Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

A X-a ediție a Conferinței internaționale anuale de Științe Economice

Vineri și sâmbătă, în Aula Albastră a Universității Agora

A X-a ediție a Conferinței internaționale anuale de Științe Economice

Vineri, 4 noiembrie 2016, în Aula Albastră de la Universitatea Agora, a avut loc deschiderea celei de-a X-a ediții a Conferinței internaționale anuale de Științe Economice: Competitiveness and Performance in the EU Economy.

Personalități academice din țară și străinătate, reprezentanți ai mediului instituțional și de afaceri din Bihor, elevi și studenți au participat la deschiderea conferinței, fiecare având propriul crez și dorința de a fi competitivi prin ceea ce întreprindem, într-o lume marcată de o serie de evenimente atât la nivel economic, dar și în plan social și politic.
Cuvântul de deschidere al conferinței l-a avut domnul conf. univ. dr. Casian Butaci, președintele conferinței și decanul Facultății de Științe Economice din cadrul Universității Agora. Domnul decan a precizat că la ediția din acest an, Universitatea Agora se bucură de prezența unui oaspete de seamă, domnul prof. univ. dr. Constantin Zaman de la Universitatea din Sorbona, Franța, pe care studenții și elevii îl vor putea urmări în cea de-a doua parte a conferinței cu o lucrare în plen. Totodată, președintele conferinței a prezentat membrii prezidiului, compus din doamna prof. univ. dr. Adriana Manolescu - președinte al Senatului Universității Agora, care, în deschidere a adresat un cuvânt de salut participanților, domnul prof. univ. dr. Ioan Dzițac - rectorul Universității Agora, care a felicitat organizatorii pentru longevitatea conferinței, doamna conf. univ. dr. Gabriela Bologa - prorectorul Universității Agora, care a mulțumit tuturor celor prezenți și a precizat că astfel de evenimente se pot desfășura doar prin implicarea tuturor actorilor din regiunea noastră pentru a avea impactul dorit. Totodată a mulțumit colegilor de la Universitatea Agora, subliniind că lucrul în echipă este esențial. Alături de conducerea Universității Agora a fost prezent și domnul conf. univ. dr. Mircea Untaru - decan al Facultății de Științe Economice din cadrul Universității ,,Ioan Slavici" din Timișoara, care a adresat felicitări Universității Agora pentru dorința permanentă de a fi o universitate competitivă și performantă.
În cea de-a doua parte a conferinței am audiat câteva lucrări în plen; domnul prof. univ. dr. Constantin Zaman a reușit să capteze atenția auditoriului cu o temă extrem de interesantă și actuală: ,,Ce beneficii are România după 10 ani de aderare la UE?" Doamna profesor univ. dr. Adriana Manolescu a prezentat ,,Câteva consecințe ale unor comportamente comunicaționale în societatea informațională". Studenții și elevii au putut descoperi noile forme de comunicare care ne guvernează din ce în ce mai mult pe toți. Domnul rector, prof. univ. dr. Ioan Dzitac, a evidențiat beneficiile unei conferințe, organizate pentru a aduce plus valoare celor prezenți prin informațiile dobândite și prin specialiștii prezenți. Doamna prorector, conf. univ. dr. Gabriela Bologa, a prezentat o serie de aspecte legate de etica la nivelul unei organizații, tema fiind una de actualitate și suscitând interes. Lucrările în plen s-au încheiat cu prezentarea domnului conf. univ. dr. Casian Butaci. Domnia sa a abordat o temă referitoare la internaționalizarea învățământului superior, temă care a reușit să capteze atenția studenților, dar și a liceenilor prezenți pe care ni-i dorim în viitor studenți ai Universității Agora.
Conferința a continuat și sâmbătă, 5 noiembrie, cu lucrări pe secțiuni.
Conf. univ. dr. Gabriela Bologa,
prorector al Universității Agora
Pentru mai multe poze (99 de poze), accesați Galeria foto: A X-a ediție a Conferinței internaționale anuale de Științe Economice.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 17 septembrie 2021