Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic - la 20 de ani

În perioada 25 - 27 noiembrie, manifestări științifice

Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic - la 20 de ani

Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic din cadrul Universităţii din Oradea aniversează anul acesta două decenii de existenţă.

Au fost ani de căutări, de provocări şi reuşite, în care au fost implicaţi oameni cu vocaţie pedagogică, specialişti în educaţie şi formarea cadrelor didactice din Oradea, Bihor, dar şi din toate centrele scolare de învăţământ românesc.
Cu această ocazie, vă invităm vineri, 25 noiembrie 2016 să participaţi la Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice ,,Abordări inovative în teoria şi practica educaţională - 20 de ani de pregătire a personalului didactic la Universitatea din Oradea". Deschiderea festivă va avea loc de la ora 12.00, în Aula Magna a Universităţii din Oradea.
Timp de douăzeci de ani, colectivul DPPD, restrâns, (iniţial doar trei cadre didactice,  actualmente zece), a pregătit formatori în domeniul psihopedagogic pentru specializările automatizări şi calculatoare, biologie, canto, chimie, design, drept, educaţie fizică, educaţie tehnologică, electromecanică, electronică, electrotehnică, energetică, filozofie, fizică, geografie, informatică, interpretare instrumentală, istorie, kinetoterapie, limba engleză, limba franceză, limba germană, limba română, maşini unelte, matematică, mecanică fină, mecanică, pedagogia artei, pedagogie muzicală, pictură, profesor documentarist, psihologie, sculptură, știinţe economice, știinţe sociale, T.C.M., teologie baptistă, teologie ortodoxă, învăţători - lb. română, învăţători - lb. maghiară, educatoare - lb. română, educatoare - lb. maghiară.
Munca întregului colectiv al DPPD este recunoscută de absolvenţii Programului de formare psihopedagogică, prin calitatea procesului didactic, a practicii pedagogice şi cercetării ştiinţifice.
Beneficiarii noştri au fost tinerii care îşi consacră viaţa catedrei la toate nivelurile educaţiei şcolare şi pregătirii academice.
Pentru a marca aceste două decenii de activitate în slujba pedagogiei, DPPD-ul a întocmit un calendar de activităţi în care au fost antrenaţi studenţii Universităţii din Oradea, Universitatea „Emanuel" Oradea, cadrele didactice universitare, în perioada 16 - 30 mai 2016, și vor fi antrenați în perioada  25 - 27 noiembrie 2016.
Activităţile ştiinţifice omagiale, având o arie tematică diversă, şi-au propus să aducă în actualitate şi personalitatea unui mare pedagogog orădean, autor de cărţi de specialitate şi mentor pentru mai multe generaţii de dascăli - Ioan Comănescu.
Director DPPD,
prof. univ. dr. Florica Orţan
 
Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice cu participare internaţională
Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic al Universităţii din Oradea vă invită să participaţi la Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice ,,Abordări inovative în teoria şi practica educaţională - 20 de ani de pregătire a personalului didactic la Universitatea din Oradea". În cadrul simpozionului ne propunem discutarea unor subiecte actuale în contextul noii viziuni holistice asupra şcolii şi a importanţei inovării pentru creşterea calităţii educaţiei şi a formării iniţiale şi continue a personalului didactic. Sunt invitaţi specialişti ai Ştiinţelor Educaţiei din ţară şi străinătate, studenţi, profesori din învăţământul preuniversitar, universitar şi reprezentanţi ai comunităţii locale.
Secţiuni
1.Psihologia Educaţiei
2.Pedagogie
3.Didactica Specialităţii
4.Psihopedagogie Specială
5.Noile Educaţii
6.Management Educaţional
7.Consiliere şi orientare
8.Studenţi
9.Varia
Programul
Vineri, 25 noiembrie
10.00 - 12.00 - Primirea participanţilor
12.00 - 13.30 - Deschiderea festivă în Aula Magna a Universităţii din Oradea -
  Cuvântul rectorului
14.30 - 16.30 - Lucrări pe secţiuni
17.00 - 18.00 - Expoziţie cu materiale educaţionale
18.00 - 19.00 - Lucrări pe secţiuni
Sâmbătă, 26 noiembrie
10.00 - 12.00 - Lucrări pe secţiuni
12.30 - 14.00 - Lucrări pe secţiuni
14.00 - 15.00 - Concluzii
Duminică, 27 noiembrie
10.00 - 11.00 - Expoziţie cu materiale educaţionale
11.30 - 16.00 - Vizitarea oraşului Oradea.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 14:45:20 Ora de vară a Europei de Est