Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

O premieră: „Cântă pădurea” în Crişana

Duminică, lângă Băile 1 Mai

O premieră: „Cântă pădurea” în Crişana

„Pădurea face muzică - atunci când pădurea şi muzica se întrepătrund.
Prietenie, artă, veselie, hrană pentru trup şi suflet, valoarea pădurii"!

Așa cum v-am informat, duminică, 2 octombrie 2016, în pădurea de lângă Băile 1 Mai a avut loc evenimentul „Cântă pădurea" în Crişana.
Direcția Silvică Bihor, în calitate de administrator al fondului forestier în care s-a desfășurat evenimentul, a avut rolul de gazdă în organizarea spectacolului.
Evenimentul a fost organizat de către Fundaţia „Muzsikál az Erdő" (Cântă Pădurea), inițiatorul acestui gen de spectacole care poartă același nume.
Cei prezenți au avut parte de o zi minunată cu soare, muzică de calitate, programe pentru copii și o plimbare tematică prin pădurea Betfia. Desfășurarea evenimentului a respectat programul, care v-a fost transmis în data de 30.09.2016 și a început prin organizarea de standuri de lucru pentru copii, unde cei mici au putut confecționa diverse obiecte artizanale. Spațiul destinat pentru copii a fost organizat și condus de Casa de Joacă Bábika și a fost foarte apreciat de cele câteva zeci de copii prezenți la eveniment.
A urmat plimbarea tematică prin pădure, spre locul de desfășurare a concertelor, plimbare în timpul căreia oaspeților li s-a prezentat de către personalul silvic pădurea, în general și aspecte legate de aceasta. Discuția a fost interactivă personalul tehnic fiind asaltat cu diverse întrebări din partea participanților.
Programul artistic a început cu o surpriză oferită de ,,Spiridușii veseli" - copiii de la Grădinița Nr. 30 din Oradea, care ne-au prezentat un scurt program muzical-instrumental. De altfel ,,spiridușii" au fost extrem de activi pe durata întregului eveniment, punând o sumedenie de întrebări personalului silvic pe parcursul plimbării tematice prin pădure.
Au urmat în ordine Corul de fete Aurin din Kecskemét, dirijor: Durányik László, Trupa Misztrál și Cvintet de alămuri In Medias Brass, premiat de Junior Príma, care ne-au oferit cca 2 ore de muzică de calitate într-un decor de poveste: PĂDUREA.
Pe toată durata evenimentului invitații și spectatorii au putut savura o serie de preparate culinare gătite la fața locului.
În speranța că pentru toți cei prezenți evenimentul a reprezentat un succes, informăm pe această cale pe toți cei interesați că D.S. Bihor îmbrățișează cu drag astfel de inițiative, care aduc într-o lumină pozitivă obiectul nostru de activitate PĂDUREA și prin aceasta preocuparea noastră, a silvicultorilor: GOSPODĂRIREA DURABILĂ A PĂDURII.
Pentru orice ieșire în natură „Nu există timp urât, doar ținută necorespunzătoare"!
(M.F.)
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: O premieră: „Cântă pădurea” în Crişana.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 16:08:21 Ora de vară a Europei de Est