Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Ambasadorul SUA, Excelența Sa Hans Klemm, s-a întâlnit cu studenții orădeni

Vineri, în Aula Magna

Ambasadorul SUA, Excelența Sa Hans Klemm, s-a întâlnit cu studenții orădeni

După vizitarea Centrului NATO și lansarea Raftului american cu cărți, la Biblioteca Județeană ,,Gheorghe Șincai”, ambasadorul SUA, Excelența Sa Hans Klemm, s-a întâlnit cu studenții orădeni în Aula Magna.

În prezidiu, alături de înaltul oaspete, au luat loc: rectorul Universității, dl prof. univ. dr. Constantin Bungău, dl prorector Eugen Macocian, președintele Senatului, dl prof. univ. dr. Sorin Curilă  și dna Iulia Vasile, reprezentant al Ambasadei SUA la București.
Dl prorector Eugen Macocian a adresat salutul de bun venit Excelenței Sale și celorlalți reprezentanți ai Ambasadei SUA la București, a prezentat un istoric succint al parteneriatului româno-american, al relațiilor de peste 135 de ani dintre SUA și România, dar și câteva repere biografice ale activității domnului ambasador Hans Klemm, un diplomat de carieră, numit ambasador al României în 21 septembrie 2015.
În prelegerea susținută, Excelența Sa a făcut o radiografiere a relațiilor americano-române, care niciodată nu au fost mai puternice și mai bune ca acum, subliniind cooperarea pe care o au în domeniul militar și energetic pentru securitatea națională, dar și preocuparea unor investitori americani de a deschide afaceri în România.
În America, Legea e lege, iar viza e lege
Răspunzând întrebărilor venite din partea studenților, dl ambasador a precizat în programul vizelor că nefiind o problemă politică, ci una legislativă, nu poate fi negociată: legea americană nu permite ridicarea vizelor decât pentru țările în care cel puțin 97 la sută din solicitanți primesc viza (dreptul de a intra în SUA), iar în ceea ce-i privește pe români, procentul este în prezent doar de 90 la sută. În legătură cu politica Rusiei, vizavi de Ucraina și Siria, nu se poate intui adevăratele motive ale Rusiei, analiștii și observatorii ruși cred că președintele Putin încearcă să recreeze, puțin câte puțin, încet, dar sigur, structura fostei Uniuni Sovietice.
Cică noi (orădenii și bihorenii) avem ,,cel mai curat aer din Europa"
Unii au fost curioși să afle care este motivul vizitei sale în Oradea, iar diplomatul american le-a răspuns prietenește că a venit să găsească și să respire ,,cel mai curat aer din Europa", la îndemnul unui investitor american încântat de Oradea și Bihor.
La finalul întâlnirii, dl rector Constantin Bungău i-a amânat Excelenței Sale obiecte cu însemne ale instituției, precum și câteva cărți scrise de cadre universitare orădene, dar nu numai, pentru a cunoaște mai multe lucruri despre istoria și frumusețile meleagurilor noastre și ale României.
Apoi, ambasadorul american a fost condus la Biblioteca universitară pentru a se informa despre istoria și realizările instituției și a consemna primele impresii în cartea de onoare.
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (103 poze), accesați Galeria foto: Ambasadorul SUA, Excelența Sa Hans Klemm, s-a întâlnit cu studenții orădeni.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 16:32:47 Ora de vară a Europei de Est