Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Cu emoție, în prima zi de școală

E toamnă iar!

Cu emoție, în prima zi de școală

Septembrie, prima lună de toamnă, aduce întotdeauna bucurie și bună dispoziție. Bogăția roadelor, natura care schimbă culorile-pastel ale verii cu galbenul auriu al holdelor, mai apoi cu ruginiul viilor sub lumina caldă a soarelui încă generos, creează o stare euforică generală: e toamnă iar.

În septembrie, părinți și școlari privesc cu nostalgie la zilele de vacanță de soare pline, dar trăiesc cu emoție prima zi de școală. Cu sufletul deschis, vizibil emoționați, elevi, dascăli și părinți de la Colegiul Național ,,Avram Iancu" :Ștei au participat la festivitatea de deschidere a noului an școlar. A fost o zi de sărbătoare: s-au împărtășit gânduri, sentimente, s-au făcut planuri pentru noul an. În deschidere, sub soarele cald de toamnă, fascinați de priveliștea naturii, cei prezenți au urmărit cu bucurie corul intonând Imnul Național și Imnul Colegiului Național. Prin tradiție a urmat slujba religioasă de început de an școlar oficiată de preoții Gheorghe Tal și Ioan Zbârcea, de la parohia Ștei. Au onorat cu prezența: dl primar, Iulian Balaj, dna contabil-șef, Sorina Moș, din partea Băncii Cooperatiste Izvoru Ștei, dl comisar-șef Sorin Magda, comandantul Poliției Ștei, dl căpitan Lorin Micle, șeful secției de Jandarmi Ștei, dl director, prof. Cristian Andru, dna consilier educativ, prof. Mihaela Zaha, cadrele didactice ale Colegiului Național, elevi, părinți, bunici, foști absolvenți. În cuvântul său, dna consilier educativ salută călduros prezența tuturor cu ocazia începutului de an, dând apoi cuvântul dlui primar care apreciază rezultatele bune și foarte bune obținute în anul care s-a scurs și urează elevilor și profesorilor lor succes în anul care tocmai a început spre faima acestui lăcaș de cultură. Dl director prezintă rezultatele școlare în anul 2015-2016 și premiază elevii participanți la olimpiadele și concursurile școlare. Un moment aparte a fost premierea celui mai merituos elev al Colegiului nostru, Sonia Tuculia, cu suma de 300 de lei, inițiativa aparținând Băncii Cooperatiste, Izvoru Ștei. Dna consilier educativ a prezentat în final clasele și diriginții, urându-le succes deplin spre împlinirea celor mai frumoase idealuri.
Fie ca acest început de an școlar să ne adune laolaltă mai senini, mai optimiști, încrezători în valoarea muncii noastre. Să știm să apreciem ceea ce este frumos și curat în viața școlii, să privim viitorul cu demnitate.
Prof. Petronela Heredea

Trimite email

luni, 9 decembrie 2019