Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

,,Ziua Ștafetei” la Școala Gimnazială ,,Gh. Popescu”, Mărgineni-Slobozia, Olt

Puterea exemplului, a bunelor practici

,,Ziua Ștafetei” la Școala Gimnazială ,,Gh. Popescu”, Mărgineni-Slobozia, Olt

În perioada 15-25 noiembrie 2016, pentru a marca Ziua Internațională a Drepturilor Copiilor, Școala Gimnazială ,,Gh. Popescu", Mărgineni-Slobozia a participat la cea de-a V-a ediție a campaniei ,,Ziua Ștafetei", o campanie-eveniment initiată de către Fundația Terre des hommes și implementată la nivel național, în cadrul căreia adulții predau ştafeta propriilor meserii unor copii și tineri dornici să le înveţe.

Sub umbrela campaniei naționale, 10 copii și tineri din școala noastră vor fi sprijiniți să devină, pentru o zi, profesori, directori, farmaciști, asistenți, educatori.
Fundația Terre des hommes
Fundaţia Terre des hommes (Tdh) este o organizaţie neguvernamentală din Elveţia ce dezvoltă programe şi proiecte în peste 38 de ţări pentru a proteja copiii aflaţi în nevoie. În România, drepturile copiilor și tinerilor de a participa la luarea deciziilor în ceea ce le privește viitorul, de a-și exprima propriile opinii și de a fi ascultați de către adulți sunt câteva dintre drepturile lor fundamentale, recunoscute la nivel internațional prin Convenția ONU cu privire la drepturile copiilor, semnată în 20 noiembrie 1989 și ratificată în România prin Legea nr. 18/1990, la 28 septembrie 1990.
În semn de recunoaștere a acestor drepturi, în luna noiembrie a fiecărui an (începând din 2012), Fundația Terre des hommes desfășoară campania ,,Ziua Ștafetei - Acum decid eu!" (www.ziuastafetei.ro) prin care copii și tineri din întreaga țară sunt sprijiniți de adulți să-și afirme aspirațiile pentru viitor și să încerce, pentru o zi, profesiile la care visează.
În calitate de coordonator local al campaniei, Școala Gimnazială ,,Gh. Popescu", Mărgineni-Slobozia a selectat 10 copii și tineri, cu vârsta între 12-15 ani, care vor prelua ștafeta profesiilor de: medici, profesori, directori, farmaciști, asistenți, educatori etc., mergând la cabinetul medical, la farmacie, în școli în perioada 15-25.11.2016.
În cadrul unei activități de predare-preluare a ștafetei, specialiștii delegați de instituțiile de mai sus le vor prezenta copiilor și tinerilor în ce constau sarcinile lor de zi cu zi, oferindu-le totodată șansa de a participa în mod activ la practicarea acestora.
,,Când își imaginează ce rol pot avea ca adulți, copiii vor să fie eroii de zi cu zi, cei de care vom avea întotdeauna nevoie. Credem că este important să le arătăm că-i susținem și să le dăm o dovadă de încredere, lăsându-i să ne preia locul măcar pentru o zi, de Ziua Ștafetei. Le mulțumim pe această cale mentorilor care le vor oferi o experiență de viață deosebit de edificatoare, consolidându-le motivația de a deveni ceea ce-și doresc", a declarat profesorul Iuliana Trașcă, coordonatorul campaniei pe plan local. (C.B.)

Trimite email

duminic, 21 iulie 2019