Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Festivitatea de avansare la primul grad profesional a promoţiei de agenţi de poliţie de frontieră

Vineri, la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu”

Festivitatea de avansare la primul grad profesional a promoţiei de agenţi de poliţie de frontieră

Vineri, 22 iulie 2016, la sediul Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu" Oradea, a avut loc festivitatea de avansare la primul grad profesional a Promoţiei de agenţi de poliţie de frontieră 22 iulie 2016.

La activitate au participat reprezentanţi ai conducerii Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, precum și oficialităţi locale.
Dintre invitaţi au făcut parte: domnul Claudiu Pop - prefectul Judeţului Bihor, domnul Pasztor Șandor - preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, domnul Vila Ionel - secretarul Primăriei Municipiului Oradea, chestor principal de poliţie Haralambie Dumitru - adjunct al Inspectorului General al Poliţiei de Frontieră Române și comisar-şef de poliţie Gheţău Valentin - membru al Biroului Executiv Central al Corpului Naţional al Poliţiştilor.
De asemenea, au mai fost prezenţi şefi şi comandanţi ai structurilor M.A.I. şi M.Ap.N din Garnizoana Oradea, reprezentanţi ai instituţiilor locale cu care şcoala cooperează, reprezentanţi ai mass-media, înalte feţe bisericeşti şi nu în ultimul rând părinţi, rude şi prieteni ai absolvenţilor sosiţi din toate colţurile ţării.
Totodată, la Festivitatea de absolvire au participat şi trei delegaţii ale instituţiilor de învăţământ din străinătate cu care şcoala noastră are relaţii de parteneriat: Şcoala Medie de Ordine Publică Miskolc (Ungaria), şef delegaţie lt. col.  Lovei  Laszlo (director adjunct), Școala Medie de Ordine Publică Szeged (Ungaria), şef delegaţie colonel dr. Bardocz  Csaba (director), Colegiul Naţional al Poliției de Frontieră Ungheni (Republica Moldova), șef delegaţie lt. col. Veaceslav  Babalici (director).
Festivitatea a fost condusă de către domnul comisar-şef de poliţie Hotnoga Ionel, împuternicit director al Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră ,,Avram Iancu" Oradea care a felicitat absolvenţii pentru rezultatele foarte bune obţinute la examenul de absolvire și i-a sfătuit ca „în orice împrejurare să dați dovadă de cinste și corectitudine fără a vă lăsa tentați de câștiguri ușoare indiferent care ar fi miza, căci odată pierdută cinstea nu o mai puteți recâștiga cu nici o bogăție din lume".
În mesajul inspectorului general, domnul chestor principal de poliţie Galoş Liviu-Marius, prezentat de domnul chestor principal de poliţie Haralambie Dumitru, s-au regăsit, de asemenea, cuvinte de apreciere şi încurajare a tinerilor absolvenţi: „Evenimentul pe care îl trăiţi astăzi şi care finalizează doi ani de pregătire este unic în viaţa dumneavoastră, cu reverberaţii  în viitor, în cariera de poliţist de frontieră. Începând de astăzi intraţi în rândul Poliţiei de Frontieră Române, o instituţie europeană, modernă și eficientă, care are ca menire străjuirea hotarelor din cele mai vechi timpuri".
A fost o zi specială pentru absolvenţi, părinţi şi personalul şcolii deoarece după doi ani de studii se pot bucura de rezultatele muncii lor, îşi văd răsplătite eforturile şi sacrificiile pe care le-au făcut în această perioadă. Pentru conducerea şcolii este o mândrie şi totodată un prilej de sărbătoare deoarece putem lua parte la bucuria acestor tineri absolvenţi. Impactul şi emoţia momentului absolvirii şcolii şi al mesajelor transmise de cei care au luat cuvântul a fost simţită atât în rândul absolvenţilor cât şi al părinţilor şi rudelor.
Actuala serie de absolvenţi este cea de-a 23-a  promoţie de elevi pe care a dat-o şcoala orădeană şi a avut durata de şcolarizare de doi ani. Toţi cei 57 de elevi, 14 fete şi 43 de băieţi, care au susţinut examenul de absolvire în perioada 11-20.07.2016, au trecut cu bine acest examen care a constat în susţinerea mai multor probe de evaluare a competenţelor din curriculumul de pregătire asociat standardului de pregătire profesională: proba practică (evaluarea competenţelor de tragere cu armamentul din dotare) şi probe la educaţie fizică; proba scrisă (evaluarea competenţelor de specialitate şi pregătire juridică); proba orală (evaluarea competenţelor de specialitate, pregătire juridică, limba engleză şi comunicare profesională).
Comisia examenului de absolvire a fost condusă în acest an de către doamna comisar de poliţie Sima Aura - șef Serviciu Formare Iniţială şi Continuă din cadrul I.G.P.F.
În urma centralizării rezultatelor examenului de absolvire, media generală a promoţiei 22 iulie 2016 este de 8,98. De asemenea, în cadrul festivităţii de absolvire a avut loc acordarea de diplome de merit primilor cinci absolvenţi cu rezultate meritorii în cadrul examenului de absolvire, şeful de promoţie fiind recompensat şi cu înscrierea numelui şi prenumelui pe placa de onoare a instituţiei. Premierea acestora a fost făcută de către domnul chestor principal de poliţie Haralambie Dumitru (adjunct al inspectorului general al Poliţiei de Frontieră Române), în faţa formaţiei, a rudelor şi a invitaţilor. Primii trei clasaţi au fost în ordine: şef promoţie, agent Solonariu Daniel (media 9,73), locul II, agent Paşca Delia (media 9,64) și locul 3, agent Balog Roberta (media 9,63).
Absolvenţii au fost repartizaţi în ordinea mediilor în cadrul inspectoratelor teritoriale ale Poliţiei de Frontieră la frontiera externă a României ca debutanţi pentru o perioadă de 6 luni.
Comisar de poliţie Micheş Eugen
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Festivitatea de avansare la primul grad profesional a promoţiei de agenţi de poliţie de frontieră.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 22 august 2019