Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

33.109 locuri de muncă oferite, joi, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

La nivel de țară

33.109 locuri de muncă oferite, joi, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

La Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți organizată joi, 20 octombrie 2016, la nivel național au fost oferite 33.109 locuri de muncă.

La acest eveniment, 2.348 de agenți economici au răspuns invitației Serviciului Public de Ocupare, aceștia oferind locuri de muncă în principal din domeniile: fabricarea autovehiculelor de transport rutier, fabricarea echipamentelor electrice, lucrări speciale de construcții, fabricarea de mașini, utilaje și echipamente, industria construcțiilor metalice, industria alimentară etc .
24.839 de persoane au participat la această acțiune, dintre care 14.505 absolvenţi de învăţământ superior. Au fost  selectați în vederea încadrării 6.693 de absolvenți, iar 407 au fost încadrați.
Dragoș Pîslaru, ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, și Marcel-Dumitru Miclău, președintele ANOFM, prezenți la deschiderea evenimentului organizat în București de Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă, au discutat atât cu angajatorii cât și cu persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, explicându-le care sunt noile prevederi legale pentru stimularea ocupării și mobilității forței de muncă.
,,Cunoscând care sunt beneficiile angajatorilor se poate negocia altfel un salariu. Tinerii trebuie să se informeze și să cunoască ce fac autoritățile pentru sprijinirea tuturor categoriilor defavorizate, inclusiv cea a tinerilor", a explicat ministrul Muncii unei tinere absolvente prezentă la Bursă.
De asemenea, Dragoș Pîslaru a prezentat pe scurt angajatorilor noile măsuri pentru stimularea ocupării forței de muncă ce vor intra în vigoare începând cu decembrie 2016. El  a punctat faptul că stimulentele ce se vor acorda angajatorilor pentru încadrarea tinerilor absolvenți și a altor persoane din categorii defavorizate aproape s-au dublat.
,,Prin implicarea agențiilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, și în acest an am reușit să ne apropiem tinerii aflați la început de drum, venind în întâmpinarea lor cu oferte diversificate de locuri de muncă. Mulțumesc mass-media pentru mediatizarea evenimentului și interesul față de activitatea Serviciului Public de Ocupare. Fără sprijinul presei, informațiile cu privire la facilitățile oferite șomerilor și angajatorilor ar ajunge mai greu la publicul nostru țintă", a declarat Marcel-Dumitru Miclău, președintele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă.
Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, deși a fost dedicată tinerilor care au părăsit băncile școlilor și universităților, la eveniment au avut posibilitatea de a participa toate persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, a subliniat președintele ANOFM, se mai spune în comunicatul primit de la Serviciul Comunicare și Secretariatul C.A.
La Oradea, 80 de angajatori au oferit 1.300 de locuri de muncă
În municipiul Oradea, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor a organizat Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți la Centrul de Afaceri Trade Center Oradea, în intervalul orar 9-16.
Potrivit bilanțului oferit de dl Bekesi Csaba, directorul executiv al A.J.O.F.M. Bihor,  la ediția de joi, 80 de angajatori au oferit 1.300 de locuri de muncă, cele mai multe le-au oferit: A.T.T. Interim S.R.L. (150), BUARIA (125), Adecco Resurse Umane S.R.L. (102), Plexus Services Ro. S.R.L. (100), G.I. Group Staffing Company (98), P.G.S. Sofa & Co S.R.L. (74), Celestica Romania S.R.L. (70), Corporactive Consulting SRL (62) și Turism Felix S.A. (55), ca operator asamblare, lucrător hală, infirmieră, montator subansamble, operator introducere și prelucrare date, operator producție, operator mașini unelte automate, muncitor necalificat, îngrijitor la domiciliu, instalator, manipulator marfă, asistent medical, ospătar, bucătar, tâmplar, cusătoare, inginer produs, inginer test, inginer calitate, inginer mecanic, inginer proiectant electronist... Peste 1.050 de vizitatori au trecut joi pragul Centrului; au fost realizate 2.200 de interviuri, iar 491 de persoane au fost selectate pentru angajare sau pentru interviu ulterior.
Opt cursuri de perfecționare și trei de calificare, oferite de Fundația Agora
În premieră, Fundația Agora (Universitatea Agora)  a fost prezentă joi la eveniment spre a oferi opt cursuri de perfecționare (secretar-dactilograf; operator introducere, validare și prelucrare date; competențe antreprenoriale; inspector resurse umane; manager economie socială; manager de proiect; manager de securitate; specialist în activitate de coaching), precum și trei cursuri de calificare (administrator pensiune turistică; lucrător hotelier; lucrător în comerț).
,,Pe cei interesați de asemenea cursuri îi informăm că dacă vor să câștige financiar, e bine să se înscrie până în 31 octombrie, plătind la jumătate sau chiar mai puțin: 400 de lei la cursul de secretar-dactilograf în loc de 800; 500 de lei la cursul de operator în loc de 1.000; 500 de lei pentru cursul de lucrător în comerț în loc de 1.200 de lei ...", după cum a precizat doamna prorector Gabriela Bologa.
Și încă ceva: Centrul pentru antreprenoriat și relația cu mediul de afaceri (DARMA), respectiv Fundația Agora oferă: informații privind specificitatea mediului de afaceri regional, profilul și dinamica afacerilor și sectorului IMM-urilor în regiunea de dezvoltare Nord-Vest; informații privind strategia de susținere și sprijinire a IMM-urilor în regiunea Nord-Vest; informații privind oportunitățile pentru inițierea și dezvoltarea de afaceri în Nord-Vest; consultanță privind aspectele legislative ale inițierii - dezvoltării unei afaceri; consultanță în managementul afacerii; facilitarea accesului la instrumentele și sursele de sprijin pentru inițierea și dezvoltarea de afaceri prin intermediul proiectelor  europene în care Fundația Agora este implicată ca beneficiar sau partener. Pentru mai multe informații, adresați-vă doamnei prorector Gabriela Bologa, prorector@univagora.ro, dnei ing. Camelia Stănescu - director Departament Formare, directorformare@univagora.ro sau dnei Daniela Maria Popa - secretar Departament Formare, secretarformare@univagora.ro
Ovidiu Dan

Trimite email
vineri, 26 aprilie 2024, 08:12:38 Ora de vară a Europei de Est