Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Se dă startul Campaniei curățeniei generale de toamnă

În perioada 26 septembrie - 5 noiembrie

Se dă startul Campaniei curățeniei generale de toamnă

Primăria Oradea anunță derularea Campaniei curățeniei generale de toamnă în perioada 26 septembrie - 5 noiembrie 2016.

Programul de curățenie generală de toamnă se desfășoară în baza Hotărârii Consiliului Local nr. 207 din 26 martie 2015 - Regulamentul serviciului de salubrizare al Municipiului Oradea și în baza baza Hotărârii Consiliului Local nr. 2 din 8 ianuarie 2015 privind aprobarea Strategiei locale cu privire la dezvoltarea şi funcţionarea pe termen mediu şi lung a serviciului de salubrizare din Municipiul Oradea pentru perioada 2015-2025
Este interzisă depozitarea clandestină  a deșeurilor
Potrivit Hotărârii Consiliului Local nr. 429 din 28 mai 2009 asociaţiile de proprietari au obligația să întreţină spaţiile verzi, gazonul şi plantele florale din perimetrul imobilelor în care locuiesc pe suprafaţa specificată în procesul verbal de predare-primire a amplasamentului, conform Protocolului încheiat între asociația de proprietari și  Municipiul Oradea.
Nerespectarea programului de curățenie si depozitarea clandestină a deșeurilor în afara datelor planificate pe zone sau în alte locații, se sancționează în cazul persoanelor fizice cu amendă cuprinsă între 200 şi 500 lei şi în cazul persoanelor juridice se sancţionează cu amendă cuprinsă între 1500 şi 2000 lei, în conformitate cu art.111, litera q din Hotărârea Consiliului Local nr. 207 din 26 martie 2015 - Regulamentul serviciului de salubrizare al Municipiului Oradea.
Orădenii se pot debarasa de obiectele de uz casnic și gospodăresc
În cadrul acţiunii, se colectează obiecte de uz casnic și gospodăresc (piese de mobilier, mochete, biciclete, materiale textile, uși, geamuri etc), precum și deșeuri vegetale rezultate din igienizarea zonelor verzi aferente gospodăriilor populației și cvartalelor și zonelor de locuit din municipiul Oradea.
Operatorul de salubritate S.C. RER Ecologic Service S.A va amplasa în perioada planificată în funcție de zonă, containere metalice în punctele stabilite pentru colectarea deșeurilor și obiectelor de uz casnic și gospodăresc.
,,Cetăţenii, sunt rugaţi să depună deșeurile numai în containerele amplasate, respectând perioadele Programului de curăţenie  pentru fiecare zonă, în funcție de adresa de domiciliu. Este strict interzisă depozitarea deșeurilor pe domeniul public lângă containere, țarcuri pentru recipienți destinați deșeurilor municipale sau alte locații", spune Mircea Stejerean - şeful Serviciului Lucrări şi Servicii Publice din cadrul Primăriei Oradea.
Asociațiile de proprietari vor lua măsuri de colectare a deșeurilor de pe spațiile verzi predate de către municipalitate prin protocol, din parcările pe care le dețin, din jurul incintelor sau platformelor pentru deșeuri menajere. Deșeurile vor fi depozitate în containerele metalice special amplasate, în vederea ridicării acestora de către operatorul de salubritate.
RER va transporta gratuit deșeurile precolectate
În zilele lucrătoare din perioada 26 septembrie -  5 noiembrie 2016 operatorul de salubritate S.C Rer Ecologic Service Oradea SA va transporta deșeurile precolectate de către cetățeni în containere metalice special amplasate, conform perioadei planificate. În cazul constatării umplerii unor containere cetățenii municipiului Oradea sunt rugați să comunice telefonic la serviciul de dispecerat permanent al operatorului, telefon 0259 433.195, adresa acestora, în vederea transportării acestora.
După încheierea campaniei de curățenie este strict interzisă depozitarea reziduurilor de orice fel pe domeniul public a municipiului Oradea, orice abatere în acest sens se sancționează contravențional conform Hotărârii Consiliului Local nr. 207 din 26 martie 2015 - Regulamentul serviciului de salubrizare al Municipiului Oradea.
Pentru realizarea scopului propus Municipiul Oradea a fost împărțit în 2 zone: zona de  sud care cuprinde Sector 1, Sector 2 și Sector 3 (în această zonă cetățenii vor depozita deșeurile în perioada: 26.09. - 15.10.2016) și zona de nord care cuprinde Sector 4, Sector 5 și Sector 6 (cetățenii vor depozita deșeurile în perioada: 17.10 - 5.11.2016) (B.P.)

ZONA SUD

Sectorul 1: Perioada 26.09 - 01.10.2016

Sector.1.Perimetrul delimitat de strazile: Primariei, Independentei, Centrul Civic, P-ta Cetatii, Gh.Costaforu, 22 Decembrie, Ronald Regan, Ceyrat, Universitatii, Ogorului, C. Aradului, Decebal, Principatele Unite.

