Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Micii campioni, la fotbal și dans - ediția a VIII-a

Joi și vineri, la Grădinița Nr. 52

Micii campioni, la fotbal și dans - ediția a VIII-a

Proiectul educaţional naţional „Micii campioni" (anul acesta cu statut interregional) a adunat și la cea de-a VIII-a ediție sute de copii, cadre didactice și părinți în cele două zile de întreceri: joi - la fotbal, iar vineri - la dans.

Joi, 26 mai 2016, au avut loc meciurile de fotbal, pe terenul de sport al grădiniței, pe Wembley, cum îi spunem noi.
Gazonul s-a prezentat în condiții bune, iar spectatorii au fost încântați de prestația echipelor favorite. Din prea mult zel și din dorința de a înscrie pe tabela de marcaj cât mai multe puncte, nu a mai contat în ce poartă s-a înscris, gol sau autogol, până la urmă a contat că s-a marcat și mișcarea în sine pe teren, cu căderi spectaculoase, demne de a fi reluate pe micile ecrane.
Sărbătoarea fotbalului a fost colorată în tribune de grupele gazdelor, dar și de echipa de majorete a Grădiniței Nr. 45 - ,,Ion Creangă", care a fost vedeta zilei, în tribune; pe iarba verde și la masa verde, campioni au fost fotbaliștii d-lui Vekony Tiberiu care s-au impus categoric, surclasând până și profesioniștii L.P.S.-ului; au făcut show, strălucind la toate capitolele și au dat de lucru pentru înregistrarea punctelor pe tabelă.
În clasament, pe primul loc s-au situat campionii Grădiniței Nr. 52, urmați de cei ai Grădiniței Creștine ,,Emanuel" (pe cea de-a doua treaptă); pe locul III - Grădinița Nr. 45 - ,,Ion Creangă" și reprezentativa I a L.P.S. ,,Bihorul", iar pe locul IV, echipa a II-a a L.P.S. ,,Bihorul".
La premiere, managerul de proiect, doamna director Maria Nan, a acordat medalii, cupe, diplome și dulciuri tuturor competitorilor, considerându-i pe toți campioni ai sportului și mișcării pentru sănătate, dar și campioni ai prieteniei, toți clasându-se pe locul I.
Declarații ,,incendiare" după meci
Le mulțumesc colegelor mele de la Grădinița Nr. 52 pentru mobilizare în organizarea și desfășurarea evenimentului, sponsorilor și părinților pentru sprijin, precum și partenerilor de proiect pentru participare. Felicit echipa noastră pentru victorie și pe domnul atrenor Vekony Tiberiu; mulțumim partenerilor de la Liceul cu Program Sportiv ,,Bihorul", domnului director Dan Matei și domnului Ghiț Gheorghe, prezent la competiția noastră. Mă bucur că am avut o zi însorită, o zi excelentă pentru mișcare în aer liber, o zi minunată dedicată copiilor, o zi de mișcare pentru sănătate - prof. Maria Nan (directorul Grădiniței Nr. 52).
Cum a spus și doamna directoare, scopul acestei acțiuni a fost mișcarea, și în plus spiritul de competiție; atmosfera a fost frumoasă, iar gazdele primitoare. Eu zic că am avut toate ingredientele pentru o zi frumoasă, iar la final s-a văzut: copii fericiți, fiecare cu medalii și premii; de la noi cel mai bun a fost Patric Silaghi - prof. Ovidiu Silaghi (L.P.S. ,,Bihorul").
Ca arbitru am avut o misiune dificilă; ne-a bucurat numărul mare-mare de copii foarte talentați. S-a văzut la toate grădinițele interes mare pentru sportul de performanță. De la Emanuel avem cei mai mulți copii la grupele mai mari, mulți și foarte buni - prof. Cristian Mureșan (L.P.S. ,,Bihorul").
Participăm cu drag în fiecare an la acest concurs. Anul acesta am fost plăcut surprinși de surpriza pe care ne-au făcut-o copiii noștri. De la noi, cel mai bun a fost Marc Duma. Mulțumesc antrenorului, domnului profesor Ciprian Fiter, și colegei mele, aici de față, ed. Kadar Marta - prof. Diana Pentie (directorul Grădiniței Creștine ,,Emanuel").
De la antrenorul campionilor, dl prof. Vekony Tiberiu (Grădinița Nr. 52), am aflat că cel mai bun marcator a fost Dominic Miara.
Fotbaliștii Grădiniței Nr. 45 - ,,Ion Creangă" au fost însoțiți de directorul instituției, doamna prof. Rodica Ciocan, administratorul Dana Șuteu și trei educatoare care au stimulat sportivii printr-o atmosferă aparte creată de majoretele grădiniței.
Așadar, ediția a VIII-a a Micilor campioni a demonstrat viabilitatea și actualitatea proiectului, succesul de care se bucură în rândul beneficiarilor, premise pentru o nouă ediție în 2017.
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (64 de poze), accesați Galeria foto: Micii campioni, la fotbal și dans  - ediția a VIII-a.

Trimite email
vineri, 2 mai 2025, 08:32:50 Ora de vară a Europei de Est