Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Bibliotecar pentru o zi la Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia” Oradea

În Luna Internaţională a Bibliotecilor Şcolare

Bibliotecar pentru o zi la Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia” Oradea

Motto: ,,Biblioteca este cartea de vizită a unei şcoli".

Orice activitate umană este, în ultimă instanță, tributară cărții...
Fiecare carte ne îndeamnă la exigență, făcându-ne pe fiecare mai buni. După o vorbă veche, cartea este acea oglindă a mântuirii omenești, care apropie peste spațiu și timp pe cel care caută, de cel care descoperă; oglindă în care licărește o speranță de viitor.
În luna octombrie, bibliotecarii şcolari, cadrele didactice şi elevii din întreaga lume sărbătoresc Luna Internaţională a Bibliotecilor Şcolare. Scopul acestei sărbători este de a atrage atenţia asupra importanţei bibliotecii şcolare în educarea elevilor.
Biblioteca Colegiului ,,Traian Vuia" a găzduit, în acest sens, activitatea Bibliotecar pentru o zi, iar elevii, ajutaţi de profesori, s-au implicat cu entuziasm în această provocare şi rezultatele nu s-au lăsat aşteptate. Prin intermediul jocului de rol, elevii au acceptat cu plăcere jocul de-a bibliotecarul, după ce în prealabil, doamna bibliotecar Oprea Raluca le-a prezentat atribuţiile unui bibliotecar.
Apoi, pornind de la sloganul Lectura dăunează grav inculturii s-a defăşurat o dezbatere având ca temă importanţa lecturii în evoluţia personalităţii adolescenţilor cu aspecte pro şi contra exprimate de către profesorii Roşca Elena, Cotca Alina, Cotuţiu Mariana, Corodeanu Alice şi elevii claselor a X-a C şi a XII-a G.
În cadrul recitalului de poezie: Poezia mai aproape de suflet, elevii au recitat poezii din opera marilor noştri poeţi Eminescu, Arghezi, Blaga, iar eleva Şandra Anamaria a recitat poezii dedicate bibliotecii şi cărţii, din creaţia personală.
La sfârşit, elevii au fost împărţiţi în grupe, unii au recondiţionat volume deteriorate existente în bibliotecă, iar alţii au confecţionat semne de carte cu care şcoala noastră va participa la o expoziţie, în urma cărora elevii vor fi premiaţi.
Invitaţi la această activitate au fost doamna director Vîlceanu Daniela, doamnele director-adjunct Petrică Adriana, Secară Rodica şi doamna contabil-şef Iuhas Aurelia.
Activitatea dedicată Zilei Internaționale a Bibliotecilor Şcolare conștientizează elevii de importanța cărții în societatea actuală. Cea mai mare parte a cunoştintelor noastre provine din cărţi. Nu există astăzi domeniu de activitate care să nu solicite oamenii la un efort de împrospătare şi îmbogăţire a cunoştinţelor, tehnice, profesionale, ceea ce se înfăptuieşte prin instrucţie.
Raluca Oprea
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Bibliotecar pentru o zi la Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia” Oradea.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 11:42:44 Ora de vară a Europei de Est