Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Stimați părinți, dragi copii și tineri, Piața se mută în Cetatea Oradea!

Timp de trei zile, de Sărbătoarea recoltei,

Stimați părinți, dragi copii și tineri, Piața se mută în Cetatea Oradea!

Vineri, sâmbătă și duminică (9, 10 și 11 septembrie 2016), în Cetatea Oradiei va fi Sărbătoarea roadelor bogate ale toamnei bihorene, cu peste 50 de producători, cu produse originale și tradiționale din 18 localități ale județului Bihor.

Acestea sunt: Aleșd, Vașcău, Buntești, Drăgănești, Mădăras, Paleu, Sînmartin, Suplacu de Barcău, Șinteu, Toboliu, Tulca, Lăzăreni, Sălard, Hidișelu de Sus, Avram Iancu, Nojorid, Tăuteu și Diosig.
Organizatorii primei ediții a Sărbătorii recoltei, directorul Asociaţiei pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (APTOR), Mihai Jurca, Mircea Jacan - directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor și dr. ing. Dorin Popa - preşedintele Asociaţiei pentru Cercetarea şi Promovarea Produselor agroalimentare ,,Crişana" au prezentat ieri (miercuri, 7 septembrie 2016)  cu de-amănuntul evenimentul care va fi găzduit de Cetatea Oradea în cele trei zile de weekend. Scopul declarat al manifestării este să avem (în viitor) produse din Bihor pentru bihoreni. ,,Piața se va muta trei zile în Cetatea Oradea, unde vom beneficia de produse din Bihor pentru bihoreni, sănătoase și gustoase, având ocazia de a fi turiști acasă, gustând din viața de la țară... De la ora 10, dimineața, oamenii pot să vină să-și cumpere produse. Încercăm să aducem și identitatea comunităților, iar produsele sunt până la urmă identitatea comunității respective. Sperăm să găsim aici ceea ce căutăm în piață și nu găsim: produsele cu gust. Să ne cunoaștem concetățenii din Bihor, să fim oaspeții lor și să-i avem și acasă (în cămară) prin produsele lor", acesta este mesajul Asociației, transmis de dr. ing. Dorin Popa.
,,Pentru Sărbătoarea recoltei, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor a încercat să adauge la produsele agroalimentare și câteva produse tradiționale, în acest sens au fost invitați 12 meșteri populari bihoreni; este un mic proiect al Centrului de a organiza anual un târg al meșterilor populari bihoreni și această ocazie s-a ivit acum la Sărbătoarea recoltei; sâmbătă și duminică vor fi organizate ateliere unde copiii vor putea participa la împletitul din pănuși de porumb, țesut manual la război, broderie manuală, tehnici de prelucrarea lânii și vor putea lua ore de cântat la țiteră", a spus directorul Centrului.
Practic, sâmbătă și duminică, între orele 16 și 19, copiii vor putea să-și încerce gratuit îndemânarea în cadrul acestor ateliere și să cunoască câteva meșteșuguri tradiționale.
Tot domnul director Mircea Jacan a prezentat apoi programul artistic al celor trei zile.
Dragi copii și tineri, stimați părinți,
Vineri, sâmbătă și duminică, toate drumurile duc în Cetatea Oradea, la Sărbătoarea recoltei!
Ovidiu Dan

Programul

Vineri 9 septembrie (17.00 - 19.00)

GRUP VOCAL „FLORILE BIHORULUI" - PALATUL COP. ORADEA        17.00

ANS. FOLCLORIC ,,MLĂDIŢE ALEŞDENE" - ALEŞD                           17.30

BIANCA POPA                                                                          17.50

TEODORA ŞANDRU                                                                   18.00

ANDREI DEM                                                                            18.10

ANDRADA CRACIUN                                                                  18.20

ANDREEA PUŞCAŞ                                                                     18.30

Sâmbătă 10 septembrie (13.00-22.00)

TARAFUL ,,LA OBÂRŞII LA IZVOR" - ORADEA                                13.00

2.ALEXANDRA DURGHEU                                                            13.20

3.ANS.FOLCLORIC  "FLOARE MÂNDRĂ DE PE CRIŞ" - TILEAGD        13.30

4.ELENA IOANA MIHUŢA                                                            13.50                           5.ANSAMBLUL FOLCLORIC "GÖRBÖC" - MIŞCA - CHIŞLAZ          14.00

