Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Olimpicii gojdiști premiaţi la etapa naţională

Gojdu rămâne Gojdu, că ne place sau nu ne place!

Olimpicii gojdiști premiaţi la etapa naţională

Elevii și dascălii acestui minunat colegiu național, fanion al județului Bihor și al învățământului bihorean, ne impresionează de ani și ani. Cum să nu stimezi și să nu invidiezi asemenea valori?!

Din păcate, unii, mai ne... doar îi invidiază și îi sapă din interior, indiferent cine e la timonă, fie el un gigant, precum  distinsul profesor Tifor, fie el un mai moderat și blajin domn profesor de milioane, precum  Mititean sau mai nou, femei puternice, cu caracter și de caracter, care se bat și se zbat să țină drapelul sus, în fața furtunilor și a mafioților de tot felul, care de când au ajuns la catedră doar vânează scaune și fotolii, dar nu văd că pălăria pe care o vor e prea mare pentru capul lor mic și îngust.
Felicitări dragilor noștri olimpici gojdiști și distinșilor lor Profesori (cu P mare), admirabili, și unii și alții, demni de toată cinstea și lauda comunității apolitice! (Ovi)
1.      Filip Alina, Premiul I, Olimpiada Naţională de Germană, 10 B, BONDICI LIANA
2.      Popovici Alexandra, Premiul II, medalie de aur, TIC, 12 A, Nita Maria, Nita Adrian
3.      Gherman Mihai, Premiul III, Calificare lotul lărgit, OLIMPIADA NAŢIONALĂ DE BIOLOGIE, 12 A, Filip Carmen
4.      CHERECHEŞ RAUL, Menţiune, Olimpiada Naţională de Engleză, 11 B, MILE ANCA
5.      CICORTAȘ ȘERBAN, Mențiune MENCŞ, Medalie de aur, Olimpiada Naţională de Matematică, 12E, SADOVEANU VIOREL
6.      Bădulescu Andrei, Menţiune MENCŞ, OLIMPIADA NAŢIONALĂ DE CHIMIE, 10 E, Luncan Aniţa
7.      Lipoveanu Cristiana, Menţiune MENCŞ, OLIMPIADA NAŢIONALĂ DE CHIMIE, 10 E, Luncan Aniţa
8.      Lazăr Mădălina, Menţiune MENCŞ, OLIMPIADA NAŢIONALĂ DE CHIMIE, 11 F, Luncan Aniţa
9.      Făinărea Diana, Menţiune MENCŞ, OLIMPIADA NAŢIONALĂ "ŞTIINŢELE PĂMÂNTULUI", 12 G, Mititean Viorel, Luncan Aniţa, Filip Carmen, Anderson Dora
10.  Buciuman Mădălina, Menţiune MENCŞ, Olimpiada Naţională de Psihologie, 12 B, Liliana Sonea
11.  Bodog Teodora, Medalie de argint, TIC, 10E, Hodişan Tanţa Marina
12.  Slavoia Alex, Medalie de argint, Olimpiada de fizica,7A, Lucia Curta
13.  Gavra Vlad, Medalie de argint, Olimpiada de fizica, 11B, Cucer V.
14.  Iova Rareş, Medalie de bronz, TIC, 12 A, Maria Niţă, Adrian Niţă
15.  Almaşan Anton David,Medalie de bronz- SRF, Olimpiada de fizica, 12 B, Mititean V.
16.  Gavra Vlad, Medalie de bronz, Olimpiada de astronomie si astrofizică, 11, Pazmany N.
17.  Popescu David, Medalie de bronz, Olimpiada de astronomie si astrofizică, 11, Pazmany N.
18.  David Răzvan Dan, Medalie Bronz, Olimpiada de Informatică, 10 B, Maria Niţă, Adrian Niţă
19.  Popovici Andrei Sorin, Medalie Bronz, Olimpiada de Informatică, 11 C, Maria Niţă, Adrian Niţă
20.  Costantinov Mihai, Mentiune de onoare, Olimpiada de fizica, 10 B, Lucia Curta
