Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 februarie 2024

Statul plătește suplimentar 56 de universități de stat și particulare, în acest an, ca să formeze peste 32 de mii de viitori profesori. Cea mai mare creștere față de anul universitar precedent e la Universitatea din Oradea – 700 de locuri în plus

În anul universitar 2023-2024, statul vrea să formeze peste 32.200 de studenți care ar putea să devină profesori, potrivit datelor din ordinul ministrului Educației nr. 6.234/2023. Este vorba despre ordinul prin care a fost aprobată lista universităților cu programe de formare psihopedagogică. Numărul locurilor a crescut cu aproape 20% față de anul trecut, cu mențiunea că anul trecut în listă nu figura numărul de locuri pentru o serie de universități, iar o universitate particulară este nouă pe această listă – Universitatea „Tibiscus” din Timișoara, care primește 100 de locuri.
Amintim că 56 de universități vor organiza programe de formare psihopedagogică pentru profesori, în anul universitar 2023-2024. Acest lucru înseamnă că pot fi școlarizați 32.250 de studenți care vor să devină profesori.

În anul universitar 2023-2024, la fel ca în fiecare an, universitățile cu cei mai mulți studenți care pot fi școlarizați sunt următoarele:

Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca – 3.500;
Universitatea din București – 3.000;
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – 2.400;
Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București – 1.600;
Universitatea din Craiova – 1.500;
Universitatea din Oradea – 1.500;
Universitatea de Vest din Timișoara – 1.500;
Universitatea „Transilvania” din Brașov – 1.100;
Academia de Studii Economice din București – 1.000;
Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – 1.000;
Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava – 1.000;
În anul universitar 2022-2023, numărul maxim de studenți care au putut fi școlarizați a fost de 26.880. Creșterea cu 5.370 de studenți este influențată de faptul că pe lista de anul trecut în dreptul a 6 universități era afișat „N/A”. Dacă aceste 6 universități și-a menținut cifra de școlarizare pentru modulul psihopedagogic, atunci noutățile ar fi doar în dreptul Universității Tehnice de Construcți București, care primește 50 de locuri în plus, la Univeristatea din Oradea, care are o creștere de 700 de locuri și la Universitatea din Petroșani – 30 de locuri în plus.

Regulile de finanțare pentru universități prevăd că pentru un student la licență, care urmează modulul de pregătire pedagogică, instituția de învățământ primește cu 16% din alocația pentru finanțarea de bază pe student echivalent unitar mai mult decât pentru un student care nu urmează acest modul. Pentru un student la master, care urmează de regula modului II pedagogic, finanțarea este cu 32% peste alocația pentru finanțarea de bază pe student echivalent unitar.

Lara Fabian, într-un nou concert pe scena Sălii Polivalente din Craiova

În 11 decembrie

Lara Fabian, într-un nou concert pe scena Sălii Polivalente din Craiova

Lara Fabian, celebra cântăreață de origine belgiană, a declarat de nenumărate ori că iubește România și că va reveni cu bucurie ori de câte ori va avea prilejul, știind că numai în acest fel va putea împlini visul fanilor săi

După cele două reprezentații sold-out, susținute în luna aprilie la Cluj-Napoca și București, Lara Fabian a ales o noua destinație: Craiova. Această decizie a fost luată ca urmare a mesajelor și cererilor numeroase primite din partea admiratorilor din Bănie, iar data de desfășurare a evenimentului a fost aleasă cu atenție, tocmai din dorința de a le oferi tuturor un cadou muzical prețios cu ocazia sărbătorilor de iarnă.
Prin urmare, mii de oameni din Craiova au motiv de bucurie, căci frumoasa Lara Fabian va susține un concert grandios, în data de 11 decembrie 2016, la Sala Polivalentă, de la ora 19.30. Pe parcursul celui mai așteptat eveniment concertistic local, spectatorii vor putea fi martorii unor momente muzicale surpriză, o vor putea acompania pe îndrăgita artistă în celebrele interpretări ale melodiilor ,,Je T'aime" sau ,,Adagio" și, în același timp, vor putea continua tradiția, ridicând în aer mii de luminițe calde sau inimi tipărite cu mesaje de admirație. Cu decoruri ample, lumini mirifice sau proiecții relevante adaptate fiecărei piese, locația va căpăta nuanța unui spațiu de poveste menit să completeze atmosfera perfectă pentru un spectacol memorabil.
Promo video concert Lara Fabian:
https://www.facebook.com/premiumbooking/videos/1234048976606901/
Lara a vândut peste 32 de milioane de discuri în întreaga lume devenind, astfel, cea mai bine vândută artistă de origine belgiană din toate timpurile.  
Cei care își doresc să o asculte live pe Lara Fabian, își pot procura biletele atât online, accesând website-ul  www.bilete.ro cât și de la punctele de vânzare din magazinele Inmedio, oficiile Poștei Române și  magazinele Germanos, deschise în Craiova. Prețurile biletelor variază în  funcție  de categorie,  de  loc, astfel: VIP - 395 lei, Categoria 1 - 299 lei, Categoria 2 - 260 lei, Categoria 3 - 195 lei si  Categoria 4 - 150 lei.
Nicoleta Ion
PR Manager

Trimite email
joi, 28 martie 2024, 11:43:08 Ora standard a Europei de Est