Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Spellground, cel mai mare festival de la mare

În perioada 12-14 august

Spellground, cel mai mare festival de la mare

Spellground Festival pune stăpânire pe litoralul Mării Negre de pe 12 până pe 14 august, în cel mai plin weekend al verii, cu trei scene, 18 artiști internaționali și 53 de artiști români: The Kooks ~ Royksopp ~ Biffy Clyro ~ Editors ~ Amber Run ~ Oscar and the Wolf ~ Fritz Kalkbrenner și mulți alții.


CUMPARA BILETE AICI

Spellground își propune să transforme an de an de-acum încolo acest loc din România într-o experiență pentru care, până nu demult, trebuia să străbați mii de kilometri. Cele patru mari elemente: Pământ, Soare, Apă și Aer se vor uni cu un al cincilea element, Vibe-ul mulțimii, într-o experiență fără precedent în județul Constanța.
Trei zile de cinema în aer liber, camping la malul mării, competiții sportive, sporturi nautice, petreceri pe yacht, mâncare gourmet asezonate cu briză marină vor consemna un du-te-vino al festivalierilor ce vor înlocui, de această dată, tradiționalele cizme de cauciuc cu papucii de plajă. Brățara de festival le va permite posesorilor de abonamente să circule gratuit pe perioada festivalului pe traseul Parcul Tăbăcăriei - Camping Năvodari, cu autobuze double-decker asigurate de Primăria Constanța. Campground, campingul Spellground cu ieșire la plajă, umbră și vedere la mare, ce include recepție, punct medical, puncte de securitate, puncte de alimentare electrică și zona chill & lounge oferă multiple variante, atât pentru grupuri, cât și individual. Pentru cei care se pregătesc să se lase vrăjiți timp de trei zile de universul Spellground, există și varianta de cazare la hotel, pe lângă varianta mai boemă de camping. Camerele sunt duble, triple sau de patru persoane, cu diverse dotări și servicii incluse (mic dejun, pensiune completă, jacuzzi, vedere la lac, vedere la mare). Toate variantele de camere sunt disponibile accesând site-ul oficial
 http://spellgroundfestival.com.
La Waterground (lacul Siutghiol - Piccadilly, Mamaia) sunt programate trei zile de wakeboard, wakesurf, windsurf, stand-up paddle, caiac-canoe și multe alte aventuri puse la cale de Zumbaala, Revo Club Snagov, H20 și Green Adventure. Închirierea echipamentelor pentru wakeboard, wakesurf, windsurf, stand-up paddle sau caiac-canoe este gratuită pentru Spellgrounderi, pe bază de brățară, iar rezervările se fac la fața locului. Pe mare, la Beachground, pe 13 august sunt programate petreceri pe yacht la asfințit, cu The Party Sails & SetSail, cu plecare din Mamaia Nord. La Playground, lângă Universitatea Ovidius, îți vei putea provoca prietenii la o partidă de tenis, baschet sau fotbal înainte de showurile fierbinți ale serii.
Centrul de comandă al festivalului, locul unde se întâmplă magia, zona Masterground, include două dintre cele trei scene ale festivalului: Master Stage (cea pe care vor cânta headlinerii și trupele internaționale) și Ground Stage (scena pe care vor urca trupele românești consacrate sau la început de drum).
Line-up complet
The Kooks ~ Royksopp ~ Biffy Clyro ~ Editors
Amber Run ~ Oscar and the Wolf Fritz Kalkbrenner
Dennis Ferrer ~ Soul Clap ~ Wolf + Lamb
Pillowtalk ~ Nick Monaco ~ Doctor Dru
Aquarius Heaven ~ Chopstick & Johnjon
Andre Hommen ~ Life on Planets
Alt Om ~ Aylin and The Lucky Charms ~ Brum ~ Byron
Bubble Boy ~ Carla's Dreams ~ Claudia Cazacu
CTC (Doc, Deliric, Vlad Dobrescu, DJ Nasa) ~ Coma
Duro Disco ~ EIDO ~ Electric Tuxedo ~ Flesh Rodeo
Grimus ~ Golan - live act ~ Gojira & Planet H
Happy Gutenberg ~ Helen ~ Karpov not Kasparov
Kasim live ~ Les Elephants Bizarres ~ Lisiere Collectif
Loungerie II ~ Luni la Teatru ~ Macanache & The Putreds
Maga & Tudoran ~ Melting Dice ~ Nadoo ~ N.O.R. ~ Negru
None of the Above ~ Omelette ~ Otherside ~ Pinholes
Pixels ~ ROA ~ RoadKillSoda ~ Rockabella ~ Robin and The Backstabbers ~ Satellites ~ Sophisticated Lemons
Soundopamine ~ S.P.O.C. ~ Stema ~ Sunet Fin
The Kryptonite Sparks ~ The Bread Pits ~ The Mono Jacks
The Speakers ~ Toulouse Lautrec ~ We Singing Colors
Yelllow ~ Zdob si Zdub
Nelu B.

Trimite email
sâmbătă, 20 aprilie 2024, 06:01:21 Ora de vară a Europei de Est