Puncte de colectare a deşeurilor - operator S.C. RER Ecologic Service Oradea S.A:

Sectorul 2: Perioada 03.10 - 08.10.2016

Sector.2.Perimetrul delimitat de strazile: Decebal, Splaiul Crisanei, O. Densuseanu, Calea Santandrei, Calea Aradului.

Puncte de colectare a deşeurilor - operator S.C. RER Ecologic Service Oradea S.A:

Nr. Crt.           Punct de colectare

1.         Brancoveanu /W. Shakespeare

2.         Splaiul Crisanei /Onestilor

3.         Poienitei /Comarnicului

4.         Chimiei /Lebedei

5.         Xenopol/St. Octavian

6.         Xenopol/D. Pompei

7.         H.Coanda/Richard Wagner

8.         N.Firu /Coriolan Pop

9.         H.Ibsen/Buzaului

10.       H.Ibsen/Salciei

11.       H.Ibsen/Clopoteilor

12.       N.Bolcas /P-ta Ghioceilor

13.       N.Bolcas /Aurel Vlaicu

14.       P-ta I.Darabant

15.       Bujor Andor

16.       Coriolan Hora

17.       P-ta Ep.Valeriu T.Frentiu

18.       P-ta Devei

19.       Aviatorilor/P-ta Ghioceilor

20.       A. Sahia / Mangaliei

21.       Barcaului /Greierului

22.       Meziadului /Gr.Irofte

23.       Taberi Geza/Artarilor

24.       Lipovei /Barcaului

25.       Alex. Cazaban (Lic.Don Orione)

26.       Mestesugarilor /Hategului

27.       Salcamilor /Mestesugarilor

28.       Lipovei /9 Mai

29.       Aleea Calinului

30.       Onestilor /Pitestilor

Sectorul 3: Perioada   10.10. - 15.10.2016

Sector.3. Perimetrul delimitat de strazile: Cartierul Tineretului, Clujului, Dragos Voda, M-sal Averescu, Centrul Civic, Costaforu, Parc 22 Decembrie, Ronald  Reagan, T.Sandor, Cartierul Grigorescu, Ogorului.

Puncte de colectare a deşeurilor - operator S.C. RER Ecologic Service Oradea S.A:

Nr. Crt.           Punct de colectare

1.         Ekel Ferencz/Th. Aman

2.         Bistritei /Muzicii

3.         Bistritei /Petre Tutea

4.         P-ta Tarnilor (langa parc)

5.         N.Paganini /Bistritei

6.         Beiusului /Jean Jaurez

7.         Sextil Puscariu /Beiusului

8.         A.Andritoiu /Liliacului

9.         Gradinarilor (parculet)

10.       Borsecului (tarc containere)

11.       Eftimie Murgu /Miron Costin

12.       Grivitei /D.Gherea

13.       P-ta Tineretului (biserica)

14.       Seleusului /Razboieni

15.       Barierei /Cerbului

16.       Gutemberg /Maciesului

17.       Timisoarei /Clujului

18.       Morii /Bumbacului

19.       Penes Curcanul (parc Ghibu)

20.       Leonardo da Vinci /Liszt Ferencz

21.       Liszt Ferencz (gradinita)

22.       Ciheiului /Liszt Ferencz (igluri)

23.       M-sal Averescu (blocuri)

24.       Aleea Salca

25.       Narciselor /N. Sova

26.       Agricultorilor /Lanului

27.       Nojoridului /Halasi Gyula

28.       Gh.Tulbure /Eugen Potoran

29.       Vasile Hossu /Halasi Gyula

30.       Apateului /Romer Floris

31.       Navigatorilor /Fantanilor

32.       Ghe.Bacaloglu /Bethler Gabor

33.       Victor Papillian /G. Bacaloglu

34.       Ialomotei (parc Seleus)

35.       Nojoridulu /Apateului

ZONA NORD

Sectorul 4: Perioada 17.10. - 22.10.2016

Sector.4. Perimetrul delimitat de strazile: Pod Decebal, Eroul Necunoscut, Berzei, Olimpiadei, P-ta Bucuresti, Pod Th.Nes, Izvorului, EcaterinaTeodoroiu, Louis Pasteur, Gheorghe Doja, Aleea Strandului, Facliei, Podgoria, Libertatii, E.M.Chitul.

Puncte de colectare a deşeurilor - operator S.C. RER Ecologic Service Oradea S.A:

