Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

La Nojorid și Leș, elevii se simt în largul lor, relaxați și motivați

A doua zi de școală

La Nojorid și Leș, elevii se simt în largul lor, relaxați și motivați

Remarcam marți (13 septembrie 2016) la rubrica ,,Pozele zilei" că la Nojorid se învață într-o școală renovată, primitoare, cu dascăli tineri și entuziaști, sufletiști și competenți.

Asistând la o lecție de comunicare la clasa I, am realizat câte lucruri au învățat și știu prichindeii doamnei profesor Mirela Gligor. Ei au recunoscut și au citit corect literele și grupurile de litere de pe planșele prezentate, dar au făcut și deosebirea dintre sunet și literă și au motivat când se folosește litera â. Drept  recompensă, li s-a oferit filmulețul ,,Punguța cu doi bani", după Ion Creangă, un nou prilej de dialog, de comunicare, verificare și consolidare a cunoștințelor, folosind sistemul complet de video proiecție existent în școală.
Dacă unitățile de învățământ din Nojorid și Leș se prezintă bine la început de an școlar, ,,vina" o poartă, pe de o parte conducerea școlii, pentru preocupare și insistență, dar și Consiliul local și Primăria, care au răspuns prompt solicitărilor doamnei director Melinda Tănase, În anii trecuți la timonă s-a aflat dl primar Mircea Crainic, care a sprijinit enorm învățământul, iar acum, noul primar este Tudor Baba, care se arată la fel de deschis și cooperant, asigurând conducerea școlii de tot sprijinul Primăriei și al Consiliului local.
Școala și grădinița din Nojorid sunt renovate în totalitate, cu sălile lambrisate și podele noi, iar în curte a fost amenajat un părculeț cu bănci; la grădiniță s-a cumpărat carusel, leagăn ,balansoar și  tobogan. La toaletele de la școală s-au introdus boilere cu apă caldă și apă rece.
Tot din fondurile obținute de la Consiliul local s-a cumpărat sistem complet de video proiecție, atât pentru școala coordonatoare, cât și pentru structurile din  Leș și Livada.
I-am cunoscut marți pe preșcolarii doamnelor educatoare Teodora Moș și Georgiana Blăguța în sala de grupă, iar mai apoi i-am văzut dezlănțuindu-se în curte, pe tobogan și carusel...
Și la Școala din Leș atmosfera era plăcută în cea de-a doua zi de școală, deși la cele patru clase s-au pornit motoarele, cu recapitulări și consolidări la matematică și română, cu jocuri muzicale în curte și cu adunat materiale (frunze, dar nu numai...) pentru orele de desen și lucrări practice..., la clasa pregătitoare a Andradei Dudaș, la clasa întâi a Larisei Simea, la clasele II-IV, îndrumate de prof. coordonator Mădălina Gheorghescu și la clasa a III-a, coordonată de Cristina Ungur.
Îmbrăcați în uniforme și în echipament sportiv (cei care au avut marți sport în orar), elevii din Nojorid și Leș se simțeau în largul lor, deloc supărați și marcați că a început școala, din contră, unii erau deciși și motivați să ,,răstoarne munții", vorba unui ,,revoluționar", înfierbântat. În pauze, ies în părculeț să povestească sau joacă tenis de masă ori alte jocuri de mișcare...
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (96 de poze), accesați Galeria foto: La Nojorid și Leș, elevii se simt în largul lor, relaxați și motivați.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 19 august 2019