6.DENISA MIHELE                                                                    14.20

7.AMALIA URSAN                                                                    14.30

8.ANDREEA CODREAN                                                              14.40

9.ANSAMBLUL FOLCLORIC "BABOTA" - ABRĂMUŢ                        15.00

10.GABRIELA SABĂU                                                               15.20

11.ANSAMBLUL FOLCLORIC "PALISADA" - CUZAP                        15.30

12.ALEXANDRU CARŢIŞ                                                           15.50

13.ANSAMBLUL FOLCLORIC "CUNUNA DE PE CRIŞ" - TILECUŞ      16.00 - 16.40

14.ANDREEA PUŞCAŞ                                                              16.40

15.ANDRADA OROS                                                               16.50

16.ANS. FOLCLORIC "DATELINKA" - VĂRZARI- POPEŞTI              17.00

17.IOANA URS                                                                       17.20

18.ANSAMBLUL FOLCLORIC "TOLDI" - SALONTA                        17.30

19.ROXANA BERINDE                                                              17.50

20.ANSAMBLUL ARTISTIC PROFESIONIST "CRIŞANA"                 18.00-19.00

21.FLORENTINA SI PETRE GIURGI                                            19.00

22.ANS.FOLC. "MUGURI ŞI MLĂDIŢE" - BEIUŞ                             20.00

23.LAVINIA CHIFOR                                                                20.30

24.ANS.FOLC. "ZESTREA BUDUREŞII" -  BUDUREASA                    20.50

25.ADRIANA ŞTUBE                                                                 21.10

26.  DANIELA RADA                                                                  21.20

Duminică 11 septembrie (13.00 - 22.00)

1.TARAF "DOR BIHOREAN" REMUS LAZEA - BEIUŞ                       13.00

2.ANSAMBLUL  FOLCLORIC "DATINA" - ALEŞD                            13.20

3.TANIA BODEA                                                                      13.40

4.PAULA LEZEU                                                                       13.50

5.ANSAMBLUL FOLCLORIC  "DOINA ŞTEIULUI" - ŞTEI                   14.00

6.MĂDĂLINA ILEA                                                                    14.20  

7.ANSAMBLUL FOLCLORIC" CRIISIA"- COCIUBA MARE                 14.30

8.DANIELA BLIDAR                                                                  14.50

9.ANSAMBLUL FOLCLORIC "FLOAREA BARCĂULUI" -                     15.00 -15.30

10.ANDRADA CRĂCIUN                                                            15.30

11.LAVINIA CHIFOR                                                                15.40

12.ANS.FOLC.  "FLORILE BORUMLĂCII" -BORUMBLACA                15.50

13.VLAD ŞTEF                                                                        16.10

14.ANSAMBLUL FOLCLORIC "SZOMORTE" - DIOSIG                    16.20

15.FLAVIA SFERLE                                                                  16.40

16.IULIA LUCACIU                                                                 16.50

17.ANSAMBLUL FOLCLORIC "MARŢISORUL" - AVRAM IANCU  17.00-17.20

18.SANDU CONDOROŞ                                                            17.20

19.ANCA PAVEL-CIUCIU                                                          17.30

20.ANDREI CORB                                                                   17.40.

21.ANS.FOLC. AL CAMINULUI CULTURAL DIN ŞUNCUIUŞ              17.50

22.MARIA ALEXANDRA SECAN                                                   18.20

23.PREMIERE, CEL MAI FRUMOS STAND                                    18.30

24.ROXANA BUZLE                                                                  18.40

25.ANSAMBLUL FOLCLORIC ”MOŞUŢ” - VADU CRIŞULUI               20.00

26.NICOLETA ŞTEF                                                                  20.30

27.MONICA BLAGA                                                                  20.40

28.ROMINA NEMEŞ                                                                  20.50

29.NICU NOVAC                                                                                          21.00.

Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Stimați părinți, dragi copii și tineri, Piața se mută în Cetatea Oradea! 

Trimite email
sâmbătă, 20 aprilie 2024, 10:11:29 Ora de vară a Europei de Est