Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„1 Decembrie – o lecție de viață, de voință și de iubire”

Din dragoste pentru România frumoasă și mândră țară

„1 Decembrie – o lecție de viață, de voință și de iubire”

Luni, 28.11.2016, la Școala Gimnazială „Dacia" în sala mare de sport a avut loc programul dedicat zilei de 1 Decembrie, intitulat: „1 Decembrie - o lecție de viață, de voință și de iubire".

Însuflețiți de faptele mărețe din istoria neamului nostru, se poate spune că elevii și profesorii acestei școli au redeschis azi o pagină de viață, de voință și de iubire, prin programul artistic prezentat și închinat Zilei Naționale a României, crezând în puterea lui de a uni și călăuzi spirite.
Așa cum este și normal în astfel de ocazii se începe cu Imnul național al țării noastre interpretat de corul Școlii Gimnaziale „Dacia", condus de profesorul de muzică Mihai Jula.
Despre semnificația Zilei de 1 Decembrie le-a vorbit atât copiilor cât și părinților d-na profesoară Anda Marian.
Taraful Ansamblului ,,Lioara", împreună cu profesorul coregraf al acestuia în persoana domnului Mircea Dărăban, a coordonat talentații elevi ai clasei a IV-a B, ai d-nei profesoare Paula Vidican, în prezentarea unui dans popular de pe Valea Crișului. În continuarea programului tot aceiași elevi au prezentat un colaj de cântece patriotice ,,Vin români la Alba, iar".
Pentru a nu uita cât de importantă este limba unui popor, elevul Alexandru Petruț din clasa a III-a C, coordonat de d-na profesoară Florina Zach, a recitat poezia ,,Limba noastră", de Alexei Mateevici, elevul fiind un membru al Trupei de copii a Teatrului ,,Regina Maria".
Pe un fundal de cântec patriotic, elevele din clasa a VI-a B, coordonate de d-na profesoară Elisabeta Moțica, au prezentat un dans ritmic cu eșarfe în culorile drapelului nostru.
Clasa d-nei profesoare Feier Aurora a fost reprezentată de eleva Paruș Anastasia care ne-a încântat cu două cântece: ,,Avem o țară..." și ,,Hai, români, de peste sate".
Tot din clasa a IV-a B, eleva Fota Nicolle a prezentat două numere de balet care au stârnit un îndelung ropot de aplauze.
Eleva Paula Doboș din clasa a V-a C a d-nei profesor Diana Simina a interpretat un cântec de iarnă, intitulat ,,Fluturi de zăpadă".
Din clasa a V-a D, profesoara Monica Moza a pregătit-o pe eleva Maghiar Ioana să recite poezia ,,Țării mele", de Vasile Voiculescu, iar din clasa a III-a C eleva profesoarei Florina Zach ne-a prezentat un număr de gimnastică aerobică.
În încheierea programului artistic, d-l profesor de muzică Mihai Jula a interpretat cântecul patriotic ,,Nu uita că ești român!" transmițându-ne tuturor acest îndemn care ne urmărește de veacuri.
D-l director, profesor dr. Florian Hava și d-na director adjunct, profesor Lăcrimioara Cabai au trăit în sală alături de copii și părinți aceleași emoții care i-au încercat și pe cei care în 1918 au fost la Alba-Iulia și au înfăptuit Unirea cea Mare.
Tuturor vă dorim să fiți sănătoși și veseli de sărbători, dar să nu uităm să fim buni!
Sărbători fericite! La mulți ani!
Profesor Maria Serafim
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „1 Decembrie – o lecție de viață, de voință și de iubire”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 18 august 2019