Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 februarie 2024

Statul plătește suplimentar 56 de universități de stat și particulare, în acest an, ca să formeze peste 32 de mii de viitori profesori. Cea mai mare creștere față de anul universitar precedent e la Universitatea din Oradea – 700 de locuri în plus

În anul universitar 2023-2024, statul vrea să formeze peste 32.200 de studenți care ar putea să devină profesori, potrivit datelor din ordinul ministrului Educației nr. 6.234/2023. Este vorba despre ordinul prin care a fost aprobată lista universităților cu programe de formare psihopedagogică. Numărul locurilor a crescut cu aproape 20% față de anul trecut, cu mențiunea că anul trecut în listă nu figura numărul de locuri pentru o serie de universități, iar o universitate particulară este nouă pe această listă – Universitatea „Tibiscus” din Timișoara, care primește 100 de locuri.
Amintim că 56 de universități vor organiza programe de formare psihopedagogică pentru profesori, în anul universitar 2023-2024. Acest lucru înseamnă că pot fi școlarizați 32.250 de studenți care vor să devină profesori.

În anul universitar 2023-2024, la fel ca în fiecare an, universitățile cu cei mai mulți studenți care pot fi școlarizați sunt următoarele:

Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca – 3.500;
Universitatea din București – 3.000;
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – 2.400;
Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București – 1.600;
Universitatea din Craiova – 1.500;
Universitatea din Oradea – 1.500;
Universitatea de Vest din Timișoara – 1.500;
Universitatea „Transilvania” din Brașov – 1.100;
Academia de Studii Economice din București – 1.000;
Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – 1.000;
Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava – 1.000;
În anul universitar 2022-2023, numărul maxim de studenți care au putut fi școlarizați a fost de 26.880. Creșterea cu 5.370 de studenți este influențată de faptul că pe lista de anul trecut în dreptul a 6 universități era afișat „N/A”. Dacă aceste 6 universități și-a menținut cifra de școlarizare pentru modulul psihopedagogic, atunci noutățile ar fi doar în dreptul Universității Tehnice de Construcți București, care primește 50 de locuri în plus, la Univeristatea din Oradea, care are o creștere de 700 de locuri și la Universitatea din Petroșani – 30 de locuri în plus.

Regulile de finanțare pentru universități prevăd că pentru un student la licență, care urmează modulul de pregătire pedagogică, instituția de învățământ primește cu 16% din alocația pentru finanțarea de bază pe student echivalent unitar mai mult decât pentru un student care nu urmează acest modul. Pentru un student la master, care urmează de regula modului II pedagogic, finanțarea este cu 32% peste alocația pentru finanțarea de bază pe student echivalent unitar.

Festivitatea de avansare la primul grad profesional a promoţiei de agenţi de poliţie de frontieră

Vineri, la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu”

Festivitatea de avansare la primul grad profesional a promoţiei de agenţi de poliţie de frontieră

Vineri, 22 iulie 2016, la sediul Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu" Oradea, a avut loc festivitatea de avansare la primul grad profesional a Promoţiei de agenţi de poliţie de frontieră 22 iulie 2016.

