a, a XI-a pot să aibă un discurs mult mai bun decât oameni politici din ziua de azi" (I.D.). Atât în ring cât și în afara lui, în pauze, concurenții au fost îndemnați ,,să aibă un comportament academic; ținând cont că arbitrul e suveran!"
Domnilor jurați, gazde și organizatori, așteptăm să publicăm rezultatele concursului!
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (67 de poze), accesați Galeria foto: ,,Să învățați cum să vă argumentați opinia”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marți, 18 ianuarie 2022