Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

PadișFest: Împreună pentru turism responsabil

Ediția a doua, 15-17 iulie

PadișFest: Împreună pentru turism responsabil

La ediția a doua, PadișFest ne propune să venim Împreună pentru turism responsabil.

Începând de vineri, 15 iulie și până duminică, 17 iulie, publicul este invitat în Glăvoi, unde vor avea loc concerte folk,  activități de aventură montană, ateliere de meșteșuguri și dezbateri tematice.
Dezbaterile de sâmbătă, 16 iulie, vor fi momentul cel mai important al evenimentului. Ca și noutate anul acesta vor avea loc trei ateliere de dezbateri de la ora 14.30, axate pe trei teme legate de: 1. Campingul din Glăvoi, 2. Managementul deșeurilor din Glăvoi și 3. Infrastructura turistică montană.
De la ora 17.00 va avea loc dezbaterea principală axată și ea pe tema Glăvoiului. Membrii publicului sunt invitați și încurajați să participe la dezbatere, aceasta fiind deschisă tuturor.
La dezbatere au fost invitați reprezentanți ai administrației publice locale, ai mediului academic, ai mediului de afaceri și ai societății civile, precum și factori interesați în domeniul turismului: Administrația Parcului Natural Apuseni, Primăria Pietroasa, R.N.P. Romsilva, Universitatea din Oradea, Administrația Bazinală Ape Crișuri, Agenția pentru Protecția Mediului Bihor, Garda de Mediu, Consiliul Județean Bihor, Agenția de Management al Destinației Bihor, organizații neguvernamentale de mediu și turism, reprezentanți ai pensiunilor și agenților economici din comunitățile locale.
Fondul muzical din serile de vineri și sâmbătă va fi genul folk. Acorduri de chitară și vocalize gingașe vor încălzi împreună cu focul de tabără atmosfera. Seara de vineri va fi deschisă de chitaristul Raul Bochiș, acesta va fi urmat de Jetu'i Jet. Surpriza primei seri va fi folk-istul Emeric Imre, a cărui piesă Nebun de Alb e fredonată în jurul focului de fiecare iubitor al muntelui.
 Sâmbătă avem invitați interpreți de muzică folk din Cluj: Radu și Sorina în deschidere, urmați de trupa Boemis. Artiștii de la Boemis au fost prezenți și la prima ediție PadișFest și și-au exprimat dorința de nu lipsi de la nici o ediție a evenimentului. În 2015, după ce au concertat la PadișFest, Boemis au continuat să cânte o zi întreagă între turiștii din Glăvoi, făcând o atmosferă de poveste. O surpriză anul acesta va fi grupul de muzicieni Suburban Dream format din studenți ai Academiei de Muzică din Cluj-Napoca, ei vor cânta la diferite instrumente în apropierea stâncilor din Poiana Ponor.
Sâmbătă și duminică, două zile active la PadișFest
Activitățile gratuite de tiroliană și rapel vor fi organizate de colaboratorii de la CarpaticFun, iar alte două concursuri de căutare de comori pe trasee turistice vor fi coordonate de Ecotop Oradea și Flora and Fauna International, proiectul Life Connect Carpathians. Va exista și un moment de fitness cu exerciții speciale care va exemplifica pregătirea fizică recomandată pentru activități montane.
PadișFest încurajează turismul responsabil, un turism care dorește să strângă legătura dintre turiști și localnici. De aceea, la PadișFest se vor organiza sâmbătă ateliere și un târg de meșteșuguri la care vor fi prezenți Muzeul Flutur din Chișcău, Fero Egyed, tulnicar și meșter de obiecte tradiționale. De asemenea, îi vom avea alături pe colaboratorii de la Orizont Verde, asociație de promovare a tradițiilor din comuna Roșia, cât și Asociația de Dezvoltare Comunitară Colești din Vașcău care vor prezenta turiștilor produse tradiționale.
PadișFest este organizat prin proiectul ,,Zilele Parcului Natural Apuseni'', coordonat de Asociația Compas, în parteneriat cu RNP-Romsilva Administraţia Parcului Natural Apuseni R.A. Proiectul este finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România prin Programul Spații Verzi, componenta Arii Naturale Protejate şi are o valoare totală de 28.190 lei. Contribuţia finanţatorului este în valoare de 19.790 lei, iar cea a Asociației Compas este de 8.400 lei, în valorificarea muncii voluntare depuse de voluntari.
PadișFest se bucură de sprijinul logistic și tehnic al Agenției de Management al Destinației Bihor, cât și de susținerea sponsorilor FAIST Mekatronic, Farmacia Procardia și Aura.
Pentru detalii
Raluca David, coordonator proiect raluca@compas-romania.org
Andra Sălăgean, coordonator voluntari festival.
Raluca Florina David

Trimite email
joi, 25 aprilie 2024, 20:42:13 Ora de vară a Europei de Est