La activitate au participat reprezentanţi ai conducerii Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, precum și oficialităţi locale.
Dintre invitaţi au făcut parte: domnul Claudiu Pop - prefectul Judeţului Bihor, domnul Pasztor Șandor - preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, domnul Vila Ionel - secretarul Primăriei Municipiului Oradea, chestor principal de poliţie Haralambie Dumitru - adjunct al Inspectorului General al Poliţiei de Frontieră Române și comisar-şef de poliţie Gheţău Valentin - membru al Biroului Executiv Central al Corpului Naţional al Poliţiştilor.
De asemenea, au mai fost prezenţi şefi şi comandanţi ai structurilor M.A.I. şi M.Ap.N din Garnizoana Oradea, reprezentanţi ai instituţiilor locale cu care şcoala cooperează, reprezentanţi ai mass-media, înalte feţe bisericeşti şi nu în ultimul rând părinţi, rude şi prieteni ai absolvenţilor sosiţi din toate colţurile ţării.
Totodată, la Festivitatea de absolvire au participat şi trei delegaţii ale instituţiilor de învăţământ din străinătate cu care şcoala noastră are relaţii de parteneriat: Şcoala Medie de Ordine Publică Miskolc (Ungaria), şef delegaţie lt. col.  Lovei  Laszlo (director adjunct), Școala Medie de Ordine Publică Szeged (Ungaria), şef delegaţie colonel dr. Bardocz  Csaba (director), Colegiul Naţional al Poliției de Frontieră Ungheni (Republica Moldova), șef delegaţie lt. col. Veaceslav  Babalici (director).
Festivitatea a fost condusă de către domnul comisar-şef de poliţie Hotnoga Ionel, împuternicit director al Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră ,,Avram Iancu" Oradea care a felicitat absolvenţii pentru rezultatele foarte bune obţinute la examenul de absolvire și i-a sfătuit ca „în orice împrejurare să dați dovadă de cinste și corectitudine fără a vă lăsa tentați de câștiguri ușoare indiferent care ar fi miza, căci odată pierdută cinstea nu o mai puteți recâștiga cu nici o bogăție din lume".
În mesajul inspectorului general, domnul chestor principal de poliţie Galoş Liviu-Marius, prezentat de domnul chestor principal de poliţie Haralambie Dumitru, s-au regăsit, de asemenea, cuvinte de apreciere şi încurajare a tinerilor absolvenţi: „Evenimentul pe care îl trăiţi astăzi şi care finalizează doi ani de pregătire este unic în viaţa dumneavoastră, cu reverberaţii  în viitor, în cariera de poliţist de frontieră. Începând de astăzi intraţi în rândul Poliţiei de Frontieră Române, o instituţie europeană, modernă și eficientă, care are ca menire străjuirea hotarelor din cele mai vechi timpuri".
A fost o zi specială pentru absolvenţi, părinţi şi personalul şcolii deoarece după doi ani de studii se pot bucura de rezultatele muncii lor, îşi văd răsplătite eforturile şi sacrificiile pe care le-au făcut în această perioadă. Pentru conducerea şcolii este o mândrie şi totodată un prilej de sărbătoare deoarece putem lua parte la bucuria acestor tineri absolvenţi. Impactul şi emoţia momentului absolvirii şcolii şi al mesajelor transmise de cei care au luat cuvântul a fost simţită atât în rândul absolvenţilor cât şi al părinţilor şi rudelor.
Actuala serie de absolvenţi este cea de-a 23-a  promoţie de elevi pe care a dat-o şcoala orădeană şi a avut durata de şcolarizare de doi ani. Toţi cei 57 de elevi, 14 fete şi 43 de băieţi, care au susţinut examenul de absolvire în perioada 11-20.07.2016, au trecut cu bine acest examen care a constat în susţinerea mai multor probe de evaluare a competenţelor din curriculumul de pregătire asociat standardului de pregătire profesională: proba practică (evaluarea competenţelor de tragere cu armamentul din dotare) şi probe la educaţie fizică; proba scrisă (evaluarea competenţelor de specialitate şi pregătire juridică); proba orală (evaluarea competenţelor de specialitate, pregătire juridică, limba engleză şi comunicare profesională).
Comisia examenului de absolvire a fost condusă în acest an de către doamna comisar de poliţie Sima Aura - șef Serviciu Formare Iniţială şi Continuă din cadrul I.G.P.F.
În urma centralizării rezultatelor examenului de absolvire, media generală a promoţiei 22 iulie 2016 este de 8,98. De asemenea, în cadrul festivităţii de absolvire a avut loc acordarea de diplome de merit primilor cinci absolvenţi cu rezultate meritorii în cadrul examenului de absolvire, şeful de promoţie fiind recompensat şi cu înscrierea numelui şi prenumelui pe placa de onoare a instituţiei. Premierea acestora a fost făcută de către domnul chestor principal de poliţie Haralambie Dumitru (adjunct al inspectorului general al Poliţiei de Frontieră Române), în faţa formaţiei, a rudelor şi a invitaţilor. Primii trei clasaţi au fost în ordine: şef promoţie, agent Solonariu Daniel (media 9,73), locul II, agent Paşca Delia (media 9,64) și locul 3, agent Balog Roberta (media 9,63).
Absolvenţii au fost repartizaţi în ordinea mediilor în cadrul inspectoratelor teritoriale ale Poliţiei de Frontieră la frontiera externă a României ca debutanţi pentru o perioadă de 6 luni.
Comisar de poliţie Micheş Eugen
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Festivitatea de avansare la primul grad profesional a promoţiei de agenţi de poliţie de frontieră.

Trimite email
vineri, 29 martie 2024, 02:50:21 Ora standard a Europei de Est