Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Caravana Filmelor NexT ajunge la Oradea

Luni şi marţi,

Caravana Filmelor NexT ajunge la Oradea

Pe 22 şi 23 august 2016 (luni şi marţi), Caravana Filmelor NexT ajunge la Oradea, al 10-lea şi ultimul oraş de pe traseul de anul acesta, şi opreşte în Parcul Cetăţii, unde spectatorii îşi pot întinde păturile pe iarbă verde pentru picnic şi două seri pline de scurtmetraje, sub clar de lună.

Spectatorii se pot bucura împreună de 13 filme scurte din cele două programe: NexT Out in Space şi NexT Oscars Night.
Cea de-a treia ediţie a evenimentului continuă misiunea Caravanei de a aduce filmele NexT mai aproape de un public nou, din afara Bucureştiului, în oraşe unde filmele de scurtmetraj sunt rareori difuzate. Şi în acest an, accesul la proiecţiile din cadrul Caravanei Filmelor NexT este gratuit, iar filmele vor rula începând cu ora 21.00.
Datorită succesului mare în rândul orădenilor din anii trecuţi a proiecţiilor de filme în aer liber, Primăria Oradea şi Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune (APTOR) au dedicat în această vară o lună întreagă filmelor în Parcul Cetăţii Oradea. Filmele rulează în zona dinspre Str. Griviţei a parcului, iar orădenii au putut viziona filme în cadrul Digi Film pe un ecran LED, iar în cadrul caravanei TIFF şi NexT pe ecrane din pânză.
Filmele se pot viziona din cele patru zone special amenajate: zona pături, zona baloţi de paie (50 de bucăţi), zonă mobilier europaleţi (20 de fotolii) şi zonă de scaune (500 de scune), iar organizatorii asigură trei locaţii pentru răcoritoare şi gustări.
Caravana Filmelor NexT din acest weekend este un eveniment organizat de Societatea Culturală NexT, cu  sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.
Vă reamintim că în weekend continuă proiecţiile Digi Film în aer liber, programul integral al filmelor fiind accesibil pe pagina de FB creată - ,,Cinema în Parcul Cetăţii Oradea".
Programul Caravanei NexT
Pe 22 august, începând cu ora 21.00, este seara NexT Out in Space, o experienţă audiovizuală şi o călătorie în alt timp şi spaţiu populat de extratereştri, roboţi şi oameni de ştiinţă geniali. Out in Space demonstrează că un film SF nu trebuie să fie lung ca să fie captivant:
Atacul monstrului gigantic care suge creiere din spaţiu/L'Attaque du monstregéantsuceur de cerveaux de l'espace (Guillaume Rieu, Franţa, 2010, 19')
Într-un musical color din anii 60', apare din senin un monstru oribil dintr-un film vechi de Hollywood alb-negru, care atacă locuitorii unui orăşel dezintegrându-i sau transformându-i în zombie supăraţi şi flămânzi!
Abis /Chasm (Joel Benjamin, SUA, 2015, 12')
Un astronaut caută urme de minereu deasupra unei planete străine, neavând drept companie decât computerul de bord.
Clone/ Clones (Rafael Bolliger, Suedia, 2015, 13')
În viitorul îndepărtat, un profesor de fizică cuantică este pe punctul de-a suferi o operaţie prin care i se va îndepărta o tumoare de pe creier - şi i se oferă posibilitatea de a-şi face o copie după propriul creier.
Dezastru fatal la Drive-in cinema/ Deadly Drive-in Disaster (ArjanWilschut, Olanda, 2015, 3')
Agenta specială Sola Powers, de la Biroul de afaceri extra-terestre, se aruncă în plină acţiune când un cinema drive-in, unde rulează un film clasic cu o invazie de OZN-uri, este atacat de o farfurie zburătoare adevărată!
Vor muri cu toţii în spaţiu/ They Will All Die in Space (Javier Chillon, Spania, 2015, 15')
Nava Tantalus pluteşte fără control prin spaţiu.
Silente (Paco Ruiz, Spania, 2015, 9')
Anori este un eschimoş care trăieşte pe planeta Silente. Înregistrând sunetele naturii, într-o bună zi îl surprinde apariţia unui obiect bătut de vânt. Originea sa este necunoscută.
Povestea unui robot /Tristes Déserts(Stephanie Winter, Austria, 2015, 8')
Rezultat filmic-muzical al colaborării - de inspiraţie barocă şi SF - dintre artista Stephanie Winter, tenorul August Schram şi duo-ul electronic Austrian Apparel.                    
Misiunea lui Yuri Lennon pe Alfa 46/ Yuri Lennon's landing on Alpha 46 (Anthony Vouardoux, Germania/Suedia, 2010, 15')
După ce aterizează pe satelitul lunar Alfa 46, cosmonautul Yuri Lennon se confruntă cu un paradox uluitor... Desprins de nava mamă, Yuri îşi începe călătoria prin spaţiu, care îl va conduce către sfârşitul lumii aşa cum o cunoaştem noi.
Pe 23 august, spectatorii vor vedea cele cinci scurtmetraje de ficţiune nominalizate la Premiile Academiei Americane de Film şi câştigătorul Premiului Oscar în 2016 sunt proiectate la NexT Oscars Night.
Ave Maria  (Basil Khalil, Palestina/ Franţa/ Germania, 2015, 15')
O familie de israelieni aflaţi în faţa unei mânăstiri, de Sabat, deranjează rutina tăcută cu care s-au obişnuit cinci călugăriţe trăind în sălbăticia din West Bank.
Shok (Jamie Donoughue, Marea Britanie/ Kosovo, 2015, 21')
În Kosovo, în 1998, doi băieţi sunt cei mai buni prieteni şi duc o viaţă normală - dar pe măsură ce războiul pune stăpânire pe ţara lor, existenţa zilnică se umple de violenţă şi teamă.
Totul va fi bine/Alles Wird Gut (Patrick Vollrath, Germania / Austria, 2015, 30')
Michael, tată divorţat, îşi ia ca de obicei fiica de 8 ani, Lea, căreia îi este devotat, pentru a petrece împreună weekendul. La început, pare să fie o vizită normală, dar Lea descoperă curând că s-a schimbat ceva. 
Bâlbâitul/Stutterer (Benjamin Cleary, Marea Britanie, 2015, 12') - câştigător al Premiului Oscar 2016
Pentru un tipograf singuratic, o relaţie online s-a dovedit a fi o legătură de care avea mare nevoie, fără să trebuiască să dezvăluie problema bâlbâielii din cauza căreia trăieşte atât de izolat. Acum, însă, este pus în situaţia de-a se întâlni în carne şi oase cu persoana respectivă.
Ziua unu / Day One (Henry Hughes, Danemarca,  2016, 14')
În urma unui divorţ chinuitor, o femeie de origine afgano-americană însoţeşte trupele militare ale Statelor Unite ca traducătoare în Afganistan. În prima ei misiune, merge împreună cu soldaţii în urmărirea unui individ care confecţionează bombe şi  ajunge în situaţia de a-i ajuta acestuia soţia însărcinată când încep durerile naşterii, depăşind diferenţele culturale sau de gen. (B.P.)

Trimite email
vineri, 26 aprilie 2024, 15:39:20 Ora de vară a Europei de Est