Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Cea de-a 22-a ediție a Conferinței anuale și a Expoziției IEEE Simpozionul Internaţional de Proiectare şi Tehnologie în Packaging-ul Electronic

În perioada 20 - 23 octombrie

Cea de-a 22-a ediție a Conferinței anuale și a Expoziției IEEE Simpozionul Internaţional de Proiectare şi Tehnologie în Packaging-ul Electronic

În perioada 20 - 23 octombrie 2016 va avea loc a 22-a ediție a Conferinței anuale și a Expoziției IEEE Simpozionul Internaţional de Proiectare şi Tehnologie în Packaging-ul Electronic (22th International Symposium for Design and Technology in Electronic Packaging) (SIITME-www.siitme.ro), eveniment organizat de Universitatea Politehnică București în parteneriat cu Universitatea din Oradea, Continental Automotive și Miele Tehnica.


Conferința și Expoziția SIITME 2016 vor avea loc la Hotel Poienița din Băile Felix (Calea Beiușului, Nr. 26) (http://www.felixspa.com/ro/hoteluri/hotel-poienita). La eveniment vor participa reprezentanţi din Germania, Olanda, SUA, Cehia, Turcia, Polonia, Ungaria, precum:
Joseph Fjelstad, CEO Founder Verdant Electronics Seattle, Washington, USA 
Dipl.-ing. Tomáš Zedníček Ph.D., President of European Passive Components
Institute, Cehia 
Detlef Bonfert, PhD Fraunhofer Institution for Microsystems and Solid
State Technologies EMFT, Munich, Germania 
Lorandt Fölkel M.Eng, Product Development Manager Würth Elektronik eiSos
GmbH Germania 
Traian Cornel Cucu, Global Product Manager Solder Paste, Alpha, USA
Evenimentul reprezintă un prilej favorabil pentru dezvoltarea de parteneriate strategice între companiile din industria electronică și mediul academic. 
În cadrul conferinței, dorim să vă invităm să luați parte la workshop-ul ,,Parteneriatul între industria electronică şi mediul educaţional în formarea resursei umane", organizat de către Human Resource Education and Training Committee din cadrul conferinței mentionate mai sus, în parteneriat cu Departamentul de Electronică și Telecomunicații al Universității din Oradea. La acest workshop sunt invitați reprezentanți ai mediului universitar și preuniversitar, reprezentanți ai companiilor din domeniul electronic și reprezentanți ai clasei politice, iar tematica principală vizează sincronizarea curriculei universitare cu cerințele industriei de electronică.
Workshop-ul va avea loc în data de 20 octombrie 2016, în intervalul orar 11.00-19.00, în Sala de conferințe a Bibliotecii din cadrul Universității  din Oradea.
Coordonatorii din partea Universităţii din Oradea sunt prof. univ. dr. ing. Cornelia Gordan şi prof. univ. dr. ing. Nistor Daniel Trip de la Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei, Departamentul de Electronică și Telecomunicaţii.
Teodora Ignat

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 17:17:03 Ora de vară a Europei de Est