Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Team's Outdoor Race - ediţia a II-a

În perioada 30-31 iulie

Team's Outdoor Race - ediţia a II-a

Agenția de Management al Destinației Bihor împreună cu Asociația OutDare Timișoara, sprijiniți logistic de Vertical Adventure, organizează a doua ediție a evenimentului Team's Outdoor Race (TOR) în perioada 30-31 iulie 2016.

Evenimentul se va desfășura pe Valea Sighiștelului, comuna Câmpani, județul Bihor. La eveniment sunt așteptate să participe peste 400 de persoane.  Județul Bihor este a doua oară gazda evenimentului, ediția de anul trecut desfășurându-se în comuna Vadu Crișului din Munții Pădurea Craiului.
Partenerii evenimentului sunt Primăria Comunei Câmpani, Asociația „Valea Sighiștelului", Serviciul Public Salvamont Salvaspeo Bihor și Administrația Parcului Natural Apuseni.
Evenimentul are trei ținte: promovarea destinațiilor turistice în care se poate practica turismul de aventură; susținerea economică a comunităților cu potențial turistic și dezvoltarea activităților în echipă.
,,Aventura nu înseamnă să fii atârnat de o frânghie pe un munte. Aventura este o atitudine pe care trebuie s-o aplici obstacolelor cotidiene ale vieții: întâmpinând noile provocări, înhățând noile oportunități, testându-ți resursele față de necunoscut descoperindu-ți astfel potențialul tău unic. (John Amatt, 2011)
Turismul de aventură
Județul Bihor dispune de un bogat potențial turistic și oferă o gamă largă de propuneri turistice de interes general sau tematice. Activitățile în aer liber sunt practicate cu entuziasm de multă vreme. Transilvania și Munții Apuseni în mod special dețin potențialul de a atrage persoanele interesate de aventură și activități polisportive. Această piață este în creștere în Europa și în rândul populației din România.
Turismul de aventură presupune, de cele mai multe ori, efectuarea unui efort fizic relativ mare și asumarea unor riscuri mai mari, precum și vizitarea unei regiuni aproape neafectate de impactul uman. În acest sens, Agenția de Management al Destinației Bihor consideră că frumusețea și sălbăticia oferite de Valea Sighiștelului nu trebuie lăsată neexploatată.
Valea Sighiștelului
Valea Sighiștelului este una dintre porțile de intrare în Parcul Natural Apuseni.  Valea Sighiștelului este un loc presărat cu atracții turistice: Cheile Sighiștelului, împreună cu peșterile: Drăcoaia, Corbasca, Măgura, Coliboaia și Pișolca. Valea Sighiștelului adăpostește peste 200 de peșteri pe o suprafață de aproximativ 10 km², fiind zona cu cea mai mare densitate de peșteri din România.
Spectacolul sălbatic oferit de Cheile Sighiștelului nu are cum să fie uitat. Pereții de calcar aproape că se unesc în unele locuri și lasă impresia că cerul nu e decât o eșarfă albastră. Ascensiunea, deși nu spre cote înalte duce spre alte peisaje pline de farmec.
Odată ce au fost vizitate câteva peșteri din zonă, pe Valea Sighiștelului pot fi făcute ture de drumeție montană spre diferite destinații din Munții Apuseni: Peștera Urșilor de la Chișcău, satul de vacanță Vârtop sau chiar spre Platoul Carstic Padiș.
În apropiere se găsește biserica de lemn din satul Fânațe, care încă mai păstrează încastrat în grindă anul construirii 1796, Peștera Secătura și Peștera de la Fânațe, iar în satele din zonă se poate savura vestita plăcintă întinsă cu brânză sau vărzar care se face în fiecare gospodărie, după o rețetă păstrată cu sfințenie de oamenii locului.
Activități în echipă
Team Outdoor Race oferă ocazia unei experiențe de echipă inedite și provocatoare, ce se întinde pe durata unei zile întregi. Participanții vor experimenta numeroase activități, vor descoperi și își vor pune în valoare punctele forte, dar în același timp vor găsi, și poate vor depăși noi limite personale și de grup. Acestei experiențe i se adaugă adrenalina competiției.
Competiție în primul rând cu propriile limite, dar și cu alte echipe care trec prin aceleași experiențe, având astfel un etalon cu care să poți compara valabilitatea hotărârilor luate în echipă, a opțiunilor și deciziilor individuale și de grup.
Susținerea economică a comunităților
În cadrul evenimentului vor fi amenajate standuri de prezentare a produselor oferite de comunitatea locală și de către asociațiile de producători din Bihor. Iubitorii de produse tradiționale vor putea alege între mai multe rețete de gemuri din fructe de pădure sau între sucurile și siropurile naturale făcute de membrii Asociației Fermierilor din Depresiunea Beiușului sau de către Asociația Orizonturi Verzi din comuna Roșia. Nu vor lipsi sortimentele de brânzeturi și compoturi provenite din Colești, zonă în care sunt folosite pentru producție doar produse și îngrășăminte naturale.
Gabriel Bonaciu

Trimite email
joi, 2 mai 2024, 01:03:38 Ora de vară a Europei de Est