Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Șase medalii, la Campionatul European de Karate Fudokan Cracovia - Polonia

Clubul Sportiv S.K.T. UAMT - Agora Oradea

Șase medalii, la Campionatul European de Karate Fudokan Cracovia - Polonia

În perioada 14- 16 octombrie 2016, Clubul Sportiv S.K.T. UAMT - Agora Oradea (antrenori Tudorică Raul - Mircea, Bernath Csaba și Câmpan Melania) a participat la a 23-a ediție a Campionatului European de Karate Fudokan pentru categoriile de Copii, Cadeţi, Juniori, Tineret și Seniori ce s-a desfășurat în localitatea Cracovia - Polonia.

Competiția a fost găzduită de Arena Tauron unde s-au întrecut aproximativ 1.500 de sportivi. La această competiţie cinci sportivi ai S.K.T. UAMT - Agora Oradea au reuşit să obţină patru medalii de aur, două de bronz și două clasări pe locul IV. Lui Kalman Szabolcs i-a lipsit puțin să ajungă în semifinala probei de kata individual juniori.
În urma rezultatelor obținute în finala Campionatului Național pentru Copii ce s-a desfășurat la Sânmartin, s-a completat lotul intern al Clubului care a reprezentat România la această competiție prin Darius Luca - medalie de aur la proba jiyu-ippon kumite și bronz la kata individual - Copii 2, Darius Karacson - locul IV la kata individual și locul I la proba de enbu mixt - Copii 4, alături de Masgras-Denut Briana.
Din Lotul României au făcut parte Bianca Gheban și Avram Laurențiu, sportivi legitimați în cadrul C.S. Fudoshin Oradea (antrenori Turla Mihai și Turla Adriana).
Sportivul Laurențiu Avram a cucerit medalia de aur la proba de kogo kumite echipe, medalia de argint la kogo kumite individual și bronz la proba de fukugo individual masculin la categoria Cadeți.
Rezultatele sportivilor legitimaţi la S.K.T. UAMT - Univ. Agora Oradea la Campionatul European din Cracovia:
Locuri I:
Luca Darius - jiyu-ippon kumite individual masculin -   Copii 2
Luca Darius - jiyu-ippon kumite echipe masculin - Copii 2
Tăuțan Andrei - kogo kumite echipe masculin - Cadeți
Tudorică Mircea Raul - kata individual masculin - Seniori
Locuri III:
Luca Andrei - fukugo individual masculin - Juniori
Tăuțan Andrei - kata individual masculin - Cadeți
Locuri IV: Karacson Darius, Briana Masgras-Denut - Enbu mixt - Copii 4
Tudorică Mircea Raul - kata individual masculin - Seniori
,,Ne bucurăm și de această dată de rezultatele de excepție obținute la nivelul unui campionat european. Doresc să felicit toți karateka prezenți la această competiție pentru munca și seriozitatea de care au dat dovadă. Trebuie precizat faptul că în spatele oricărui sportiv există dorința și mobilizarea acestuia pentru a da cel mai bun randament într-o perioadă de timp relativ scurtă. Este foarte greu, dar cei care reușesc să treacă acest prag devin campioni în viață, indiferent de rezultatul obținut. Din punctul meu de vedere, acest detaliu face diferența între sport și arta marțială Karate Tradițional", a spus antrenorul ing. Tudorică Raul - Mircea (C.M.)

Trimite email
vineri, 2 mai 2025, 06:37:42 Ora de vară a Europei de Est