Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...


2 septembrie 2024

Toți inspectorii școlari generali din țară, convocați la Poiana Brașov de ministra Ligia Deca, la trei zile de consfătuiri, pe 4-6 septembrie – surse

Toți inspectorii școlari generali (ISG) din inspectoratele școlare sunt convocați pentru trei zile de consfătuiri la Poiana Brașov de ministra Ligia Deca, potrivit surselor Edupedu.ro.
Șefii inspectoratelor școlare județene (ISJ) și din Municipiul București (ISMB), numiți politic după Pixiada din luna august – despre care a scris aici pe larg Edupedu.ro, vor merge la Poiana Brașov pe 4-6 septembrie.


Mai mulți secretari de stat din Ministerul Educației și ministra Ligia Deca se vor întâlni cu inspectorii școlari generali în format fizic, mai arată sursele citate.

Potrivit surselor noastre, consfătuirile de 3 zile vor avea loc la Hotel Șoimul din Poiana Brașov.


Pentru inspectorii școlari generali adjuncți, întâlnirile cu oficiali din Ministerul Educației se vor organiza online, de pe 3 până după 20 septembrie, după graficul transmis în inspectoratele școlare.

Deca nu a mai organizat până acum astfel de întâlniri cu inspectorii școlari generali care să dureze mai mult de o zi.

Ligia Deca a mai organizat o conferință cu inspectorii școlari generali în format fizic și în anul școlar trecut, la București, în octombrie 2023.

Atunci, erau pe ordinea de zi bursele școlare, transportul elevilor, digitalizarea evaluărilor naționale și organizarea noilor direcții județene de învățământ preuniversitar (DJIP).
Edupedu.ro a scris la mijlocul lunii august că începe Pixiada, sezonul numirilor din pix ale inspectorilor și directorilor de școli: peste 2.500 de persoane au fost puse de politicieni sau reconfirmate în conducerile școlilor și ISJ-urilor.

Recent, Ligia Deca l-a schimbat din pix pe inspectorul școlar general PNL Cătălin Canciu cu Cici Bolovan, tot de la PNL, președinta organizației județene de femei a partidului.

Politizarea educației, la loc comanda. Ligia Deca a cedat presiunii partidelor și a șters de pe lista incompatibilităților pentru directorii și inspectorii școlari funcțiile de consilieri locali sau județeni, în proiectul legii învățământului preuniversitar
Concursul pentru șefia inspectoratelor școlare, profund politizate, nu se organizează nici în acest an. Ligia Deca: “Eu îmi doresc profesionalizarea managementului la nivelul inspectoratelor”, dar după adoptarea legilor
Consfătuirile naționale pe discipline școlare au loc online, în perioada 1-30 septembrie, potrivit unei adrese a Ministerului Educației...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
5 august 2024

Toate litigiile aflate pe rolul instanțelor judecătorești ce vizează drepturile salariale ale bugetarilor și ale angajaților din Învățământ se suspendă, conform prevederilor OUG nr. 62 din 13 iunie 2024, semnalează într-un newsletter sindicatele FSLI ale profesorilor / Nicio reacție publică a acestora până acum


Toate litigiile aflate pe rolul instanțelor judecătorești având ca obiect drepturi salariale ale personalului din sectorul bugetar (în general) și ale personalul din învățământul preuniversitar (în special) se suspendă, potrivit unei informări a Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI). Este vorba de prevederile ordonanței de urgență nr. 62/2024 din 13 iunie 2024.
„De la data intrării în vigoare a O.U.G. nr. 62/2024 – 14 iunie 2024, ca efect al acesteia, toate litigiile aflate pe rolul instanțelor judecătorești având ca obiect drepturi salariale/de natură salarială ale personalului din sectorul bugetar – în general – și ale salariaților din sectorul de negociere colectivă învățământ preuniversitar – în special – se suspendă, prin efectul legii, independent de ceea ce consideră judecătorii investiți cu soluționarea dosarelor”, se arată în informarea FSLI.


Conform sursei citate, în urma argumentelor înaintate de federațiile sindicale reprezentative din învățământul preuniversitar, în ședința din data de 13 iunie 2024, Consiliul Economic și Social (CES) a avizat nefavorabil proiectul de OUG privind unele măsuri pentru soluţionarea proceselor privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum şi a proceselor privind prestaţii de asigurări sociale.

