Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Gânduri alese la început de an școlar

Școala Gimnazială ,,Miron Pompilu” Ștei

Gânduri alese la început de an școlar

A sunat iar clopoţelul, risipind liniştea vacanţei mari.

Ziua de 12 septembrie, anul acesta, are  o semnificație specială. Este ziua în care peste tot, în țară, s-au deschid larg porțile școlilor, iar inimile copiilor noştri vibrează de bucurie și de nerăbdare. În jurul nostru, se simte emoția unui nou început, chemarea necunoscutului și bucuria generată de belşugul toamnei. Așa că le urez, cu mult drag, tuturor, bun venit la o nouă întâlnire cu ,,Toamna şcolariță!" Bun venit la școală!
Începand chiar din prima zi de școală, vom avea parte cu toţii de noi activități interesante, într-un lăcaș frumos de învățătură, Școala Gimnazială ,,Miron Pompiliu" Ștei. Acest loc binecuvântat, școala, este cea care a așteptat grandioasă și tăcută pe întreaga  perioadă a vacanței mari.
Păşim în noul an şcolar 2016-2017, pe care ni-l dorim  mai bun, cu multe realizări, cu un trecut de care suntem mândri, cu credinţă şi speranţă în fapte bune. Fiecare an şcolar aduce cu sine momente de neuitat. Cu siguranţă, veti avea parte de aceste clipe minunate, dragi copii, fie că sunteţi deja şcolari, fie că sărbătoriţi prima zi de şcoală! Profitaţi de fiecare moment petrecut în şcoală care vă primeşte cu mult drag!
Stimaţi părinți, doresc să vă asigur că vom face tot ce ne stă în putință pentru a răspunde exigențelor dumneavoastră educaționale și vă invit să dezvoltăm împreună un parteneriat, din care vom avea de câștigat cu toții: dumneavoastră, elevii, școala. Ce ne putem dori mai mult decât să-i vedem pe acești copii sănătoși și realizați în viață?! Drumul nu este deloc ușor și nici scurt, dar împreună vom reuși să punem bazele unui viitor mai bun. Fiţi siguri că, din clipa în care au paşit pragul acestei şcoli, copiii d-voastră au devenit şi copiii noștri. Întreaga dragoste şi devotamentul profesorilor pe care îi vor avea în clase, se va răsfrânge asupra inocenţei lor.
Și în acest an Şcoala Gimnazială ,,Miron Pompiliu" îşi deschide larg porţile pentru a primi generaţia actuală de elevi în condiţii cât mai bune. Sălile de clasă şi spațiile şcolii sunt amenajate şi pregătite pentru activităţile interesante ce vor urma. Manualele îi așteaptă pe elevi pe băncuţe. La toate disciplinele avem încadrat personal didactic calificat, majoritatea sunt titularii şcolii, dar şi câțiva profesori noi pe care îi primim cu drag în mijlocul nostru. Toate celelalte compartimente ale şcolii: secretariat, contabilitate, administrativ îşi desfăşoară activitatea eficient in momentul de faţă.
Colaborarea cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor este foarte bună. De asemenea, putem vorbi de relaţii de parteneriat şi colaborare fructuoase cu instituţiile din oraş: Primăria, Consiliul local al Oraş Ştei, Poliţia Oraşului Ştei, Casa de Cultură, bisericile din oraş şi alte şcoli din judeţ sau din afara judeţului.
Pe parcursul vacanţei de vară, în școala noastră au fost realizate numeroase acţiuni de reparaţii curente, renovări interioare, igienizare și deratizare. Suntem conştienţi că mai sunt multe de făcut şi ne vom mobiliza în acest sens, în continuare, dar pentru cele realizate până acum, le mulţumesc celor care fac parte din echipa Şcolii Gimnaziale ,,Miron Pompiliu" Ştei.
Dragi părinţi şi copii, sunt convinsă că e nevoie de participare activă şi seriozitate din partea tuturor: elevi, profesori, părinţi, instituţii locale şi judeţene. De aceea, îmi doresc ca în următoarele zile, emoțiile de care vorbeam la început să fie treptat înlocuite de dorința de implicare și colaborare bazată pe încredere.
Iată deci, că în aceste clipe, am pus vacanţa în cui pentru o perioadă şi vom da frâu liber cunoaşterii, pasiunii pentru carte şi pentru minunate descoperiri. Însă cred că voi, dragi copii, cei care aţi crescut atât de mult în vacanţă, sunteți cu adevărat pregătiţi să începeţi o nouă etapă din viaţa voastră, într-o clasa mai mare sau chiar să vă faceţi debutul în şcoală cu harnicie și entuziasm. Vă felicit pe cei care aţi fost elevi şi în anii trecuţi, pentru rezultatele foarte bune la învăţătură şi purtare şi vă doresc tuturor, elevilor mai mari sau mai mici, mult succes în acest an şcolar şi împlinirea tuturor dorinţelor pe care le purtaţi în gând. Le mulţumesc, totodată, tuturor dascălilor aceste şcoli care şi-au adus contribuţia la rezultatele bune şi foarte bune obţinute la învăţătură şi purtare, la olimpiade şi concursuri şcolare, la Evaluare Națională de la sfârşitul clasei a VIII-a şi le doresc în continuare multă putere de muncă! Mult succes şi noilor dascăli ai şcolii şi un călduros bun venit în echipa noastră!
Dragi părinţi, vă urez și d-voastră multă sănătate să le puteţi fi alături şcolarilor care luminează zi de zi curtea şcolii cu zâmbetele lor! Fie ca aceste glasuri vesele de școlari să ne umple sufletele de bucurie şi să ducă numele şcolii pe culmile desăvârşirii!
Echipa managerială a şcolii este bucuroasă de un nou clinchet al clopoţelului, care sună pentru a ne chema în clase. Cu emoţie în suflet, vă dorim tuturor, elevi, părinţi şi profesori un nou an şcolar bogat şi multe realizări!
Director, prof. Simona Pantea

Trimite email
vineri, 26 aprilie 2024, 08:28:26 Ora de vară a Europei de Est