Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Raport de activitate – Clubul Leo ,,Black Eagle” Oradea

La final de septembrie

Raport de activitate – Clubul Leo ,,Black Eagle” Oradea

Luna septembrie 2016 a fost cea mai încărcată din acest mandat leonistic. Leuții au organizat și au luat parte la nenumărate activități, fiecare dintre ele fiind un real succes.

În 5 septembrie, clubul Leo a donat suma de 13.000 de lei familiei Popa din Tilecuș, bani strânși cu intenția ridicării unui cămin. Această sumă considerabilă a fost adunată de-a lungul a 3 mandate leonistice: 2014-2015 (președinte: Darius Fetea), 2015-2016 (președinte: Andreea Ionuț) și 2016-2017 (președinte: Patricia Pelea, vicepreședinte: Dragoș Ianc). Darius și Andreea sunt cei care au contribuit cel mai mult la obținerea celor 13.000 de lei, cel de-al treilea mandat fiind încă în desfășurare. 
La scurt  timp, în 10 septembrie 2016, leuții au organizat petrecerea caritabilă ,,Nopți de Vamă". Evenimentul a avut loc la Moszkva Cafe și s-a desfășurat în două etape: în aer liber până la ora 23.00 și, mai apoi, în partea de sus a localului. Tematica ,,Vama Veche" a atras 200 de persoane, fiecare dorind să își petreacă ultimele zile de vacanță dansând în aer liber, sub cerul înstelat.
Leuții s-au străduit să redea întocmai atmosfera din Vama Veche, așa că au amenajat grădina cafenelei cu hamace colorate, luminițe, borcănașe umplute cu nisip și decorate cu nelipsitele scoici, poze ale participanților aduse direct din Vamă și asta nu a fost tot! Bineînțeles că nu puteau lipsi standurile cu codițe colorate și dreaduri sau campionatele de Beerpong!
În urma acestui eveniment s-au strâns 2.120 lei, bani donați Asociației ,,Bunul Samaritean" (președinte: Adrian Ciorna), spre a fi utilizați în acordarea unor burse de studii elevilor merituoși, dar defavorizați financiar de la Colegiul Național ,,Samuil Vulcan" din Beiuș.
În data de 17 septembrie, Leo a luat parte la evenimentul EduFest. Acesta a avut loc în Parcul 1 Decembrie, scopul său fiind 
promovarea organizaţiilor de voluntariat (ONG-urilor) din  Oradea. Leuţii au fost mai mult decât dornici să socializeze, să afle mai mult despre ceea ce înseamnă voluntariatul şi să facă  cunoştinţă cu voluntari ai altor organizaţii. Organizatorilor  EduFest le-a venit o idee foarte bună! Voluntarii participanţi la  eveniment au alcătuit două şiruri, fiecare reuşind să poarte o discuţie de aproximativ 1 minut cu persoana din faţa sa. De fiecare dată când acel minut expira, unul dintre şiruri se deplasa  cu o persoană mai încolo, ultimul din şir fugind spre celălalt capăt. Astfel, membrii Leo au reuşit să facă curioși aproximativ 60 de tineri, cu toții dornici să se intituleze leuț într-un timp cât mai scurt. În urma completării unui formular și a unui interviu de 5 minute, 30 dintre cei doritori au fost acceptați în cadrul clubului Leo, dovedind încă de la bun început o implicare deosebită.
Sâmbătă, 24 septembrie,  a avut loc evenimentul Volunteers 4 Volunteers organizat de Şcoala de Valori,  în Parcul 1 Decembrie. La acest eveniment au participat voluntari de la diferite ONG-uri din Oradea (Cercetaşii României, Voluntarii de la Teatrul de Stat etc.) cu scopul de a cunoaşte alţi voluntari, de a socializa şi de a discuta despre experiența ca voluntar. Pe lângă multe jocuri şi activităţi distractive, voluntarii și-au prezentat, pe rând, organizațiile din care fac parte.
Clubul nostru a luat, de asemenea, parte la Volunteers 4 volunteers, avându-l ca speaker pe Dan Marinău, unul dintre foștii președinți ai organizației . Dan a vorbit despre ceea ce înseamnă  Leo, despre activitatea clubului nostru, despre importanța  dedicării când vine vorba despre voluntariat şi nu numai. A fost un eveniment reușit!
Leuții care se pot mândri cu titlul de ,,Membrul lunii septembrie 2016" sunt: Andreea Brișan, Flavia Cărăman, Patricia Ciortin, Izabelle Indig, Andra Mărcuș, Paul Șoptirean.
Felicitări tuturor!
Patricia Pelea
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Raport de activitate – Clubul Leo ,,Black Eagle” Oradea.

Trimite email
miercuri, 24 aprilie 2024, 12:21:21 Ora de vară a Europei de Est