Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

,,Să învățați cum să vă argumentați opinia”

Concursul național ,,Tinerii dezbat” – etapa regională de la Oradea

,,Să învățați cum să vă argumentați opinia”

Sâmbătă și duminică (21-22 mai 2016), în mai multe municipii din țară, s-a desfășurat etapa regională a Concursului național ,,Tinerii dezbat".

Doar la Oradea, se desfășoară în același timp, astăzi și mâine (sâmbătă și duminică - n.n.) două etape regionale, A și B, datorită numărului mare de participanți, 33 de echipe, din șase județe: Alba, Bihor, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj, după cum aveam să aflăm de la dl inspector școlar Florin Negruțiu, coordonatorul și moderatorul competiției regionale.
Și această a VII-a ediție și etapă regională a fost găzduită de Liceul Teoretic ,,Aurel Lazăr" din Oradea (o școală europeană de prestigiu a județului Bihor).
Deschiderea festivă a manifestării a fost onorată de inspectorul școlar general, dl profesor Alin-Florin Novac-Iuhas care s-a adresat cu bucurie participanților: ,,Îmi exprim bucuria că județul nostru poate organiza și are ocazia să organizeze această competiție, care, cred eu, este cel mai amplu program de dezvoltare pentru elevi... Trăiesc cu speranța că veți pleca de la Oradea cu amintiri frumoase. Închei prin a vă îndemna să nu renunțați niciodată la pasiunea voastră, indiferent de rezultatul pe care îl veți obține astăzi".
În cuvântul său, directorul liceului gazdă, dl prof. Gheorghe Tirla, a urat bun venit participanților și ,,a telegrafiat în câteva cuvinte", vorba domniei sale ,,istoria" liceului - ,,un liceu relativ nou, înființat în vremurile tulburi de după 1990. Anul trecut am sărbătorit 25 de ani"... Nu putea să nu sublinieze faptul că liceul lăzăriștilor deține de trei ori înaltul titlu de ,,școală europeană", cel de-al treilea titlu fiind obținut anul trecut.
,,Un debater nu pierde niciodată, un debater învață"
Directorul adjunct al competiției, dl profesor Dan Sima, avea să puncteze cel mai clar ce înseamnă acest concurs.
,,Tinerii dezbat" este un concurs care vă face puternici, critici și creativi. Este o competiție și va avea învingători, dar sunt convins că putem spune încă de pe acum că nu va avea învinși...un debater nu pierde niciodată, un debater învață!"
Cei doi directori de turneu, Ionuț Danci și Ștefan Ungur, s-au referit, în principal, la importanța competiției și la aspectele tehnice ale concursului, încurajându-i pe participanți. ,,Trebuie să învățați cum să vă argumentați opinia, să învățați cum să purtați o discuție. Este interesant să vezi că niște elevi de clasa a IX-a, a X-a, a XI-a pot să aibă un discurs mult mai bun decât oameni politici din ziua de azi" (I.D.). Atât în ring cât și în afara lui, în pauze, concurenții au fost îndemnați ,,să aibă un comportament academic; ținând cont că arbitrul e suveran!"
Domnilor jurați, gazde și organizatori, așteptăm să publicăm rezultatele concursului!
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (67 de poze), accesați Galeria foto: ,,Să învățați cum să vă argumentați opinia”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 21 septembrie 2021