21.  Silaghi Horea, Menţiune specială, OLIMPIADA NAŢIONALĂ DE CHIMIE, 8 A, Petrovici Elena
22.  Lupău Cătălin, Menţiune specială, OLIMPIADA NAŢIONALĂ DE CHIMIE, 9 E, Luncan Aniţa
23.  Turcuţ Ştefan, Menţiune specială, OLIMPIADA NAŢIONALĂ DE CHIMIE, 9 C, Ursuţa Camelia
24.  Brata Vlad, Menţiune specială, OLIMPIADA NAŢIONALĂ DE CHIMIE, 10 E, Luncan Aniţa
25.  Smausz Rebecca, Menţiune specială, OLIMPIADA NAŢIONALĂ DE CHIMIE, 11 B, Luncan Aniţa
26.  Iacobescu  Catinca, Premiul Special, Olimpiada Naţională de Geografie, 9 F, Anderson Dora
27.  MOISA OANA MIRUNA, Premiu Special MENCŞ, Olimpiada Lectura ca abilitate de viaţă, 9 B, IEDERAN DANIELA
28.  TUDUCE IULIA, Premiu special, Olimpiada Naţională de Franceză, 12 C, MIRCEA LIVIA
29.  RUSNEAC ALEXANDRU GEORGE, participare, Olimpiada Naţională de Engleză, 9 B, PORUMB CAMELIA
30.  TERNOVAN DARIUS, participare, Olimpiada Naţională de Engleză, 10 B, ŢIC LĂCRIMIOARA
31.  LETEA ROLAND, participare, Olimpiada Naţională de Engleză, 11 B, MILE ANCA
32.  DOMOCOȘ FABIAN, participare, Olimpiada de matematică, 6B, NICOARĂ FLORIN
33.  SLAVOIA ALEXANDRU, participare, Olimpiada de matematică, 7A, PETRUȚA GELU
34.  VAIDA FILIP, participare, Olimpiada de matematică, 7B, PETRUȚA GELU
35.  Oniţa Horia, participare, Olimpiada Naţională de Economie, 12 B, Liliana Sonea
36.  IANCU PAUL, participare, Olimpiada Națională a Sportului Școlar, 12 C, Paul Oana
37.  Covaci Andrei Gabriel, participare, Olimpiada de Informatică, 5 A, Maria Niţă, Adrian Niţă
38.  Serte Alexandru Nicolae, participare, Olimpiada de Informatică, 10 D, Hodişan Tanţa Marina
39.  Iova Rareș Ionuț, participare, Olimpiada de Informatică, 12 A, Maria Niţă, Adrian Niţă
40.  Micula Antonia, Participare , Olimpiada de religie, 10D, Serea Gelu
41.  Pătroc Rareş, participare, Olimpiada de Istorie, 9E, Crăciun Ilie
42.  Farcaş Cassandra, participare, Limba şi literatura română, 11 B, Chirilă Viorel
43.  Cheran Bianca, participare, Olimpiada Naţională de Germană, 9B, BONDICI LIANA
44.  Pelea Patricia, participare, Olimpiada Naţională de Germană, 11B, BONDICI LIANA
45.  POLOJINŢEF-CORBU ROXANA, participare, Olimpiada Naţională de Chimie, 10 E, Luncan Aniţa
46.  Ţanţ George, participare , Olimpiada Naţională de Chimie, 9E, Luncan Aniţa
47.  POPA MIHNEA, participare, Olimpiada Naţională de Chimie, 10 B, Ursuţa Camelia
48.  Silaghi Horea, participare, Olimpiada Ştiinţe pentru juniori, 8 A, Petrovici Elena
49.  LANGA  ALEXANDRU, participare, Olimpiada Naţională de Biologie, 10 E, Corbu Sorina
50.  RUSU RALUCA, participare, Olimpiada Naţională de Fizică, 9B, Curta Lucia
51.  Vidican Vlad, participare, TIC, 9D, Maria Niţă, Adrian Niţă
52.  Man Victor, participare, TIC, 11F, Nita Adrian, Luncan Corina.
Publicăm lista, așa cum am primit-o, fără să întrebăm (sau să ne întrebăm) din care pricini unele nume (de profesori sau de elevi), dar și concursuri (olimpiade) sunt scrise cu majuscule sau prescurtate.
Ovidiu Dan

Trimite email
vineri, 26 aprilie 2024, 17:04:23 Ora de vară a Europei de Est