Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

A X-a ediție a Conferinței internaționale anuale de Științe Economice

Vineri și sâmbătă, în Aula Albastră a Universității Agora

A X-a ediție a Conferinței internaționale anuale de Științe Economice

Vineri, 4 noiembrie 2016, în Aula Albastră de la Universitatea Agora, a avut loc deschiderea celei de-a X-a ediții a Conferinței internaționale anuale de Științe Economice: Competitiveness and Performance in the EU Economy.

Personalități academice din țară și străinătate, reprezentanți ai mediului instituțional și de afaceri din Bihor, elevi și studenți au participat la deschiderea conferinței, fiecare având propriul crez și dorința de a fi competitivi prin ceea ce întreprindem, într-o lume marcată de o serie de evenimente atât la nivel economic, dar și în plan social și politic.
Cuvântul de deschidere al conferinței l-a avut domnul conf. univ. dr. Casian Butaci, președintele conferinței și decanul Facultății de Științe Economice din cadrul Universității Agora. Domnul decan a precizat că la ediția din acest an, Universitatea Agora se bucură de prezența unui oaspete de seamă, domnul prof. univ. dr. Constantin Zaman de la Universitatea din Sorbona, Franța, pe care studenții și elevii îl vor putea urmări în cea de-a doua parte a conferinței cu o lucrare în plen. Totodată, președintele conferinței a prezentat membrii prezidiului, compus din doamna prof. univ. dr. Adriana Manolescu - președinte al Senatului Universității Agora, care, în deschidere a adresat un cuvânt de salut participanților, domnul prof. univ. dr. Ioan Dzițac - rectorul Universității Agora, care a felicitat organizatorii pentru longevitatea conferinței, doamna conf. univ. dr. Gabriela Bologa - prorectorul Universității Agora, care a mulțumit tuturor celor prezenți și a precizat că astfel de evenimente se pot desfășura doar prin implicarea tuturor actorilor din regiunea noastră pentru a avea impactul dorit. Totodată a mulțumit colegilor de la Universitatea Agora, subliniind că lucrul în echipă este esențial. Alături de conducerea Universității Agora a fost prezent și domnul conf. univ. dr. Mircea Untaru - decan al Facultății de Științe Economice din cadrul Universității ,,Ioan Slavici" din Timișoara, care a adresat felicitări Universității Agora pentru dorința permanentă de a fi o universitate competitivă și performantă.
În cea de-a doua parte a conferinței am audiat câteva lucrări în plen; domnul prof. univ. dr. Constantin Zaman a reușit să capteze atenția auditoriului cu o temă extrem de interesantă și actuală: ,,Ce beneficii are România după 10 ani de aderare la UE?" Doamna profesor univ. dr. Adriana Manolescu a prezentat ,,Câteva consecințe ale unor comportamente comunicaționale în societatea informațională". Studenții și elevii au putut descoperi noile forme de comunicare care ne guvernează din ce în ce mai mult pe toți. Domnul rector, prof. univ. dr. Ioan Dzitac, a evidențiat beneficiile unei conferințe, organizate pentru a aduce plus valoare celor prezenți prin informațiile dobândite și prin specialiștii prezenți. Doamna prorector, conf. univ. dr. Gabriela Bologa, a prezentat o serie de aspecte legate de etica la nivelul unei organizații, tema fiind una de actualitate și suscitând interes. Lucrările în plen s-au încheiat cu prezentarea domnului conf. univ. dr. Casian Butaci. Domnia sa a abordat o temă referitoare la internaționalizarea învățământului superior, temă care a reușit să capteze atenția studenților, dar și a liceenilor prezenți pe care ni-i dorim în viitor studenți ai Universității Agora.
Conferința a continuat și sâmbătă, 5 noiembrie, cu lucrări pe secțiuni.
Conf. univ. dr. Gabriela Bologa,
prorector al Universității Agora
Pentru mai multe poze (99 de poze), accesați Galeria foto: A X-a ediție a Conferinței internaționale anuale de Științe Economice.

Trimite email
vineri, 2 mai 2025, 06:40:28 Ora de vară a Europei de Est