Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Premia(n)ți cu cupă: Țigăncușele, Dans coreean, Raze de soare și Micii vienezi

Vineri, la Grădi Nr. 52 - Micii campioni, secțiunea de dans

Premia(n)ți cu cupă: Țigăncușele, Dans coreean, Raze de soare și Micii vienezi

Vineri (27 mai 2016), la Grădinița Nr. 52, s-a desfășurat cea de-a VIII-a ediție a concursului ,,Micii campioni", desfășurat în cadrul proiectului educațional național ,,Micii campioni", cu statut interregional, la actuala ediție, după cum a precizat managerul de proiect, doamna prof. Maria Nan, directorul Grădiniței Nr.52.

La competiția din acest an, s-au înscris 39 de formații, din care s-au prezentat 38. Pentru jurizare a fost desemnată o comisie alcătuită din doamna profesor Lucia Caciora - inspector școlar Educație timpurie al Inspectoratului Școlar Județean Bihor, domnul profesor Tiberiu Sîncelean, de la Școala Gimnazială Nr. 16 (fost inspector școlar) și domnul profesor Cristian Mureșan, de la Liceul cu Program Sportiv ,,Bihorul". Micii campioni (la dans, gimnastică sau majorete) s-au prezentat cum au știut ei mai bine pentru a cuceri râvnitele premii: cupe, diplome și premii dulci. Timp de aproape patru ore, am urmărit pe scena amenajată sau pe covorul din fața scenei un show pe cinste: dansatori preșcolari, unu și unu, curați, nevinovați, frumoși și dulci, sinceri până la culme și talentați, care dincolo de toate regulile jocului și normele concursului, au fost niște inocenți, care și-au salutat mai întâi părinții și frații, spre a fi reperați și băgați în seamă, iar alții, mai sensibili, au mai și plâns nițel... Antrenorii și instructorii au fost cu ochii pe ei, iar micii campioni le-au acordat atenție și ascultare, chiar dacă au mai existat și distrați, cu capul în nori, furați de peisaj sau de anturaj, compătimiți, dar nesancționați de juriu pentru drăgălășenia lor specială. Oricum, în cele circa cinci minute de evoluție, formația a arătat ce era de arătat: grație, ritm, armonizare și sincronizare, simțiri, precizie și corectitudine în mișcări, potrivit scenariului și coregrafiei, cu o poveste depănată pe o temă sau pur și simplu improvizații pe o linie melodică. Piesele de succes și cu impact au fost gustate cu mai mult aplomb, semn că muzica asigură cel puțin jumătate din succesul reprezentației.       
Premiul I cu cupă au cucerit: Ţigăncuşele, de la Grădinița Nr. 52; membrii Dansului coreean, de la Grădinița Nr. 45 - ,,Ion Creangă"; Razele de soare, de la Grădinița Nr. 44 - ,,Rază de soare" și Micii vienezi, de la Grădinița Nr. 27 - ,,Voinicel".
Premiul I: Grădinița Nr. 20 - cu River flows; Grădinița Nr. 41 - ,,Piticot" (cu Tangou); Grădinița Nr. 30 - ,,Mugurel" (cu Muguraşii); Grădinița Nr. 25 - cu Samba copiilor; Grădinița Nr. 27 - ,,Voinicel" (cu Charleston); Grădinița Nr. 54 - cu Păpuşile Barbie; Grădinița Nr. 27 - ,,Voinicel" (cu Primavera), Grădinița Nr. 43 - cu Dance Party; Grădinița Nr. 34 - cu Dans popular; Grădinița Nr. 56 - ,,Lotus" (cu Havanana); Grădinița Nr. 54 - cu Vals; Grădinița Nr. 28 - ,,Nufărul" (cu Umbreluţe vesele); Grădinița Nr. 54 - cu Dans etno; Grădinița Nr. 42 - ,,Maria" (cu Dans rusesc - Kalinka); Grădinița Nr. 30 - ,,Mugurel" (cu Inimioare dansatoare); Grădinița Nr. 47 - ,,Amicii" (cu Flori de mai); Grădinița Nr. 50 - cu Dans de Beiuş.
Premiul II: Grădinița Nr. 54 - cu Shlow Latino; Grădinița Nr. 27 - ,,Voinicel" (cu Rainbow-Dolls); Grădiniţa Româno-Americană - cu Cotton Eye Joe; Grădinița Nr. 54 - cu Majorete; Winnie Academy - cu Dans Retro; Grădinița Nr. 54 - cu Hora modernă; Grădinița Nr. 28 - ,,Nufărul" (cu Colaj muzical); Grădinița Nr. 23 - cu Campionii; Grădinița Nr. 45 - ,,Ion Creangă" (cu Buburuzele); Grădinița Nr. 30 - ,,Mugurel" (cu Fluturaşii veseli); Grădinița Nr. 53 - cu Micii fotbalişti.
Premiul III: Grădinița Nr. 19 - cu Western; Grădinița Nr. 34 - cu Bau-Bau; Grădinița Nr. 22 - cu Gummy Bear; Grădinița Nr. 20 - cu Bau-Bau; Grădinița Nr. 30 - ,,Mugurel" (cu Buburuzele vesele); Grădinița Nr. 50 - cu Ursuleţul Panda.
Competiția a stârnit interes și a atras ca un magnet iubitorii de dans, și mai mari și mai mici, părinți, bunici și profesori, până la cei mai mici ,,artiști", copiii de creșă, scoși la soare, să facă și ei mișcare.
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (133 de poze), accesați Galeria foto: Premia(n)ți cu cupă: Țigăncușele, Dans coreean, Raze de soare și Micii vienezi.

Trimite email
vineri, 2 mai 2025, 08:39:21 Ora de vară a Europei de Est