Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Mădălina crede în steaua sa norocoasă

Speranța moare ultima

Mădălina crede în steaua sa norocoasă

Numele meu este Burungiu Mădălina, și sunt din Tulcea.
Povestea mea a început înainte să apar pe lume. N-am mai avut răbdare să aștept nouă luni ca să văd lumina zilei, și astfel m-am născut prematur, la doar șapte luni…

 Nici n-am apucat să deschid bine ochii, să privesc împrejur…că am și căzut într-o mare de necazuri, nesfârșite, ce-mi călăuzesc și acum pașii, zi de zi… Fiind adusă pe lume la doar șapte luni, plămânii mei au fost prea mici ca să-mi oxigeneze normal creierul, astfel că,practice,din primele clipe de viață, am suferit de disfuncții ale sistemului nervos central: nu aveam echilibru, nu puteam sta în șezut și la vârsta de un an, nu-mi puteam ține capul drept…
Încă de mică, am fost dusă de părinții mei la nenumarați doctori, am umblat prin atâtea spitale și centre de recuperare încât le-am pierdut numărul. Am făcut gimnastică, ani de-a rândul doar-doar voi avea o șansă, cât de mică, să devin un om normal, să mă pot bucura de viață, să alerg, să zâmbesc din tot sufletul, să trăiesc! Însă fără niciun rezultat…Sufăr de diplegie spastică. De mică, n-am putut să merg singură, lipsită de echilibru fiind, și singura mea alternativă a reprezentat-o cadrul…. cu care mă deplasez și acum prin casă… și scaunul rulant pentru a ieși în lume. Deși am fost nevoită să cresc astfel, îngrădită, am fost întotdeauna optimistă, mi-am dorit foarte mult să merg singură și-am crezut mereu că la un moment dat va răsări soarele și pe strada mea. Astfel, cu aceste gânduri și vise… am ajuns la 27 de ani să sper pe mai departe că va exista o șansă oricât de mică și pentru mine. Acum a apărut și-mi doresc atât de mult să pot profita de ea… de singura șansă ivită în 27 de ani de suferință. De curând am aflat că se face transplant cu celule stem olfactive. Am fost fericită pentru moment, însă apoi au apărut problemele. Transplantul se poate face doar în China, la o renumită clinică. Am luat legătura cu ei și m-au programat pe data de 10 martie 2009.
Ajutați-mă!
 Pentru a putea merge acolo, am nevoie de 20.000 de euro, sumă mult prea mare pentru mine, pentru posibilitățile părinților mei, care ar face orice să mă vadă fericită și să-mi poată oferi ei această șansă, dar din păcate nu au această sumă. M-am gândit să vă cer ajutorul, pentru a putea merge și eu în China, în speranța că operația pe care o voi face mă va ajuta să devin o ființă normală, să pot să alerg, să dansez, să mă bucur de viață.
 Vă rog din tot sufletul meu să mă ajutați, așa cum puteți, să-mi împlinesc acest vis pe care îl am încă din copilărie, adolescență și care astăzi este mai arzător ca oricare altul. Vă mulțumesc, și cu speranța că într-o zi mă voi putea bucura și eu de viață, în plenitudinea ei, vă îmbrățisez cu drag,
Burungiu Mădălina
Cei care doresc să mă ajute, pot dona o sumă cât de mică în conturile deschise la BRD, pe numele mamei, Burungiu Rodica: în euro: RO39BRDE370SV08302953700, în lei: RO55BRDE370SV08299723700 SWIFT-CODUL BRD-ului: BRDEROBU

Trimite email

duminică, 9 mai 2021