Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Premiu special și mențiune la Târgul FE de la Baia Mare

Târgul firmelor de exercițiu, oportunitate spre o carieră de succes

Premiu special și mențiune la Târgul FE de la Baia Mare

Elevii învață din școală că succesul în viitoarea lor carieră depinde mai mult de persoana fiecăreia și nu de circumstanțe sau de context, obligând individual să ia în considerare toate realizările și punctele forte care-l diferențiază de ceilalți.

Experimentând în firma de exercițiu, elevul află cât mai multe despre el, câștigă încredere în forțele proprii, găsește o provocare în oportunitatea evoluării sale profesionale și descoperă jobul pe care și-l dorește în domeniul economic.
Firma de exercițiu reprezintă o simulare a unei firme reale fiind  înființată de către elevi și coordonată de cadrele didactice, activitatea ei se desfășoară conform legislației în vigoare pentru firmele reale și este supervizată de Centrala Rețelei Firmelor de Exercițiu (ROCT), prin intermediul unei platforme virtuale. Prin utilizarea metodei de învățare  ,,Firma de exercițiu", elevii își dezvoltă spiritul antreprenorial, se familiarizează cu activitățile specifice unei firme reale simulând operațiile acesteia: înființare, funcționare, dezvoltându-și competenţe şi atitudini necesare unui întreprinzător dinamic (creativitate, gândire critică, rezolvarea de probleme, luare de decizii, asumarea responsabilităţii, lucrul în echipă, iniţiativă, perseverenţă, autoorganizare şi autoevaluare a resurselor individuale, flexibilitate), ceea ce facilitează trecerea benefică spre viaţa economică reală.
Premiu special și mențiune la Baia Mare
Evenimentul organizat de Colegiului Economic ,,Nicolae Titulescu" Baia Mare din 25 și 26 noiembrie 2016 și anume Târgul Național al Firmelor de Exerciţiu Rivulus Dominarum Tineret, ediţia a X-a, a trezit interesul a 121 de firme de exerciţiu din 20 de judeţe ale țării, inclusiv județul Bihor, participând la această competiție - eveniment înscris în Calendarul Activităţilor Educative Naţionale aprobat de MENCS pentru anul 2016.
Elevii firmelor participante și-au amenajat standurile, au derulat activități specifice participării la târg, folosindu-se de materialele promoționale pe care și le-au editat (bannere, pliante, mape și cataloage/broșuri, prezentare PPT a firmei), au exersat tehnicile de prezentare și promovare a ofertei proprii și de vânzare a produselor și serviciilor care fac obiectul lor de activitate, realizând tranzacții cu alte firme de exercițiu, ceea ce a dus la evaluarea pe secțiuni a efortului fiecărei firme.
Liceul Tehnologic Nr. 1 din Salonta, condus de domnul director prof. Szatmari Adrian, aplică metoda de învățare ,,Firma  de exercițiu" la profilul Servicii, de aproape 10 ani, pregătind elevii pentru inserţia pe piaţa muncii, pentru continuarea studiilor sau pentru a-și deschide propria afacere. La această competiție a târgului  firmelor de exercițiu a participat și firma F.E. ,,Steaua Canah" SRL de la Liceul Tehnologic Nr. Salonta, prof. coordonator Anton Floare obținând două premii:
1.Premiu special la secțiunea Prezentarea PowerPoint a firmelor de exercițiu 2.Mențiune I  la secțiunea Stand.
Elevii implicați în activitatea firmei de exercițiu FE Steaua Canah SRL, participantă la târg sunt: Legman Ionuț, Turcuț Mădălina, Avram Alina, Fazekaș Alexandru-Iosif, Haidu Larisa, Jurcan Bogdan, Martin Aurelian-Ionuț, Murza Diana, Oală Voichița,Ujupan Sergiu, Manole Alin, Baba Ioana, elevi din clasa a XII-a A, diriginte prof. Anton Floare.
Mulțumim firmei mame,  SC Canah Internațional SRL Salonta, pentru ajutorul substanțial financiar acordat, care a permis facilitatea participării la acest târg național al firmelor de exercițiu și care a inspirat elevii în alegerea obiectului de activitate al firmei FE Steaua Canah SRL, de a comercializa produse naturale procesate din semințe de cânepă, descoperind totodată nu numai tehnica comercializării cu succes a unor asemenea produse, ci și rolul lor benefic asupra sănătății organismului (Seminţele de cânepă reprezintă unul dintre alimentele cele mai nutritive, datorită conţinutului ridicat de proteine, uleiului bogat în acizi graşi polinesaturaţi omega 6 şi omega 3 şi fibrelor insolubile).
Experienţa de a conduce direct negocierile şi de a dezvolta spiritul de echipă se poate exersa cu succes în cadrul unui târg al firmelor de exerciţiu, elevii întâlnind parteneri de afaceri, comunicarea directă cu aceștia, îi învaţă să ia decizii şi să-şi dezvolte încrederea în forţele proprii. Târgul firmelor de exerciţiu oferă posibilitatea aplicării competenţelor antreprenoriale în condiţii de competiţie şi de recunoaştere a valorii adăugate a metodei ,,Firma de exerciţiu".
Felicităm elevii implicați care au reușit să-și asume responsabilitățile de viitori antreprenori,  dorindu-le mult succes în continuare!
Prof. Anton Floare
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Premiu special și mențiune la Târgul FE de la Baia Mare.

Trimite email
vineri, 19 aprilie 2024, 12:17:03 Ora de vară a Europei de Est