În document apare că sindicatele profesorilor au sesizat Avocatul Poporului și au solicitat sesizarea Curții Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a art. 1 alin. (1), art. 2 alin. (1)-(3) și art. 3 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 62/2024.

STAY AT SCHOOL, YOUR JOB WILL BE COOL!

Erasmus+

STAY AT SCHOOL, YOUR JOB WILL BE COOL!

Indiferent de system, valoarea muncii trebuie să reziste. Școala este chemată să asigure prin educație cheia succesului, să-i îndemne pe elevi să devină mai buni, să conștientizeze care sunt posibilitățile pe care aceasta le poate aduce în viața lor.

Rezultatele muncii dascălilor, mândri de menirea lor, n-au întârziat să se arate: premii și diplome, locuri în universități prestigioase din lume, dovedind respect pentru cultura noastră.
Dacă până de curând școala a înregistrat succese în tehnologia informațională și de comunicare, atenția și interesul se îndreaptă acum spre o latură sensibilă a educației.
Este meritul echipei de proiect de la C.N. ,,Avram Iancu" Ștei, care a lansat vineri, 21 octombrie 2016, în cadrul săptămânii ,,Școala altfel", proiectul ,,STAY AT SCHOOL, YOUR JOB WILL BE COOL!", proiect de parteneriat strategic pentru educație școlară (Cristian Andru - responsabil de proiecte, Emanuel Coroiu - responsabil financiar, consilier școlar, Andreea Dumbravă - responsabil cu materialele didactice și psiho-pedagogice, Adela Bara - responsabil IT, Alina Niculae - responsabil cu promovarea și diseminarea proiectului, Cornelia Frai - responsabil cu pregătirea lingvistică și culturală); partenerii noștri de proiect sunt: Spojena skola internatna Zdana din  Slovacia; Zespol Szkol Integracyjnych w Radomiu din Polonia și Zakladni skola logopedicka s.r.o. din Republica Cehă.
Acest proiect este rezultatul preocupărilor pornind de la simple activități de grup imaginare și culminând cu lansarea propriu-zisă.
Este bucuria de a dărui, care are ca scop să-i inspire pe copii să învețe pentru a deveni ce-și doresc în viață.
Între obiectivele proiectului se înscriu: prevenirea abandonului școlar pentru elevii dezavantajați și cei cu cerințe educaționale speciale din țările Europei Centrale; dezvoltarea metodelor de predare interdisciplinare care descoperă și stimulează potențialul creativ și de adaptare a tinerilor vizați și le dezvoltă competențele - cheie (comunicare, IT, realizare de produse de artizanat, teatru).
Proiectul este unic din punctul de vedere al complexității și combină competențe diferite care vor fi transmise în timpul celor patru întâlniri internaționale, astfel: modul A: Competențe de comunicare - atelier centrat pe abilități de comunicare (Cehia); modul B: Competențe practice - atelier centrat pe abilități practice, lucru manual (Polonia); modul C: Competențe digitale - atelier centrat pe abilități digitale de bază (România); modul D: Competențe de exprimare culturală - atelier centrat pe terapia prin teatru (Slovacia).
Perioadele de vizite interșcolare sunt: întâlniri transnaționale (doar între profesori): în Slovacia - septembrie 2016 și în Polonia - iunie 2018; activități de învățare (profesori și elevi): în Polonia - noiembrie 2016;  România - aprilie 2017;  Cehia - decembrie 2017; Slovacia - aprilie 2018.
 Actualul proiect a fost lansat din convingerea de a oferi un echilibru între stilul de învățare, comportamentul, interesele și preocupările elevilor. Echipa de proiect își propune, în limita timpului, activități diverse pentru mai multe șanse de socializare, de câștigare a încrederii în sine.
Fie ca munca să le aducă tuturor colaboratorilor proiectului satisfacții, bucurii, succes deplin întărind încă o dată convingerea că fiecare copil trebuie educat și iubit!
Prof. Petronela Heredea
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto:

Trimite email
luni, 16 septembrie 2024, 05:42:07 Ora de vară a Europei de Est