Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Economiştii F.E. ,,Muzeul culinar” S.R.L. s-au întors cu premii de la Baia Mare

Promovarea imaginii

Economiştii F.E. ,,Muzeul culinar” S.R.L. s-au întors cu premii de la Baia Mare

Elevii clasei a XI-a I în număr de 20, sub coordonarea dnei prof. ec. Iorga Georgeta, de la Colegiul Economic ,,Partenie Cosma" Oradea, singurii participanți din Municipiul Oradea, au obţinut premii laTârgul firmelor de exerciţiu „Rivulus Dominarum Tineret" Baia Mare, premiul III (la secţiunea Stand) și menţiune (la secţiunea Mascotă).

La Centrul de Instruire şi Marketing din Baia Mare, al C.I. Maramureş, a avut loc recent o ediţia aniversară, cea de-a X-a, a Târgului firmelor de exerciţiu „Rivulus Dominarum Tineret"(25-26. XI. 2016). Târgul a fost organizat de Colegiul Economic „Nicolae Titulescu" din Baia Mare, sub patronajul Camerei de Comerţ şi Industrie Maramureş şi s-a adresat elevilor de la liceele din filiera tehnologică - profil Servicii. De la o ediţie la alta, Târgul firmelor de exerciţiu „Rivulus Dominarum Tineret" reuneşte la Baia Mare un număr tot mai mare de participanţi. La cea de-a X-a ediţie au participat 121 de firme de exerciţiu din 20 de judeţe ale ţării: Alba, Argeş, Bihor, Bistriţa Năsăud, Buzău, Constanţa, Cluj, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Neamţ, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiş, Vâlcea, Vrancea şi Municipiul Bucureşti. Evenimentul este înscris în Calendarul Activităţilor Educative Naționale aprobat de MENCS pentru anul 2016. Participanţii la târg s-au întrecut în cele 12 competiţii organizate: stand, materiale promoţionale, catalog creativ şi profesional, prezentarea firmei, tranzacţii, pagină web, vânzător, spot, mascotă, imaginea firmei şi ,,Cea mai bună firmă la toate secţiunile" fiind recompensaţi cu plachete, premii şi menţiuni. Parteneri în proiect sunt CNDIPT - departamentul ROCT, Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, Camera de Comerţ şi Industrie Maramureş, Colegiul Tehnic ,,Anghel Saligny" Baia Mare.
,,În firma de exerciţiu elevii învaţă să inițieze o afacere, să facă tranzacţii, să negocieze, să realizeze materiale publicitare şi oferte, să ţină evidenţa contabilă a activităţii. Elevii simulează activităţile unei firme reale, dobândind competenţe în toate activităţile şi departamentele unei firme. Târgurile firmelor de exerciţiu au rolul de a crea şi dezvolta abilităţi antreprenoriale şi manageriale în rândul elevilor care studiază în licee cu profil Servicii", precizează dna. prof. ec. Iorga Georgeta.
Felicitări elevilor clasei a XI-a I și doamnei profesor Georgeta Iorga pentru reprezentarea cu cinste a municipiului nostru la Baia Mare! (Ovi Dan)

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 11:55:39 Ora de vară a Europei de Est