Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Micii campioni, la fotbal și dans - ediția a VIII-a

Joi și vineri, la Grădinița Nr. 52

Micii campioni, la fotbal și dans - ediția a VIII-a

Proiectul educaţional naţional „Micii campioni" (anul acesta cu statut interregional) a adunat și la cea de-a VIII-a ediție sute de copii, cadre didactice și părinți în cele două zile de întreceri: joi - la fotbal, iar vineri - la dans.

Joi, 26 mai 2016, au avut loc meciurile de fotbal, pe terenul de sport al grădiniței, pe Wembley, cum îi spunem noi.
Gazonul s-a prezentat în condiții bune, iar spectatorii au fost încântați de prestația echipelor favorite. Din prea mult zel și din dorința de a înscrie pe tabela de marcaj cât mai multe puncte, nu a mai contat în ce poartă s-a înscris, gol sau autogol, până la urmă a contat că s-a marcat și mișcarea în sine pe teren, cu căderi spectaculoase, demne de a fi reluate pe micile ecrane.
Sărbătoarea fotbalului a fost colorată în tribune de grupele gazdelor, dar și de echipa de majorete a Grădiniței Nr. 45 - ,,Ion Creangă", care a fost vedeta zilei, în tribune; pe iarba verde și la masa verde, campioni au fost fotbaliștii d-lui Vekony Tiberiu care s-au impus categoric, surclasând până și profesioniștii L.P.S.-ului; au făcut show, strălucind la toate capitolele și au dat de lucru pentru înregistrarea punctelor pe tabelă.
În clasament, pe primul loc s-au situat campionii Grădiniței Nr. 52, urmați de cei ai Grădiniței Creștine ,,Emanuel" (pe cea de-a doua treaptă); pe locul III - Grădinița Nr. 45 - ,,Ion Creangă" și reprezentativa I a L.P.S. ,,Bihorul", iar pe locul IV, echipa a II-a a L.P.S. ,,Bihorul".
La premiere, managerul de proiect, doamna director Maria Nan, a acordat medalii, cupe, diplome și dulciuri tuturor competitorilor, considerându-i pe toți campioni ai sportului și mișcării pentru sănătate, dar și campioni ai prieteniei, toți clasându-se pe locul I.
Declarații ,,incendiare" după meci
Le mulțumesc colegelor mele de la Grădinița Nr. 52 pentru mobilizare în organizarea și desfășurarea evenimentului, sponsorilor și părinților pentru sprijin, precum și partenerilor de proiect pentru participare. Felicit echipa noastră pentru victorie și pe domnul atrenor Vekony Tiberiu; mulțumim partenerilor de la Liceul cu Program Sportiv ,,Bihorul", domnului director Dan Matei și domnului Ghiț Gheorghe, prezent la competiția noastră. Mă bucur că am avut o zi însorită, o zi excelentă pentru mișcare în aer liber, o zi minunată dedicată copiilor, o zi de mișcare pentru sănătate - prof. Maria Nan (directorul Grădiniței Nr. 52).
Cum a spus și doamna directoare, scopul acestei acțiuni a fost mișcarea, și în plus spiritul de competiție; atmosfera a fost frumoasă, iar gazdele primitoare. Eu zic că am avut toate ingredientele pentru o zi frumoasă, iar la final s-a văzut: copii fericiți, fiecare cu medalii și premii; de la noi cel mai bun a fost Patric Silaghi - prof. Ovidiu Silaghi (L.P.S. ,,Bihorul").
Ca arbitru am avut o misiune dificilă; ne-a bucurat numărul mare-mare de copii foarte talentați. S-a văzut la toate grădinițele interes mare pentru sportul de performanță. De la Emanuel avem cei mai mulți copii la grupele mai mari, mulți și foarte buni - prof. Cristian Mureșan (L.P.S. ,,Bihorul").
Participăm cu drag în fiecare an la acest concurs. Anul acesta am fost plăcut surprinși de surpriza pe care ne-au făcut-o copiii noștri. De la noi, cel mai bun a fost Marc Duma. Mulțumesc antrenorului, domnului profesor Ciprian Fiter, și colegei mele, aici de față, ed. Kadar Marta - prof. Diana Pentie (directorul Grădiniței Creștine ,,Emanuel").
De la antrenorul campionilor, dl prof. Vekony Tiberiu (Grădinița Nr. 52), am aflat că cel mai bun marcator a fost Dominic Miara.
Fotbaliștii Grădiniței Nr. 45 - ,,Ion Creangă" au fost însoțiți de directorul instituției, doamna prof. Rodica Ciocan, administratorul Dana Șuteu și trei educatoare care au stimulat sportivii printr-o atmosferă aparte creată de majoretele grădiniței.
Așadar, ediția a VIII-a a Micilor campioni a demonstrat viabilitatea și actualitatea proiectului, succesul de care se bucură în rândul beneficiarilor, premise pentru o nouă ediție în 2017.
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (64 de poze), accesați Galeria foto: Micii campioni, la fotbal și dans  - ediția a VIII-a.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 2 aprilie 2020