Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 februarie 2024

Statul plătește suplimentar 56 de universități de stat și particulare, în acest an, ca să formeze peste 32 de mii de viitori profesori. Cea mai mare creștere față de anul universitar precedent e la Universitatea din Oradea – 700 de locuri în plus

În anul universitar 2023-2024, statul vrea să formeze peste 32.200 de studenți care ar putea să devină profesori, potrivit datelor din ordinul ministrului Educației nr. 6.234/2023. Este vorba despre ordinul prin care a fost aprobată lista universităților cu programe de formare psihopedagogică. Numărul locurilor a crescut cu aproape 20% față de anul trecut, cu mențiunea că anul trecut în listă nu figura numărul de locuri pentru o serie de universități, iar o universitate particulară este nouă pe această listă – Universitatea „Tibiscus” din Timișoara, care primește 100 de locuri.
Amintim că 56 de universități vor organiza programe de formare psihopedagogică pentru profesori, în anul universitar 2023-2024. Acest lucru înseamnă că pot fi școlarizați 32.250 de studenți care vor să devină profesori.

În anul universitar 2023-2024, la fel ca în fiecare an, universitățile cu cei mai mulți studenți care pot fi școlarizați sunt următoarele:

Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca – 3.500;
Universitatea din București – 3.000;
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – 2.400;
Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București – 1.600;
Universitatea din Craiova – 1.500;
Universitatea din Oradea – 1.500;
Universitatea de Vest din Timișoara – 1.500;
Universitatea „Transilvania” din Brașov – 1.100;
Academia de Studii Economice din București – 1.000;
Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – 1.000;
Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava – 1.000;
În anul universitar 2022-2023, numărul maxim de studenți care au putut fi școlarizați a fost de 26.880. Creșterea cu 5.370 de studenți este influențată de faptul că pe lista de anul trecut în dreptul a 6 universități era afișat „N/A”. Dacă aceste 6 universități și-a menținut cifra de școlarizare pentru modulul psihopedagogic, atunci noutățile ar fi doar în dreptul Universității Tehnice de Construcți București, care primește 50 de locuri în plus, la Univeristatea din Oradea, care are o creștere de 700 de locuri și la Universitatea din Petroșani – 30 de locuri în plus.

Regulile de finanțare pentru universități prevăd că pentru un student la licență, care urmează modulul de pregătire pedagogică, instituția de învățământ primește cu 16% din alocația pentru finanțarea de bază pe student echivalent unitar mai mult decât pentru un student care nu urmează acest modul. Pentru un student la master, care urmează de regula modului II pedagogic, finanțarea este cu 32% peste alocația pentru finanțarea de bază pe student echivalent unitar.

Activităţi de caritate la Colegiul Național ,,Iosif Vulcan” Oradea

Mici, dar cu suflet mare!

Activităţi de caritate la Colegiul Național ,,Iosif Vulcan” Oradea

,,Îndeamnă-i să facă bine, să fie bogați în fapte bune, să fie darnici, gata să simtă împreună cu alții!" (1 Timotei 6:18)

Elevii Colegiului Naţional ,,Iosif Vulcan" conştienţi de nevoia de implicare în activităţile de voluntariat se străduiesc, în fiecare an, să participe la activităţi din proiecte caritabile.
Programul educaţional ,,Impact"
Colegiul Naţional,, Iosif Vulcan" se bucură să fie partener al Asociaţiei ,,Filantropia", în derularea programului educaţional ,,Impact".
Asociația,, Filantropia" Oradea este o organizație nonprofit care are ca misiune sprijinirea Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei în lucrarea ei social-filantropică săvârșită pentru oameni și comunitățile lor, în duhul învățăturii creștine. În calitate de organizație eparhială, Asociația ,,Filantropia"  Oradea este membră în Federația ,,Filantropia"  a Patriarhiei Române.
Elevii de liceu din Colegiul Naţional,, Iosif Vulcan" au implicat în proiect şi elevi de ciclu primar, care au donat numeroase obiecte pentru curăţenie personală, rechizite şcolare, dulciuri şi fructe.
Târgul de jucării  pentru Asociația „Pro Bambini"
Pentru a sprijini Asociația „Pro Bambini", care a organizat  în perioada 25 octombrie - 25 noiembrie 2016 cea de-a VIII-a ediție a Târgului de jucării, elevii din 18 clase primare de la Colegiul Național „Iosif Vulcan" din Oradea s-au mobilizat în zilele de 23 şi 24 noiembrie 2016, la organizarea în școală a acestei activități caritabile. Fiecare elev renunţă la o jucărie şi cumpără jucăriile pe baza de donaţii în bani, care vor fi folosiţi în proiectele Asociaţiei „Pro Bambini".
 În clădirea de pe Strada Rahovei, au donat și au cumpărat jucării cele opt clase: preg. A - prof. Angela Clonda,  I A - prof. Hera Florica,  I B - prof. Rodica Panti. I D - prof. Rodica Meza, II A - prof. Maria Donca, II B - prof. Maria Duma, II D - prof. Rodica Ghenţ, III C -  prof. Cătălin Lazăr.
Echipa de organizare a amenajat expoziția și a vândut jucării (prof. Maria Duma și elevii: Balaj Samira, Farc Ioana, Moriconi Nefertari, Negruţ Carla, Pătcaş Raluca, Popa Maia, Sime Alexia, Sferle David, Tăutu Alex, Vişoiu Patrik, Ţibuleac Lucas şi Uifaluşi Dania).
 În clădirea centrală, expoziția a fost organizată în sala de activități a grupelor pregătitoare (organizatoare - prof. Adriana Barabas), cu participarea claselor: preg. D - prof. Adriana Barabas, II C - prof. Emilia Nagy, III A - înv. Maria Dronca, III B - prof. Lavinia Sabău, IV A - prof. Popovici Anamaria, IV B - prof. Bălaj Petre, IV C - prof. Huszar Ioana.
În clădirea de pe Iuliu Maniu, organizator - prof. Aurelia Susan - cele trei clase: preg. B - prof. Aurelia Susan, preg. C - prof. Anca Marincean și preg. D - prof. Andrei Ionuț, au donat și cumpărat jucării pentru a sprijini activitatea de voluntariat a școlii.
Suma totală realizată de elevii școlii noastre este de 2.000 de lei.
Sprijinirea Festivalului Naţional de Datini şi Obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou ,,Asta-i datina străveche", ediţia a VII-a, 9-10 dec. 2016.
Ca şi în fiecare an, cadre didactice de la Colegiul Național ,,Iosif Vulcan"  se vor implica în organizarea festivalului, însoţind  grupurile de copii şi tineri din ansamblurile folclorice pe întreaga durată a activităţilor.
Vor participa ansambluri folclorice din judeţele: Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Suceava, Timiş şi Bihor.
Prof. Maria Duma
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Activităţi de caritate la Colegiul Național ,,Iosif Vulcan” Oradea.

Trimite email
joi, 28 martie 2024, 19:38:45 Ora standard a Europei de Est