Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Bibliotecar pentru o zi la Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia” Oradea

În Luna Internaţională a Bibliotecilor Şcolare

Bibliotecar pentru o zi la Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia” Oradea

Motto: ,,Biblioteca este cartea de vizită a unei şcoli".

Orice activitate umană este, în ultimă instanță, tributară cărții...
Fiecare carte ne îndeamnă la exigență, făcându-ne pe fiecare mai buni. După o vorbă veche, cartea este acea oglindă a mântuirii omenești, care apropie peste spațiu și timp pe cel care caută, de cel care descoperă; oglindă în care licărește o speranță de viitor.
În luna octombrie, bibliotecarii şcolari, cadrele didactice şi elevii din întreaga lume sărbătoresc Luna Internaţională a Bibliotecilor Şcolare. Scopul acestei sărbători este de a atrage atenţia asupra importanţei bibliotecii şcolare în educarea elevilor.
Biblioteca Colegiului ,,Traian Vuia" a găzduit, în acest sens, activitatea Bibliotecar pentru o zi, iar elevii, ajutaţi de profesori, s-au implicat cu entuziasm în această provocare şi rezultatele nu s-au lăsat aşteptate. Prin intermediul jocului de rol, elevii au acceptat cu plăcere jocul de-a bibliotecarul, după ce în prealabil, doamna bibliotecar Oprea Raluca le-a prezentat atribuţiile unui bibliotecar.
Apoi, pornind de la sloganul Lectura dăunează grav inculturii s-a defăşurat o dezbatere având ca temă importanţa lecturii în evoluţia personalităţii adolescenţilor cu aspecte pro şi contra exprimate de către profesorii Roşca Elena, Cotca Alina, Cotuţiu Mariana, Corodeanu Alice şi elevii claselor a X-a C şi a XII-a G.
În cadrul recitalului de poezie: Poezia mai aproape de suflet, elevii au recitat poezii din opera marilor noştri poeţi Eminescu, Arghezi, Blaga, iar eleva Şandra Anamaria a recitat poezii dedicate bibliotecii şi cărţii, din creaţia personală.
La sfârşit, elevii au fost împărţiţi în grupe, unii au recondiţionat volume deteriorate existente în bibliotecă, iar alţii au confecţionat semne de carte cu care şcoala noastră va participa la o expoziţie, în urma cărora elevii vor fi premiaţi.
Invitaţi la această activitate au fost doamna director Vîlceanu Daniela, doamnele director-adjunct Petrică Adriana, Secară Rodica şi doamna contabil-şef Iuhas Aurelia.
Activitatea dedicată Zilei Internaționale a Bibliotecilor Şcolare conștientizează elevii de importanța cărții în societatea actuală. Cea mai mare parte a cunoştintelor noastre provine din cărţi. Nu există astăzi domeniu de activitate care să nu solicite oamenii la un efort de împrospătare şi îmbogăţire a cunoştinţelor, tehnice, profesionale, ceea ce se înfăptuieşte prin instrucţie.
Raluca Oprea
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Bibliotecar pentru o zi la Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia” Oradea.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 14 octombrie 2019