Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Gala de Responsabilitate Socială Corporativă

Joi, la Ramada

Gala de Responsabilitate Socială Corporativă

Fundația Comunitară Oradea a organizat joi, 8 decembrie 2016 - Gala Responsabilității Sociale Corporative - ediția a IV-a, găzduită de Hotel Ramada.

Este un eveniment unic de premiere a companiilor din județul Bihor care desfășoară activități de responsabilitate socială corporativă. Gala Responsabilității Sociale Corporative are menirea de a mulţumi, în numele comunităţii, companiilor care s-au implicat în activităţi de responsabilitate socială, de a da exemple de bună practică şi de a arăta tuturor că doar împreună putem reuşi.
În urma nominalizărilor venite din partea comunităţii bihorene, juriul a analizat activităţile şi a desemnat cele mai implicate companii în activităţi de responsabilitate socială.
La categoria IMM-uri au fost nominalizate: Adenandra, Agroind Cauaceu, Ared, Belotto, Bioclinica, Decitex RO, Eco Bihor, EGV Trust, Flaga GPL, Gavella Com, Krüger&Matz, Madrugada, Partizan Security, Patiseria Ceva Bun, Qubiz, Romcom, Velineo, Weblike Pro, iar la categoria companii mari au fost nominalizate: Benvenuti, C&A Foundation, Celestica România, Comau, Decathlon, Emerson, Euriteh, Faist Mekatronic, Double Tree by Hilton, Holcim România, Inteva Products Oradea, Kaufland, Masterplast, Plastor, Plexus Services Ro, Raiffeisen Bank, RCS-RDS, Real Hypermarket Oradea, Vodafone România.
Juriul care a analizat programele şi activităţile firmelor şi a desemnat câştigătorii la fiecare categorie a avut următoarea componenţă: Ada Gabor - United Way, Timişoara, Adrian Ciorna - Habitat for Humanity, Beiuş, Alina Stan - Orange România, București, Ina Solomon - UniCredit Bank, Bucureşti, Consiliul Director al Fundaţiei Comunitare Oradea.
Premiile acordate au fost:
Categoria IMM
Premiul pentru cel mai promițător new-entry în aplicarea de politici de Responsabilitate Socială Corporativă - Madrugada
Premiul pentru cea mai activă companie în domeniul Responsabilității Sociale Corporative - Ared
Premiul pentru cel mai bun program de Responsabilitate Socială Corporativă - Decitex RO cu programul „Susținerea tinerilor proveniți din centrele de plasament "
Premiul pentru cel mai implicat manager în activităţi de Responsabilitate Socială Corporativă - Vlad Sarca de la EGV Trust
Categoria companii mari
Premiul pentru implicarea angajaților în acțiuni de  Responsabilitate Socială Corporativă - Celestica România
Premiul pentru cea mai activă companie în domeniul Responsabilității Sociale Corporativă - Celestica România
Premiul pentru cel mai bun program de Responsabilitate Socială Corporativă - Holcim România cu programul „Atelierele Holcim"
Premiul pentru cel mai implicat manager în activităţi de Responsabilitate Socială Corporativă - Alina Cristea de la Holcim România
Secțiunea cea mai dinamică din cadrul evenimentului a fost prezentarea celor 6 proiecte selectate la ediția a IV-a a programului Bursa Talentelor.
Participanții la Gala CSR au ales să susțină financiar și logistic implementarea lor, arătând încă o dată că facem parte dintr-o comunitate generoasă și implicată activ în creșterea propriului nivel educațional și cultural.
 Bursa Talentelor este un program de granturi dezvoltat de Fundația Comunitară Oradea, prin care se încurajează performanţa tuturor celor înscriși într-o formă de învățământ și care dezvoltă sau vor să dezvolte proiecte ce au ca scop realizarea unor produse novatoare, lucrări de diplomă/doctorat, articole sau cărți, cercetări de piață, participarea la competiții, etc. şi care aduc un plus de valoare comunităţii bihorene.
În total, în cadrul evenimentului s-a adunat suma de 105.160 lei. Pe lângă această sumă, s-au mai realizat donații în natură constând în servicii și materiale necesare implementării proiectelor.
Proiecte și sumele cu care au fost finanțate sunt:
3D for future - club de programare pentru tineri, proiect inițiat de Paul Dulău și Bianca Drinc, elevi ai Colegiului Național ,,Teodor Neș" din Salonta : 9.400 lei;
Antrenăm vocea tinerilor - program de formare pentru actuala generație de reprezentanți ai elevilor din Bihor, inițiat de Titus Maghiar (C.N. ,,Mihai Eminescu") și Kristof Korosi (Liceul Teoretic ,,Ady Endre") : 17.060 lei;
Festivalul județean de teatru ,,Actori pentru o zi" Tinca - un eveniment dedicat întregii comunități bihorene şi inițiat de eleva Elena Vidican, membră a trupei de teatru TincArt din Tinca: 13.000 lei;
Puși pe treabă - cunoaşterea meseriilor şi promovarea locurilor de muncă între tinerii bihoreni, prin interviuri scrise și filmate cu angajatori din Bihor. Proiectul a fost inițiat de către Adriana Știube și Narcisa Dărăban, elevi ai secției de jurnalism a Liceului Teoretic ,,Onisifor Ghibu": 12.400 lei;
Semnele cerului - crearea unor cercuri de etnografie și folclor la nivelul unor unități școlare din Oradea, sub formă de șezători, proiect inițiat de Andreea Mălan de la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu": 14.850 lei;
Pianul speranței - concerte de pian în tot judeţul în afara sălilor de concert, în special în orfelinate, spitale, cămine de bătrâni și închisoare, susținute de elevi cu talent muzical. Proiectul a fost inițiat de Mihnea Chișbora și Dominic Chivari de la Liceul de Arte: 26.350 lei.
Roxana Luncan și Marc Lorincz, doi tineri dansatori talentați care vor să cucerească locul 1 la cel mai mare concurs internaţional de dans sportiv - GOC (German Open Championship): 7.600 lei.
Fondul Științescu este un program de finanțare dezvoltat de Fundația Comunitară Oradea în parteneriat cu Romanian American Foundation cu scopul de a stimula pasiunea tinerilor pentru științe: 4.500 lei.
Claudia Abrudan,
director executiv

Trimite email
miercuri, 24 aprilie 2024, 18:53:12 Ora de vară a Europei de Est