Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Cu emoție, în prima zi de școală

E toamnă iar!

Cu emoție, în prima zi de școală

Septembrie, prima lună de toamnă, aduce întotdeauna bucurie și bună dispoziție. Bogăția roadelor, natura care schimbă culorile-pastel ale verii cu galbenul auriu al holdelor, mai apoi cu ruginiul viilor sub lumina caldă a soarelui încă generos, creează o stare euforică generală: e toamnă iar.

În septembrie, părinți și școlari privesc cu nostalgie la zilele de vacanță de soare pline, dar trăiesc cu emoție prima zi de școală. Cu sufletul deschis, vizibil emoționați, elevi, dascăli și părinți de la Colegiul Național ,,Avram Iancu" :Ștei au participat la festivitatea de deschidere a noului an școlar. A fost o zi de sărbătoare: s-au împărtășit gânduri, sentimente, s-au făcut planuri pentru noul an. În deschidere, sub soarele cald de toamnă, fascinați de priveliștea naturii, cei prezenți au urmărit cu bucurie corul intonând Imnul Național și Imnul Colegiului Național. Prin tradiție a urmat slujba religioasă de început de an școlar oficiată de preoții Gheorghe Tal și Ioan Zbârcea, de la parohia Ștei. Au onorat cu prezența: dl primar, Iulian Balaj, dna contabil-șef, Sorina Moș, din partea Băncii Cooperatiste Izvoru Ștei, dl comisar-șef Sorin Magda, comandantul Poliției Ștei, dl căpitan Lorin Micle, șeful secției de Jandarmi Ștei, dl director, prof. Cristian Andru, dna consilier educativ, prof. Mihaela Zaha, cadrele didactice ale Colegiului Național, elevi, părinți, bunici, foști absolvenți. În cuvântul său, dna consilier educativ salută călduros prezența tuturor cu ocazia începutului de an, dând apoi cuvântul dlui primar care apreciază rezultatele bune și foarte bune obținute în anul care s-a scurs și urează elevilor și profesorilor lor succes în anul care tocmai a început spre faima acestui lăcaș de cultură. Dl director prezintă rezultatele școlare în anul 2015-2016 și premiază elevii participanți la olimpiadele și concursurile școlare. Un moment aparte a fost premierea celui mai merituos elev al Colegiului nostru, Sonia Tuculia, cu suma de 300 de lei, inițiativa aparținând Băncii Cooperatiste, Izvoru Ștei. Dna consilier educativ a prezentat în final clasele și diriginții, urându-le succes deplin spre împlinirea celor mai frumoase idealuri.
Fie ca acest început de an școlar să ne adune laolaltă mai senini, mai optimiști, încrezători în valoarea muncii noastre. Să știm să apreciem ceea ce este frumos și curat în viața școlii, să privim viitorul cu demnitate.
Prof. Petronela Heredea

Trimite email
vineri, 21 martie 2025, 05:16:58 Ora standard a Europei de Est