Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Expoziția Poduri şi semne 2

În perioada 4-29 octombrie

Expoziția Poduri şi semne 2

UAPR, Filiala Oradea, anunţă organizarea expoziţiei Poduri şi semne 2, care este dedicată picturii şi sculpturii.

Expun artişti plastici care fac parte din singura asociaţie profesională care reprezintă interesele pictorilor, sculptorilor, graficienilor, dar şi a celor specializaţi în artele decorative (textile, ceramică, sticlă, metal, modă şi bijuterie contemporană), artă monumentală, restaurare, conservare, design, încă din anii 1950.
Titlul acestei noi expoziţii reprezintă un mesaj important din partea celor care şi-au asumat promovarea artiştilor contemporani orădeni, respectiv să ridice poduri între plasticienii tineri şi cei maturi ai Filialei, între toţi profesioniştii organizaţiei şi publicul interesat de frumos. Fiecare artist este individualizat printr-un stil ce mizează pe o sumă de semne, pe un vocabular plastic prin care este personalizat genul de artă pe care-l practică fiecare.
Această a doua expoziţie sub genericul Poduri şi semne propune nume de artişti plastici din toate generaţiile, care vin să ofere spre vânzare publicului orădean lucrări de artă plastică (pictură şi sculptură) cu tematică diversă. Pot fi admirate lucrări semnate de: Iulian ANGHEL, Oana BĂRUȚA-PITIC, Rudolf BONE, Anca-Ioana COPĂCEAN, EGYED Iudit, Florian HEREDEA, Coriolan HORA, Remus ILISIE, Ioan MIHELE, Ioan Aurel MUREȘAN, Ioan Augustin POP, Aurel ROȘU, Ovidiu SĂLĂGEAN, Dorina ȘTEFAN, Teofil ȘTIOP, Gheorghe TIRLA, Radu TÎRNOVEAN, Marius VESA.
Expoziţia este deschisă săptămânal, de marţi până vineri, între orele 10.00-18.00, iar sâmbătă între orele 10.00-14.00. Perioada de timp în care poate fi vizitată este 4-29 octombrie 2016.
Reiterăm, cu acest prilej, ideea că Filiala Oradea a UAP, sub noua conducere, îşi propune să organizeze periodic evenimente care să-i aducă în prim plan pe acei artişti a căror activitate şi statut le dă dreptul să expună. Banii strânşi în urma expoziţiilor cu vânzare vor fi folosiţi pentru refacerea interioară a Galeriei de Arte Vizuale. (M.C.)

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 14:21:42 Ora de vară a Europei de Est