Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Buzgău Natalia și Herpuț Casian - Miss și Mister Liceu

,,Balul Miss & Mister Liceu în stil Hollywoodian2016” la Liceul Tehnologic Nr.1 Salonta

Buzgău Natalia și Herpuț Casian - Miss și Mister Liceu

În sprijinul educației formale intervine și educația nonformală, care este o educație în afara clasei și cuprinde activități extrașcolare cu caracter mai puțin formal, dar cu rezultate formative de dezvoltare a personalității elevilor

Balurile sunt evenimentele cele mai aşteptate de către liceeni, fiind întotdeauna un prilej de bucurie și de aducere aminte pentru mai târziu.  Profesorii de la Liceul Tehnologic Nr. 1 din Salonta, reprezentat prin domnul director Szatmari Adrian, încearcă și reușesc să îmbine rutina zilnică a activităților formale cu noutatea oferită de activitățile extrașcolare, scopul fiind creșterea interesului pentru studiu, pentru școală în general și formarea de competențe pentru viață. Astfel, pe 8 decembrie 2016, în sala de festivități a liceului, a avut loc ,,Balul Miss & Mister Liceu în stil Hollywoodian", eveniment la care au luat parte profesori, elevi, părinți, sponsori și invitați. Tema balului face referire la Hollywood care nu este altul decât un cartier al orașului Los Angeles, din Statele Unite ale Americii și principalul centru al industriei cinematografice și de televiziune și la a cărui strălucire visează să ajungă mulți tineri de liceu.
Organizatorii evenimentului, elevii clasei a XII-a A, coordonați de doamna dirigintă, prof. Anton Florica, au pregătit cu migală un spectacol de calitate, un show din care nu a lipsit nimic: eleganța prezentatorilor, emoția inerentă a concurenților, umorul de calitate și multă, foarte multă ingeniozitate. Seara balului a fost una deosebită, remarcabil reprezentați pe scenă de cei doi prezentatori, elevii Alina Torj și Zoltan Zsori (clasa XII-A), reușind să câștige inimile tuturor spectatorilor, fiind plină de momente artistice, cu dans, cu muzică, veselie, aplauze, talent și distracție.
În cursa pentru câștigarea titlului de Miss şi Mister Liceu 2016, au intrat șase perechi de tineri, cei mai curajoși, frumoși și talentați concurenți, susținuţi de colegii lor. Cadrul de desfășurare a fost în stil american, unde timp de peste două ore și jumătate s-au petrecut momente spectaculoase cu probe de încercare, pentru a-şi demonstra aptitudinile şi talentul, pentru cele șase perechi aflate în concurs, precum: prima probă - prezentarea individuală în rime; proba de cultură generală; proba cu portocale (verificarea abilitățile de atenție, răbdare și îndemânare); scenete, proba cu declarații de despărțire, dar și de dragoste (cu răspunsuri pline de imaginație și umor); proba de intuiție, imaginație și creație și proba de dans pe ritmuri muzicale diferite. Ținutele și dansurile au fost unele dintre armele participantelor în lupta pentru inimile juraților.  La înălțimea spectacolului, s-au situat dansurile de societate latino (cha-cha-cha, rumba, samba, salsa) prestate de doi tineri dansatori frumoși și talentați, Grec Adina și Andrei Latco de la Clubul de dans sportiv Arny Dance Salonta, coordonați de către domnul profesor instructor Major Arnold și nu în ultimul rând evoluția de excepție a învițaților speciali, a trupei de dans orădene ,,Cool Style", care a însuflețit publicul și l-a ridicat în picioare.
Toată lumea prezentă a avut de câștigat: premii pentru concurenți și o seară de neuitat pentru spectatori. În urma concursului au fost acordate următoarele titluri și tot atâtea premii: Miss Liceu - Buzgău Natalia (clasa a XI-a A), iar titlul de Mister Liceu - Herpuț Casian (clasa a  XII-a C); pe locul doi s-au clasat Nan Daria (clasa a XI-a A) şi Bora Dacian (clasa a XI-a A), iar pe locul trei - Toma Georgiana (clasa a IX-a A) şi Neaga Dorinel (clasa a XI-a B) și totodată diplome de participare concurenților: Cionca Florina (clasa a XI-a B), Iovan Gabriel (clasa a XII-a B), Beltechi Alexandra (clasa a XI-a D), Boldor Ionuț (clasa a XII-a C), Ilieș  Ramona (clasa a IX-a B) și Herdean Răzvan (clasa a XII-a B). 
Spectacolul a fost completat cu un scurt moment de divertisment, realizat de către elevii clasei a XII-a A, precum și cu un scurt filmuleț cu peripețiile și entuziasmul concurenților din timpul repetițiilor programului. Atmosfera plăcută a spectacolului a fost amplificată de recitalul de muzică populară din Bihor al Mădălinei Birta, fostă elevă a liceului nostru, care acum este o artistă în devenire. Finalul spectacolului, înainte de premiere, a fost electrizat de Ansamblul folcloric de dansuri populare de la Avram Iancu. Îndrăgiții dansatori  ne-au oferit un regal de neuitat prin dansul lor împletit cu cântecul și mândrul nostru port bihorean. Organizatorii balului mulțumesc tuturor sponsorilor pentru sprijinul financiar acordat, dar în mod special elevei Alina Torj și familiei sale. Dorim să-i felicităm atât pe concurenții care au câștigat ,,bătălia" cu emoțiile scenei, cât și pe elevii clasei organizatoare, a XII-a A.
Prof. Anton Florica
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Buzgău Natalia și Herpuț Casian - Miss și Mister Liceu.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 23 septembrie 2021