Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Ad Hoc - Lansare single + videoclip 360: „Furtuna II”

În 27 octombrie, la Club Fabrica din București

Ad Hoc - Lansare single + videoclip 360: „Furtuna II”

Trupa de punk acustic folcloric medieval transilvănean, Ad Hoc, pregătește o nouă premieră în rândul muzicii de gen, lansarea primului videoclip 360 de grade al noului single „Furtuna II".

Evenimentul va avea loc în data de 27 octombrie 2016 la Club Fabrica din București, începând cu ora 20.00.
Videoclipul este realizat de către Spice Media Production & 360 Pro Team, iar filmările au fost făcute în parcul natural Grădina Zmeilor din județul Sălaj, un loc plin de legende, tradiții și mister. Melodia „Furtuna II" face parte din coloana sonoră compusă de trupa Ad Hoc, pentru un spectacol de proporții în România,la care au participat peste 100 de actori. Spectacolul este conceput de Liviu Pancu, actor și regizor la Teatrul Național din Târgu Mureș.
Corbu: „În Furtuna II este vorba despre o stare interioară ancestrală pe care o facem vizibilă în exterior printr-o filmare interactivă de 360 de grade. Prin tehnologia modernă oferim o experiență neobișnuită, prin care cel ce vizionează clipul poate să se uite în toate direcțiile surprinse de camera de filmat, iar prin ideea melodiei transpusă în versuri și muzică, oferim un alt fel de „călătorie de 360 de grade", doar că de data asta folosim mintea pentru o căutare interioară."
Pe întreaga durată a evenimentului vor fi proiecții video pregătite de Andrada Băleanu și alte momente surpriză.
,,Eterna Luptă"
În deschidere e invitat artistul TrickSodus Da Muv, ce va prezenta conceptul mitologic de bătălia cosmică dintre Lumină și întuneric ,,Eterna Luptă", o împletire artă-manifest, cu sunete atmosferice și dans.
,,Eterna Luptă" vă invită într-o călătorie sonică, motrică și vizuală de cunoaștere și explorare a propriei Luminii și de investigare a propriului întuneric. Sunetul didgeridoo-ului în frecvențe sacre ne va aduce aminte de marea putere ce stă în conectarea cu Mama Pământ și va genera un dialog suflet - trup, exprimat scenic de Sampradana și Sveta Bird (dans freestlye, solo & contact impro).
Evenimentul începe la ora 20.00, iar prețul biletului cumpărat în avans este de 15 lei și 20 de lei la intrare.
Bilete găsiți pe www.iabilet.ro și în rețeaua iabilet (Hard Rock Cafe, Berăria H, Magazinul Muzica, Rețeaua SAY SHOP, agențiile Perfect Tour, stand-ul de bilete de la Metrou Unirii 1 (lângă casa de bilelete Metrorex), magazinele IQBox și Uman, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic și pe cele 1.500 de terminale self-service ZebraPay din Kaufland, Cora, Auchan, Carrefour și Mega Image din toată țara). Online puteți plăti cu cardul, Paypal, pe factură la Vodafone, pe factură Orange, ramburs cu plata cash prin FanCurier oriunde în țară sau prin OP.
Sergiu Corbu Boldor
 

Eveniment facebook:
https://www.facebook.com/event s/693641554117945/

Teaser Furtuna II (videoclip 360 de grade):
https://www.youtube.com/watch? v=p9raRVCJMEg

Trimite email
joi, 25 aprilie 2024, 15:36:36 Ora de vară a Europei de Est