Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

A fost deschisă o fereastră ,,pentru o prietenie de lungă durată între școlile și țările noastre”

La ,,Oltea Doamna”

A fost deschisă o fereastră ,,pentru o prietenie de lungă durată între școlile și țările noastre”

După un drum lung (de peste 5.000 de km) parcurs cu avionul (pe traseul Delhi - Doha - București - Oradea), cu două escale, joi seara (la 22.40), au ajuns în Aeroportul din Oradea cei 15 elevi și doi profesori din India pentru un schimb cultural cu elevi și profesori de la Școala Gimnazială ,,Oltea Doamna" din Oradea.

Ieri dimineață (vineri, 4 noiembrie 2016), după ora 8.00, la Școala Gimnazială ,,Oltea Doamna", partenerii indieni au fost primiți cu pâine și sare, pâine pe care doamna profesor Rashmi Kathuria a împărțit-o cu gazdele. În sala festivă, dl director Mircea Mitran le-a adresat un cald salut de bun venit în România și la Școala Gimnazială ,,Oltea Doamna" în cadrul proiectului cultural internațional ,,De la fereastra noastră...", pentru ,,o prietenie de lungă durată între școlile și țările noastre". A urmat un schimb reciproc de atenții (suveniruri) între elevii și profesorii implicați în proiect.

Fereastra a fost deschisă vineri pentru prima oară în Oradea, odată cu sosirea partenerilor de la Kulachi Hansraj Model School din New Delhi (India), însoțiți de cei doi profesori, Rashmi Kathuria și Anita Chadha; chiar dacă, virtual, elevii indieni și orădeni s-au mai întâlnit de patru ori, prin cele patru activități transmise (în direct) prin intermediul Skipe, și consemnate pe ovidan.ro. Așadar, parte din elevii orădeni îndrumați de coordonatorul de proiect, prof. Mirela Tanc, făcând parte din grupul țintă, s-au văzut vineri, iar ceilalți, și cei din clasa I A, îndrumați de doamna profesor Cristiana Vidican, se vor întâlni săptămâna viitoare.

Agenda reuniunii de vineri a cuprins activități de informare a oaspeților, în cadrul unor prezentări în PowerPoint (realizate de prof. responsabili: dr. Bocoi Liliana - directorul adjunct, Biriș Mihaela, Eva Laza și Socolan Florentina) pentru un prim contact cu România, Oradea, județul Bihor, cu religia și biserica ortodoxă, cu școala gazdă, prin vizite la laboratorul de chimie și la cabinetul de informatică, prilej de a socializa cu elevii și profesorii (Mocan Mariana și Faur Patricia), aflați în activitate, după care au ieșit în peisaj, la pas prin Municipiul Oradea, pentru vizitarea unor instituții și obiective turistice.

Un ,,flashmob" în sala festivă

În sala festivă aveau să facă cunoștință cu primii artiști ai școlii (soliști vocali și instrumentiști, cu grupul vocal al școlii), prin intermediul unor momente artistice, cu membri ai ansamblului folcloric care le-au prezentat costumul popular tradițional. Atât elevii indieni, cât și cei orădeni, au rostit pe rând câte o rugăciune. Într-un moment de respiro, profesorul de top internațional al partenerilor din India, doamna profesor Rashmi Kathuria, cu un spirit practic și creativ, a realizat pe moment un ,,flashmob" (imagini și interviuri scurte) cu ajutorul telefonului mobil, ceva de invidiat!

Sâmbătă și duminică - demonstrație culinară, excursie și vizită

Pentru sâmbătă și duminică (5 și 6 noiembrie), au fost programate: o demonstrație culinară în cadrul programului internațional Jamie's Food Revolution cu Patricia Albu - ambasador Food Revolution, în cadrul căreia se vor pregăti sandvișuri sănătoase pentru excursie (responsabil, prof. Rodica Fechete); excursie la Salina din Turda și vizită la Ciuperca.

Ovidiu Dan
 Pentru mai multe poze (150 de poze), accesați Galeria foto: A fost deschisă o fereastră ,,pentru o prietenie de lungă durată între școlile și țările noastre”.

Trimite email
vineri, 2 mai 2025, 06:38:59 Ora de vară a Europei de Est