Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Buzgău Natalia și Herpuț Casian - Miss și Mister Liceu

,,Balul Miss & Mister Liceu în stil Hollywoodian2016” la Liceul Tehnologic Nr.1 Salonta

Buzgău Natalia și Herpuț Casian - Miss și Mister Liceu

În sprijinul educației formale intervine și educația nonformală, care este o educație în afara clasei și cuprinde activități extrașcolare cu caracter mai puțin formal, dar cu rezultate formative de dezvoltare a personalității elevilor

Balurile sunt evenimentele cele mai aşteptate de către liceeni, fiind întotdeauna un prilej de bucurie și de aducere aminte pentru mai târziu.  Profesorii de la Liceul Tehnologic Nr. 1 din Salonta, reprezentat prin domnul director Szatmari Adrian, încearcă și reușesc să îmbine rutina zilnică a activităților formale cu noutatea oferită de activitățile extrașcolare, scopul fiind creșterea interesului pentru studiu, pentru școală în general și formarea de competențe pentru viață. Astfel, pe 8 decembrie 2016, în sala de festivități a liceului, a avut loc ,,Balul Miss & Mister Liceu în stil Hollywoodian", eveniment la care au luat parte profesori, elevi, părinți, sponsori și invitați. Tema balului face referire la Hollywood care nu este altul decât un cartier al orașului Los Angeles, din Statele Unite ale Americii și principalul centru al industriei cinematografice și de televiziune și la a cărui strălucire visează să ajungă mulți tineri de liceu.
Organizatorii evenimentului, elevii clasei a XII-a A, coordonați de doamna dirigintă, prof. Anton Florica, au pregătit cu migală un spectacol de calitate, un show din care nu a lipsit nimic: eleganța prezentatorilor, emoția inerentă a concurenților, umorul de calitate și multă, foarte multă ingeniozitate. Seara balului a fost una deosebită, remarcabil reprezentați pe scenă de cei doi prezentatori, elevii Alina Torj și Zoltan Zsori (clasa XII-A), reușind să câștige inimile tuturor spectatorilor, fiind plină de momente artistice, cu dans, cu muzică, veselie, aplauze, talent și distracție.
În cursa pentru câștigarea titlului de Miss şi Mister Liceu 2016, au intrat șase perechi de tineri, cei mai curajoși, frumoși și talentați concurenți, susținuţi de colegii lor. Cadrul de desfășurare a fost în stil american, unde timp de peste două ore și jumătate s-au petrecut momente spectaculoase cu probe de încercare, pentru a-şi demonstra aptitudinile şi talentul, pentru cele șase perechi aflate în concurs, precum: prima probă - prezentarea individuală în rime; proba de cultură generală; proba cu portocale (verificarea abilitățile de atenție, răbdare și îndemânare); scenete, proba cu declarații de despărțire, dar și de dragoste (cu răspunsuri pline de imaginație și umor); proba de intuiție, imaginație și creație și proba de dans pe ritmuri muzicale diferite. Ținutele și dansurile au fost unele dintre armele participantelor în lupta pentru inimile juraților.  La înălțimea spectacolului, s-au situat dansurile de societate latino (cha-cha-cha, rumba, samba, salsa) prestate de doi tineri dansatori frumoși și talentați, Grec Adina și Andrei Latco de la Clubul de dans sportiv Arny Dance Salonta, coordonați de către domnul profesor instructor Major Arnold și nu în ultimul rând evoluția de excepție a învițaților speciali, a trupei de dans orădene ,,Cool Style", care a însuflețit publicul și l-a ridicat în picioare.
Toată lumea prezentă a avut de câștigat: premii pentru concurenți și o seară de neuitat pentru spectatori. În urma concursului au fost acordate următoarele titluri și tot atâtea premii: Miss Liceu - Buzgău Natalia (clasa a XI-a A), iar titlul de Mister Liceu - Herpuț Casian (clasa a  XII-a C); pe locul doi s-au clasat Nan Daria (clasa a XI-a A) şi Bora Dacian (clasa a XI-a A), iar pe locul trei - Toma Georgiana (clasa a IX-a A) şi Neaga Dorinel (clasa a XI-a B) și totodată diplome de participare concurenților: Cionca Florina (clasa a XI-a B), Iovan Gabriel (clasa a XII-a B), Beltechi Alexandra (clasa a XI-a D), Boldor Ionuț (clasa a XII-a C), Ilieș  Ramona (clasa a IX-a B) și Herdean Răzvan (clasa a XII-a B). 
Spectacolul a fost completat cu un scurt moment de divertisment, realizat de către elevii clasei a XII-a A, precum și cu un scurt filmuleț cu peripețiile și entuziasmul concurenților din timpul repetițiilor programului. Atmosfera plăcută a spectacolului a fost amplificată de recitalul de muzică populară din Bihor al Mădălinei Birta, fostă elevă a liceului nostru, care acum este o artistă în devenire. Finalul spectacolului, înainte de premiere, a fost electrizat de Ansamblul folcloric de dansuri populare de la Avram Iancu. Îndrăgiții dansatori  ne-au oferit un regal de neuitat prin dansul lor împletit cu cântecul și mândrul nostru port bihorean. Organizatorii balului mulțumesc tuturor sponsorilor pentru sprijinul financiar acordat, dar în mod special elevei Alina Torj și familiei sale. Dorim să-i felicităm atât pe concurenții care au câștigat ,,bătălia" cu emoțiile scenei, cât și pe elevii clasei organizatoare, a XII-a A.
Prof. Anton Florica
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Buzgău Natalia și Herpuț Casian - Miss și Mister Liceu.

Trimite email
vineri, 26 aprilie 2024, 16:56:55 Ora de vară a Europei de Est