Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Primăria Oradea a premiat 43 de olimpici naționali orădeni și profesorii îndrumători

Ieri, de Ziua Oradiei, potrivit tradiției

Primăria Oradea a premiat 43 de olimpici naționali orădeni și profesorii îndrumători

De câțiva ani, Consiliul Local și Primăria Oradea premiază de Ziua Oradiei cei mai buni elevi orădeni care în anul în curs au obținut premii și mențiuni la olimpiadele școlare, etapa națională, precum și profesorii care i-au îndrumat.

Domnul primar, ing. Ilie Bolojan, i-a felicitat pe cei 43 de olimpicii naționali și pe profesorii care i-au condus la obținerea acestor rezultate, iar cei doi viceprimari, Mircea Mălan și Florin Birta, le-au înmânat diplomele și câte 600 de lei. ,,Fără mentori, niciodată nu va fi performanță", a apreciat dl primar. Domnia sa și-ar dori ca acești elevi performeri să rămână să studieze și să muncească în Oradea pentru dezvoltarea municipiului, iar dacă vor pleca să-și amintească cu plăcere de Oradea, a conchis domnul primar.
Poftiți de faceți cunoștință cu cei 43 de olimpici naționali și profesorii lor, care au fost premiați miercuri de Ziua Oradiei.

1.Ciontea Sergiu Ștefan Lic. Ortodox Ep. ,,R. Ciorogariu" Derzsi Juditha Ed.  Tehnologică pr. III

2.Fanya Mirel Florin Lic. Ortodox Ep. ,,R. Ciorogariu" Rus Radu Valer Studiul Noului Testament pr. III

3.Țoța Gabriel Mircea Lic. Ortodox Ep. ,,R. Ciorogariu" Sonea Alin Studiul Vechiului Testament mențiune

4.Cuc Emil Andrei    C.T. ,,C-tin Brâncuși" Gale Monica și Brad Magdalena Tehnologii- Construcții, instalații și lucrări publice  pr. I

5.Popa Mihai C.T. ,,C-tin Brâncuși" Chiș Angela, Gale Monica și Brad Magdalena Tehnologii-Construcții, instalații și lucrări publice mențiune

6.Dobai Iosif George C. T. ,,M. Viteazul" Filip Marinela   Ind. alimentară-Tehnician analize produse alimentare            pr. II

7.Urs Denisa Lic. T. ,,Onisifor Ghibu" Dascălu Lenuța Religie pr. III

8.Neaga Antonia Lic. Greco Catolic ,,I. Maniu" Demian Adrian George Religie catolică pr.  II

9.Marian Georgiana Lic. T. ,,A. Lazăr" Ghiurcuța Livia Istorie   mențiune

10.Salánki Miklós Lic.T. „Ady Endre" Bogdan Karoly - József   Fizică   menţiune

11.Rázmán Botond   Lic.T. „Ady Endre" Sarkadi Viktória Lb. şi lit. maghiară ,,Mikes Kelemen" pr. II

12.István Zsuzsanna  Lic. T. „Ady Endre" Kírkósa Enikő Lb. şi lit. maghiară ,,Mikes Kelemen" menţiune

13.Cotrău Ioana-Daria C.N. ,,M. Eminescu" Muntean Livia-Cătălina Istorie pr. I

14.Tatic Antonia Maria C.N.,,M. Eminescu" Zima Angela-Veronica Lb. germană modernă pr. I

15.Groza Teodora C. N. ,,M. Eminescu" Groza Elvira și Burlan Marian Filosofie pr. II

16.Filip  Alina C.N. „E. Gojdu" Bondici Liana Lb. germană modernă pr. I

17.Popovici Alexandra C.N. „E.Gojdu" Niță Maria și Niță Adrian Tehnologia informației pr. II

18.Gherman Mihai C.N. „E. Gojdu" Filip Carmen Biologie  pr. III

19.Cherecheș Raul C.N. „E. Gojdu" Mile Anca Lb. engleză mențiune

20.Cicortaș Șerban C.N. „E. Gojdu" Sadoveanu Viorel Matematică mențiune

21.Bădulescu Andrei C.N. „E. Gojdu" Luncan Anița Chimie mențiune

22.Lipoveanu Cristiana C.N. „E. Gojdu" Luncan Anița Chimie mențiune

23.Lazăr Mădălina C.N. „E. Gojdu" Luncan Anița Chimie mențiune

24.Făinărea Diana C.N. „E. Gojdu" Mititean Viorel, Luncan Anița, Filip Carmen și Anderson Dora Știintele pământului mențiune

25.Buciuman Mădălina C.N. „E. Gojdu" Sonea Liliana Psihologie mențiune

26.Cuc Diana Lic. de Arte Popa Silviu Proiectare ambientală pr. I

27.Pogana David Lic. de Arte Burdaș Florina Canto clasic pr. I

28.Lazea Andreea Lic. de Arte Bonțu Aurica Canto popular pr. II

29.Voropciuc Maria-Izabela Lic. de Arte Dragoș Maria Pian pr. II

30.Ilisz Dominik  Lic. de Arte Jambor Elisabeta Pian pr. III

31.Avram Maria Lic. de Arte David Maria Grafică pr. III

32.Corul Giocoso - 40 elevi Lic. de Arte Ţâmpu Nicoleta Cor pr. III

33.Cseke Andreea Lic. de Arte Popa Silviu Proiectare ambientală mențiune

34.Tipi Andrea Lic. de Arte Janko-Syep Noemi  Ceramică  mențiune

35.Iacob Antonia Lic. de Arte Hexan Adriana Canto clasic mențiune

36.Ursu Vanesa  C.N. ,,I. Vulcan" Mihincău Dana Olimpiada Animatorilor pr. III

37.Vidican Ioana C.N. ,,I. Vulcan" Mihincău Dana Olimpiada Animatorilor pr. III

38.Dan Abigail  C.N. ,,I. Vulcan" Mihincău Dana Olimpiada Animatorilor pr. III

39.Chiș Ovidiu Lic. Teologic Penticostal Betel Centea Iuliu Religie pr. III

40.Kiss Ingrid Csenge  Lic. Reformat ,,Lorantffy Zsuzsanna" Bere Zsuzsanna Religie în lb. maghiară pr. I

41.Miklos Tamas Lic. Reformat ,,Lorantffy Zsuzsanna" Bere Zsuzsanna Religie în lb. maghiară pr. III

42.Herlaș George  Șc. Gimnaziala Nr.11 Șaitoș Alina Lb. română mențiune

43.Kussy Erna Brigitta Lic. Teologic Romano-Catolic ,,Szent Laszlo" Benedek Ramona Matilda Religie, cultele romano-catolic, reformat, unitarian premiul I.

Felicitări olimpicilor și profesorilor, felicitări părinților lor, dar și aleșilor locali care au hotărât să premieze performanța, descătușând noi energii și mobilizându-i și pe alții spre excelență!
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (85 de poze), accesați Galeria foto: Primăria Oradea a premiat 43 de olimpici naționali orădeni și profesorii îndrumători. 

Trimite email
sâmbătă, 20 aprilie 2024, 12:05:32 Ora de vară a Europei de Est