Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Sărbătorim 20 de ani de educație si cercetare în domeniul Psihologiei

În perioada 18-19 noiembrie, la Hotel Lotus Therm

Sărbătorim 20 de ani de educație si cercetare în domeniul Psihologiei

În acest an, sărbătorim 20 de ani de educație și cercetare în domeniul Psihologiei, la Universitatea din Oradea.

Dorim să marcăm acest lucru prin organizarea unei conferințe internaționale. Conferința a fost organizată până acum în țări vorbitoare de limba germană, anul acesta având loc pentru prima dată în afara lor și, cu atât mai mult, organizatorul este o țară latină.
Suntem astfel la cea de a XXI-a ediție a conferinței - 21st WORKSHOP ON AGGRESSION, cu titlul Socio - Emotional Programs; Preventing Aggression. Sesiunile de lucrări se vor desfăşura în Băile Felix, la Hotel Lotus Therm, în perioada 18-19 noiembrie 2016. Am ales această locație pentru a face conferința mai atrăgătoare și pentru a iniția așa-numitul turism științific. Deschiderea evenimentului va avea loc, vineri, 18 noiembrie, la ora 9.00.
Avem șase invitați de renume internațional, ceea ce am considerat că ar atrage participanţii. Un număr de patru dintre aceștia vin din SUA, iar doi din Europa.
Ne bucurăm să oferim studenţilor noştri posibilitatea de a participa gratuit la toate sesiunile de lucrări ale conferinței, având, astfel, oportunitatea de a se dezvolta profesional, şi de ce nu, personal. Dorința noastră este să trimitem pe piața forței de muncă oameni bine pregătiți profesional. Comunitatea profesională (psihologi, psihopedagogi, educatori, cadre didactice) are acces la informații state of the art în ceea ce privește comportamentele agresive și modul în care acestea pot fi gestionate, ceea ce va conduce la un mai bun management al fenomenului de agresivitate sau la o mai bună relație cu elevii, clienții, pacienții etc.
Pentru comunitatea științifică locală este un beneficiar direct, prin posibilitatea de a deschide colaborări cu invitații şi participanţii. Aceste colaborări vizează proiecte de cercetare sau publicații științifice internaționale, care vor asigura vizibilitatea Universității din Oradea.
Universitatea din Oradea este un pol al orașului nostru și scopul tuturor angajaților Universității din Oradea este să ne menținem calificativul de Încredere ridicată pentru a accesa mai ușor fonduri din partea Bugetului de stat și din partea Uniunii Europene. Vizibilitatea Universității din Oradea este o condiție importantă în acest sens.
Această conferinţă este finanţată de către Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică, prin proiect 34M/ 9.08.2016. Ea se desfăşoară cu ajutorul unor oameni extraordinari ai comunităţii locale, reprezentanţi ai următoarelor companii bihorene: SC MITEROM SRL, SC BRAND SRL, Decitex Ro S.R.L., Plexus Oradea, SC Dumexim SRL.
Conferinţa este organizată în parteneriat cu ASOCIAŢIA DE CONSILIERE PSIHOLOGICĂ DIN ROMÂNIA.
Site-ul conferinței este www.clinicalpsychology.eu
Prof. univ. dr. Simona Trip

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 14:33:12 Ora de vară a Europei de Est