Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Programul lunii noiembrie 2016

Toate drumurile duc la Teatrul ,,Regina Maria”

Programul lunii noiembrie 2016

Toamna se înmulţesc motivele pentru care să veniţi la teatru! Luna noiembrie adună pe scena Teatrului ,,Regina Maria" rodul unor stagiuni bogate şi vă invită să vă bucuraţi de spectacole variate, care pot satisface nevoia fiecăruia de comedie, dramă sau de tragedie.

Noiembrie teatral începe cu o poveste înduioşătoare, presărată cu momente de umor, despre nişte animăluţe care oferă o lecţie de umanitate celor care s-au pierdut în iureşul vieţii şi au uitat să mai fie oameni. „O poveste foarte simplă", de Maria Lado, regia Elvira Rîmbu - joi, 3 noiembrie, de la ora 19.00, la Sala Arcadia.
Duminică, 6 noiembrie, de la ora 11.00, la Sala Studio Arcadia, „Omuleţ" îi invită pe cei mai mici dintre spectatori să înveţe, prin intermediul teatrului, care sunt componentele corpului uman şi ce funcţie are fiecare dintre acestea.
Sâmbătă, 12 noiembrie, de la ora 11.00, la Sala Arcadia, copiii sunt poftiţi să păşească pe minunatul tărâm al poveştilor româneşti, prin spectacolul „Capra cu trei iezi", adaptare după Ion Creangă, regia Daniel Vulcu. Însă, dacă îşi imaginează cineva că ştie deja tot ceea ce întâmplă în poveste, se înşeală. Pentru a vă convinge, haideţi la teatru!
Miercuri, 16 noiembrie, de la ora 19.00, sunteţi poftiţi la cabaret! Nu orice cabaret, ci la „Cabaretul Dada", de Matei Vișniec, regia Anca Bradu. Un spectacol în care lumea cabaretului, războiul şi revoluţia îşi găsesc un limbaj comun: teatrul. Un joc stilistic extraordinar care va avea două efecte contrare asupra spectatorului: amuzamentul prin muzică, dans, măşti, absurdul situaţiilor, dar şi conştientizarea consecinţelor pe care Primului Război Mondial le-a avut asupra fiecărui aspect al umanității. Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani!
Vineri, 18 noiembrie, de la ora 17.00, la Sala Studio Arcadia, se deschid porţile universului teatral pentru cei mai mititei spectatori, copiii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 3 ani, prin spectacolul „MIC SAU MARE?", regizat de Nagy Viktoria.
Duminică, 20 noiembrie, ora 11.00, la Sala Arcadia, haideţi să-i ajutăm pe „Hansel şi Gretel" să găsească drumul spre casă şi să o învingă pe vrăjitoarea cu casă de turtă dulce.  
Miercuri, 23 noiembrie, de la ora 19.00, la Sala Mare vă invităm  să vă bucuraţi de comedia vremurilor noastre: spectacolul „Domnul Jurdan", o rescriere dramatică după comedia „Burghezul Gentilom", de Jean Baptiste Poquelin Molière şi după „Jourdain cel scrântit", de Mihail Bulgakov, în direcţia de scenă a lui Victor Ioan Frunză.
Joi, 24 noiembrie, ora de la ora 19.00, tot la Sala Mare, sunteţi aşteptaţi la „Audiția", de Alexandr Galin, regia Mircea Cornișteanu, o tragi-comedie care prezintă povestea a şase femei ce se lasă seduse de mirajul unei vieţi mai bune în străinătate.
Luni, 28 noiembrie, ora 19.00, la Sala Mare vă invităm la „Uciderea ritualică a lui Gorge Mastromas", de Dennis Kelly, regia Bobi Pricop - un spectacol despre consecinţele pe care corupţia şi minciuna le au asupra spiritului uman şi despre cum pot să transforme acestea un om integru într-un oligarh corupt şi lipsit de scrupule. Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani!
Luna noiembrie lasă cortina să cadă după spectacolul „Cheia", de András Forgách, direcția de scenă Victor Ioan Frunză, care se va juca marţi, 29 noiembrie, de la ora 19.00, la Sala Mare. Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani!
Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a teatrului, de luni până vinery, în intervalul orar 10.00 - 19.00, iar în weekend între orele 10.00-13.00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte de fiecare spectacol sau online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0259/440.742.
De asemenea, vă anunţăm că după începerea spectacolului accesul în sală este permis doar în pauză, iar valabilitatea locului se pierde.
Vă aşteptăm la teatru!
Florina Dometi,
secretar literar

Trimite email
vineri, 26 aprilie 2024, 12:04:15 Ora de vară a Europei de Est