Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Adunarea festivă și premierea absolvenților de la C.N. ,,Emanuil Gojdu”

Vineri, la Teatrul ,,Regina Maria”

Adunarea festivă și premierea absolvenților de la C.N. ,,Emanuil Gojdu”

Teii dau în floare, iar absolvenții liceeni se adună pentru bilanț și premiere la capătul celor patru ani frumoși și rodnici de tineri visători, optimiști și exuberanți.

Absolvenții din acest an ai celor șapte clase ale Colegiului Național ,,Emanuil Gojdu" din Oradea s-au reunit pentru un asemenea eveniment festiv, vineri, 3 iunie 2016, la Teatrul ,,Regina Maria".
Pe scenă, în prezidiu, s-au aflat: prefectul județului Bihor, dl ec. Claudiu Adrian Pop, primarul Oradiei, dl ing. Ilie Gavril Bolojan, doamna inspector școlar Lucia Curta, directorul colegiului, d-na profesor Liana Papagiannis, directorul adjunct, d-na prof. Anca Mile, șef lucrări dr. ing. Codruța Bendea - președintele Asociației de Părinți ,,Emanuil Gojdu", cei doi șefi de promoție (cu 10): Horia Onița și Șerban Cicortaș, precum și diriginții celor șapte clase de absolvenți: prof. Georgeta Roșu, Augustin Stan, Livia Mircea, dr. Viorel Chirilă, Daniela Berchez, dr. Carmen Andrei și Ecaterina Șchiop.
,,Să fiți curajoși și demni, călăuziți mereu de  criteriul valorii autentice!"
,,Această zi a absolvirii este asemeni brațului ce ține o cumpănă, a spus doamna director Liana Papagiannis. E un prilej de a privi înapoi cu nostalgie și regret, căci atât noi, dascălii, resimțim tristețea despărțirii, cât și voi, absolvenții, care părăsiți băncile unei școli unde grijile s-au împletit cu atâtea bucurii și împliniri... Îmi îngădui să vă reamintesc un adevăr rostit cândva de Horațiu și confirmat de atâtea destine umane exemplare: ,,Valorăm ceva doar prin aspirațiile noastre". De aceea nu conteniți să aspirați la aripi mai mari decât cuibul. Și nu conteniți să priviți spre autodepășire căci lumea în care trăim v-o cer imperativ. Să fiți curajoși și demni, călăuziți mereu de criteriul valorii autentice, de care ducem, din păcate, o acută lipsă... Luați-vă destinul în propriile voastre mâini și să nu uitați că cel mai important lucru este să rămâi om", a mai spus doamna director Liana Papagiannis.
,,Să fiți oameni de valoare și mai puțin oameni de succes!"
La rându-i, dl prefect Claudiu Adrian Pop i-a îndemnat să (se) lupte pentru idealurile lor, ,,pentru a schimba în bine această țară", iar dl primar Ilie Bolojan i-a sfătuit să încerce, în primul rând, să fie oameni de valoare și mai puțin oameni de succes.
,,La ceasul fast al absolvirii, luați cu voi amintiri, lacrimi, vise și speranțe. Porniți pe drumul devenirii... Traseul poate fi sinuos, dar voi aveți o responsabilitate imensă față de tot ce ați construit până acum, față de propriul vostru potențial. Să nu uitați niciodată scopul călătoriei. Să nu uitați niciodată că nu sunt pierdute bătăliile neîncepute. Să știți mereu că tinerețea nu e doar o etapă biologică, e o stare de spirit, un atribut al imaginației, o vigoare a emoțiilor", a spus, printre altele, doamna inspector școlar Lucia Curta. Și președintele asociației de părinți a avut un mesaj emoționant de bun rămas. Apoi, consilierul educativ, doamna prof. Liliana Sonea, a invitat-o la microfon pe doamna prof. Anca Mile, director adjunct, pentru festivitatea de premiere a absolvenților, care s-a ținut în ordinea claselor, sub coordonarea profesorilor diriginți.
În final, dragi gojdiști, nu uitați că ,,adevărata măsură a vieții unui om nu se poate obține decât prin lipsa de măsură - vorba lui Octavian Paler, citat de doamna inspector școlar Lucia Curta - dorind fără măsură, îndrăznind fără măsură, iubind fără măsură!"
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Adunarea festivă și premierea absolvenților de la C.N. ,,Emanuil Gojdu”.  

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 18:25:40 Ora de vară a Europei de Est