Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„1 Decembrie – o lecție de viață, de voință și de iubire”

Din dragoste pentru România frumoasă și mândră țară

„1 Decembrie – o lecție de viață, de voință și de iubire”

Luni, 28.11.2016, la Școala Gimnazială „Dacia" în sala mare de sport a avut loc programul dedicat zilei de 1 Decembrie, intitulat: „1 Decembrie - o lecție de viață, de voință și de iubire".

Însuflețiți de faptele mărețe din istoria neamului nostru, se poate spune că elevii și profesorii acestei școli au redeschis azi o pagină de viață, de voință și de iubire, prin programul artistic prezentat și închinat Zilei Naționale a României, crezând în puterea lui de a uni și călăuzi spirite.
Așa cum este și normal în astfel de ocazii se începe cu Imnul național al țării noastre interpretat de corul Școlii Gimnaziale „Dacia", condus de profesorul de muzică Mihai Jula.
Despre semnificația Zilei de 1 Decembrie le-a vorbit atât copiilor cât și părinților d-na profesoară Anda Marian.
Taraful Ansamblului ,,Lioara", împreună cu profesorul coregraf al acestuia în persoana domnului Mircea Dărăban, a coordonat talentații elevi ai clasei a IV-a B, ai d-nei profesoare Paula Vidican, în prezentarea unui dans popular de pe Valea Crișului. În continuarea programului tot aceiași elevi au prezentat un colaj de cântece patriotice ,,Vin români la Alba, iar".
Pentru a nu uita cât de importantă este limba unui popor, elevul Alexandru Petruț din clasa a III-a C, coordonat de d-na profesoară Florina Zach, a recitat poezia ,,Limba noastră", de Alexei Mateevici, elevul fiind un membru al Trupei de copii a Teatrului ,,Regina Maria".
Pe un fundal de cântec patriotic, elevele din clasa a VI-a B, coordonate de d-na profesoară Elisabeta Moțica, au prezentat un dans ritmic cu eșarfe în culorile drapelului nostru.
Clasa d-nei profesoare Feier Aurora a fost reprezentată de eleva Paruș Anastasia care ne-a încântat cu două cântece: ,,Avem o țară..." și ,,Hai, români, de peste sate".
Tot din clasa a IV-a B, eleva Fota Nicolle a prezentat două numere de balet care au stârnit un îndelung ropot de aplauze.
Eleva Paula Doboș din clasa a V-a C a d-nei profesor Diana Simina a interpretat un cântec de iarnă, intitulat ,,Fluturi de zăpadă".
Din clasa a V-a D, profesoara Monica Moza a pregătit-o pe eleva Maghiar Ioana să recite poezia ,,Țării mele", de Vasile Voiculescu, iar din clasa a III-a C eleva profesoarei Florina Zach ne-a prezentat un număr de gimnastică aerobică.
În încheierea programului artistic, d-l profesor de muzică Mihai Jula a interpretat cântecul patriotic ,,Nu uita că ești român!" transmițându-ne tuturor acest îndemn care ne urmărește de veacuri.
D-l director, profesor dr. Florian Hava și d-na director adjunct, profesor Lăcrimioara Cabai au trăit în sală alături de copii și părinți aceleași emoții care i-au încercat și pe cei care în 1918 au fost la Alba-Iulia și au înfăptuit Unirea cea Mare.
Tuturor vă dorim să fiți sănătoși și veseli de sărbători, dar să nu uităm să fim buni!
Sărbători fericite! La mulți ani!
Profesor Maria Serafim
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „1 Decembrie – o lecție de viață, de voință și de iubire”.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:12:51 Ora de vară a Europei de Est