Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Elevii economiști de la ,,Partenie Cosma”, pe podium la Târgul Internaţional al FE de la Bucureşti

Un premiu I și două mențiuni pentru economiștii orădeni

Elevii economiști de la ,,Partenie Cosma”, pe podium la Târgul Internaţional al FE de la Bucureşti

Premiul I la secţiunea ,,Cel mai bun stand", menţiune la secţiunea ,,Cel mai bun negociator" și menţiune la secţiunea ,,Cel mai bun slogan" sunt cele trei premii obţinute la Târgul Internaţional al Firmelor de Exerciţiu de la Bucureşti de F.E. ,,Muzeul culinar'' S.R.L. Oradea, a clasei a XI-a I (specializare administraţie), coordonată de doamna profesor economist Iorga Georgeta Florina.

Înfiinţată în acest an şcolar (2016-2017), de elevii clasei a XI-a I de la Colegiul Economic ,,Partenie Cosma", firma de exerciţiu ce se ocupă cu comercializarea produselor culinare tradiţionale româneşti şi comerţ online s-a bucurat de un real succes de la prima sa participare la concurs, în 25 - 26.XI.2016 - la Baia Mare, când a obţinut premiul III (Cel mai bun stand) și o menţiune (pentru Mascotă). Acest prim succes a însemnat pentru economiștii orădeni o trambulină de lansare spre culmile unui eveniment internaţional organizat la București (în 9.XII.2016), de la care s-au întors cu trei premii frumoase pentru colegiul economiștilor, pentru municipiul Oradea, pentru județul Bihor şi chiar pentru zona Ardealului pe care le-au reprezentat membrii Firmei de Exercițiu ,,Muzeul culinar" la evenimentul din Capitala României.
,,Entuziasmul, creativitatea, talentul, implicarea şi capacitatea de organizare sunt atributele ce definesc echipa noastră, îndrăgostită de tradiţia culinară românească. Bunul gust, abilităţile practice şi investiţia făcută au condus la crearea unui stand catalogat de specialişti ca fiind cel mai bun, iar capacitatea de a combina în cel mai eficient mod ideile inovative cu resurse limitate au direcționat-o spre un slogan câştigător. În plus, cunoştinţele legate de documentele contabile justificative puse în practică cu succes au contribuit la desemnarea noastră drept cel mai bun negociator, iar abilităţile de prezentare în limba engleză şi munca depusă în realizarea materialelor de promovare au fost apreciate şi răsplătite de organizatori", ține să sublinieze coordonatorul firmei.
Următorul obiectiv - premii la târgurile internaționale
Ediţia a VII-a a Târgului Naţional al Firmelor de Exerciţiu - cu participare internaţională, intitulat ,,Kretzulescu - Tradiţie şi Contemporaneitate'', s-a desfăşurat vineri, 9 decembrie 2016, în Sala de sport a Școlii Superioare Comerciale ,,N.K" din Bucureşti. La competiție s-au înscris 80 de firme, din care 60 cu participare directă naţională (din 20 de judeţe şi municipiul Bucureşti) şi 20 cu participare directă internaţională.  Juriul a fost format din  cadre didactice din unităţile de învățământ preuniversitare economice, reprezentanţi ai  Consiliului Judeţean și ai Inspectoratului Şcolar Municipal Bucureşti,  oameni de afaceri. După cucerirea acestor frumoase premii naționale, următorul obiectiv al echipei orădene este obținerea a cât mai multe premii la Târgul Internaţional al Firmelor de Exerciţiu  din  străinătate.
În vizită la Palatul Parlamentului...
Ajunși în Capitala României și profitând de situație și de timpul liber, economiștii orădeni au vizitat Palatul Parlamentului, Târgul de Crăciun, cu toate bunătăţile şi surprizele sale, Casa lui Moş Crăciun, uriașul Patinoar din Sectorul 3, Bradul de Crăciun, Molul cu magazinele sale, şi alte obiective turistice atractive.
Deplasarea la Bucureşti a fost posibilă grație sprijinului primit cu generozitate din partea domnului Ghib Ionel, manager general al companiei SC Lancetti Transport SRL Oradea, în calitate de sponsor principal, căruia, doamna profesor și elevii săi doresc să-i mulțumească public, prin intermediul acestui articol de presă.
Felicitări elevilor din a XI-a I şi dnei prof. ec. Iorga Georgeta pentru rezultatele obţinute: cinci premii cucerite în trei săptămâni la cele două concursuri!
Ovi Dan
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Elevii economiști de la ,,Partenie Cosma”, pe podium la Târgul Internaţional al FE de la Bucureşti.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:08:42 Ora de vară a Europei de Est