Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Premiu special și mențiune la Târgul FE de la Baia Mare

Târgul firmelor de exercițiu, oportunitate spre o carieră de succes

Premiu special și mențiune la Târgul FE de la Baia Mare

Elevii învață din școală că succesul în viitoarea lor carieră depinde mai mult de persoana fiecăreia și nu de circumstanțe sau de context, obligând individual să ia în considerare toate realizările și punctele forte care-l diferențiază de ceilalți.

Experimentând în firma de exercițiu, elevul află cât mai multe despre el, câștigă încredere în forțele proprii, găsește o provocare în oportunitatea evoluării sale profesionale și descoperă jobul pe care și-l dorește în domeniul economic.
Firma de exercițiu reprezintă o simulare a unei firme reale fiind  înființată de către elevi și coordonată de cadrele didactice, activitatea ei se desfășoară conform legislației în vigoare pentru firmele reale și este supervizată de Centrala Rețelei Firmelor de Exercițiu (ROCT), prin intermediul unei platforme virtuale. Prin utilizarea metodei de învățare  ,,Firma de exercițiu", elevii își dezvoltă spiritul antreprenorial, se familiarizează cu activitățile specifice unei firme reale simulând operațiile acesteia: înființare, funcționare, dezvoltându-și competenţe şi atitudini necesare unui întreprinzător dinamic (creativitate, gândire critică, rezolvarea de probleme, luare de decizii, asumarea responsabilităţii, lucrul în echipă, iniţiativă, perseverenţă, autoorganizare şi autoevaluare a resurselor individuale, flexibilitate), ceea ce facilitează trecerea benefică spre viaţa economică reală.
Premiu special și mențiune la Baia Mare
Evenimentul organizat de Colegiului Economic ,,Nicolae Titulescu" Baia Mare din 25 și 26 noiembrie 2016 și anume Târgul Național al Firmelor de Exerciţiu Rivulus Dominarum Tineret, ediţia a X-a, a trezit interesul a 121 de firme de exerciţiu din 20 de judeţe ale țării, inclusiv județul Bihor, participând la această competiție - eveniment înscris în Calendarul Activităţilor Educative Naţionale aprobat de MENCS pentru anul 2016.
Elevii firmelor participante și-au amenajat standurile, au derulat activități specifice participării la târg, folosindu-se de materialele promoționale pe care și le-au editat (bannere, pliante, mape și cataloage/broșuri, prezentare PPT a firmei), au exersat tehnicile de prezentare și promovare a ofertei proprii și de vânzare a produselor și serviciilor care fac obiectul lor de activitate, realizând tranzacții cu alte firme de exercițiu, ceea ce a dus la evaluarea pe secțiuni a efortului fiecărei firme.
Liceul Tehnologic Nr. 1 din Salonta, condus de domnul director prof. Szatmari Adrian, aplică metoda de învățare ,,Firma  de exercițiu" la profilul Servicii, de aproape 10 ani, pregătind elevii pentru inserţia pe piaţa muncii, pentru continuarea studiilor sau pentru a-și deschide propria afacere. La această competiție a târgului  firmelor de exercițiu a participat și firma F.E. ,,Steaua Canah" SRL de la Liceul Tehnologic Nr. Salonta, prof. coordonator Anton Floare obținând două premii:
1.Premiu special la secțiunea Prezentarea PowerPoint a firmelor de exercițiu 2.Mențiune I  la secțiunea Stand.
Elevii implicați în activitatea firmei de exercițiu FE Steaua Canah SRL, participantă la târg sunt: Legman Ionuț, Turcuț Mădălina, Avram Alina, Fazekaș Alexandru-Iosif, Haidu Larisa, Jurcan Bogdan, Martin Aurelian-Ionuț, Murza Diana, Oală Voichița,Ujupan Sergiu, Manole Alin, Baba Ioana, elevi din clasa a XII-a A, diriginte prof. Anton Floare.
Mulțumim firmei mame,  SC Canah Internațional SRL Salonta, pentru ajutorul substanțial financiar acordat, care a permis facilitatea participării la acest târg național al firmelor de exercițiu și care a inspirat elevii în alegerea obiectului de activitate al firmei FE Steaua Canah SRL, de a comercializa produse naturale procesate din semințe de cânepă, descoperind totodată nu numai tehnica comercializării cu succes a unor asemenea produse, ci și rolul lor benefic asupra sănătății organismului (Seminţele de cânepă reprezintă unul dintre alimentele cele mai nutritive, datorită conţinutului ridicat de proteine, uleiului bogat în acizi graşi polinesaturaţi omega 6 şi omega 3 şi fibrelor insolubile).
Experienţa de a conduce direct negocierile şi de a dezvolta spiritul de echipă se poate exersa cu succes în cadrul unui târg al firmelor de exerciţiu, elevii întâlnind parteneri de afaceri, comunicarea directă cu aceștia, îi învaţă să ia decizii şi să-şi dezvolte încrederea în forţele proprii. Târgul firmelor de exerciţiu oferă posibilitatea aplicării competenţelor antreprenoriale în condiţii de competiţie şi de recunoaştere a valorii adăugate a metodei ,,Firma de exerciţiu".
Felicităm elevii implicați care au reușit să-și asume responsabilitățile de viitori antreprenori,  dorindu-le mult succes în continuare!
Prof. Anton Floare
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Premiu special și mențiune la Târgul FE de la Baia Mare.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 23 septembrie 2021