Nr. Crt.           Punct de colectare

1.         E.M.Chitul /Progresului

2.         R.Ciorogariu /B.P.Hasdeu

3.         P-ta Creanga /N.Jiga

4.         Doina /V .Conta

5.         M.Eminescu /N.Iorga

6.         Dunarea /Republicii

7.         Libertatii /I.Vulcan

8.         P-ta Bucuresti

9.         Izvorului /Pod Th. Nes

10.       Izvorului /Spit.TBC

11.       Depoului / N.Beldiceanu

12.       E.Teodoroiu /A.Ipatescu

13.       E.Teodoroiu /l.Pasteur

14.       Branului /T.Popoviciu

15.       L.Pasteur /Colinelor

16.       L.Pasteur (Hotel Silver)

17.       Gh.Doja /Baraganului

18.       Gh.Doja /Santului

19.       Adevarului /Arinului

20.       Olteniei /Adevarului

21.       A.Strandului /Schiff Erno

22.       Codrilor (Strand Dinamo)

23.       Facliei (Manastire)

24.       Podgoria (Biserica)

25.       Parcului / B.S.Delavrancea

26.       Graurilor (Ciuperca)

27.       Facliei /C.Petrescu

28.       Colinelor /Branului

29.       Ady Endre (Club Constructorul)

30.       N.Jiga /Republicii

Sectorul 5: Perioada 24.10. - 29.10.2016

Sector.5.Perimetrul delimitat de strazile: Berzei, Olimpiadei, Moldovei, Selimbarului, Podului, Stefan cel Mare, Bihorului, Oncea, Matei Corvin, Vamii, Rectorului, Episcopia Bihor.

Puncte de colectare a deşeurilor - operator S.C. RER Ecologic Service Oradea S.A:

Nr. Crt.           Punct de colectare

1.         Berzei - platou mag. chinezesc

2.         Aron Cotrus/Arenei

3.         Cantacuzino/T.Arghezi

4.         Moldovei/R.Owen

5.         Ovidiu /Lacu Rosu

6.         Lacul Rosu /T.Lalescu

7.         Iasomiei /Busuiocului

8.         Bihorului /Pod Th. Nes

9.         Milcovului (in spate Billa)

10.       Lacrimioarelor /Milcovului

11.       Galileo Galilei/Zimbrului

12.       Stefan cel Mar /Barsei

13.       Pascal (Platon /Barsei

14.       Predeal (in spate P-ta Rogerius)

15.       Cantacuzino /Barsei

16.       Transilvaniei /T.Lalescu

17.       Nistrului /Stejarului

18.       Bihorului /Strugurilor

19.       Bihorului /Paleului

20.       Ion Bogdan /Th. Morus

21.       I.Bogdan /J.Strauss

22.       Valerian Zaharia /I. Paun Pincio (Cartierul Soarelui)

23.       Matei Corvin/Cucului

24.       Mehedinti (langa Casa Minunata)

25.       Bernard Shaw /Italiana

26.       Calugareni (Gradinita)

27.       Selimbarului

28.       Posada

29.       Italiana /Al.Rogerius

30.       Al.Sulfinei

31.       Podului

32.       Vamii (gara CFR)

33.       Apelor /Crivatului

34.       Cornului /Crivatului

35.       Crangului /Popasului

36.       Rectorului

37.       Dornei /Cucului

38.       Valea Nucului /Molidului

Sectorul 6: Perioada 31.10. - 05.11.2016

Sector.6.Perimetrul delimitat de strazile: Pod Decebal, Decebal, Corneliu Coposu, Transilvaniei, Borsului, O. Densuseanu,  Promenada mal drept Crisul Repede intre O.Densuseanu si Pod Decebal.

Puncte de colectare a deşeurilor - operator S.C. RER Ecologic Service Oradea S.A:

Nr. Crt.           Punct de colectare

1.         Iza(in spate Spitalul Pelican)

2.         Ion Suciu /Spartacus

3.         Aluminei (langa Pompieri)

4.         Iza /Spartacus

5.         Aluminei (in spate Zig-Zag)

6.         Sovata (Salvamont)

7.         Borsului (langa A. P.''Alfa")

8.         Aleea Tusnadulu /Aluminei

9.         Sovata (parcare Metalica)

10.       C.Negruzzi (in fata  la Biserica)

11.       C.Coposu (parcare Spit. Municipal)

12.       Sf. Ap.Andrei /scuar Dacia-Brancusi

13.       Fagului /Tr.Grozavescu

14.       Sf.Ap.Andrei /Tarnavelor

15.       Borsului /Uzinelor

16.       Iza/Transilvaniei

17.       Sovata (in spate la Nova Euro)

18.       Tr.Grozavescu (la capat str.)

19.       Ep.Ioan Suciu (parcare Carrefour)

20.       C.Negruzi /Doina

21.       C.Coposu /Lacu Rosu

22.       Iza (langa Punct Termic)

23.       Sovata (langa Lic. Ortodox)

24.       Carpati /Aluminei

25.       Sovata /Aluminei

După expirarea perioadei de curătenie 26 septembrie -  5 noiembrie 2016, respectiv a perioadei de colectare conform planificării pe zone, dacă se vor constata depozitări de deseuri pe spatiile care le detin, asociatiile de proprietari vor plăti cuantumul serviciului prestat pentru încărcarea transportul si depozitarea acestora de către SC RER  Ecologic Service Oradea SA, operatorul licentiat să presteze acestă activitate pe raza municipiului Oradea,  iar persoanele surprinse că depozitează ilegal deseuri pe domeniul public vor fi sanctionate conform Hotararii Consiliului Local nr.207 din 26 martie 2015 - Regulamentul serviciului de salubrizare al Municipiului Oradea.


Trimite email
joi, 25 aprilie 2024, 22:36:13 Ora de vară a Europei de Est