Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Duminică, în familia Don Orione s-a sărbătorit Crăciunul

Potrivit tradiției

Duminică, în familia Don Orione s-a sărbătorit Crăciunul

Duminică (18 decembrie 2016) în sala de sport a Liceului Don Orione, elevii Liceului, profesorii și părinții elevilor, copiii și tinerii de la Scout și Oratoriu (care formează familia Don Orione), cu toții, au sărbătorit Crăciunul.

De ce cu o duminică înainte?
Motivul e simplu. Potrivit tradiției, acum toți sunt liberi să vină la școală, să fie împreună, pentru că duminică, 25 decembrie, elevii vor fi în vacanță, iar în sfânta zi de Crăciun, se obișnuiește ca după participarea la Sfânta Liturghie (la Biserică), fiecare să sărbătorească în familie Marele Praznic al Nașterii Domnului Iisus Hristos.
Fără discursuri din partea conducerii Liceului sau a altor oficiali, Alexandra și Laurențiu au intrat direct în prezentarea evenimentului.
,,De Crăciun totul e posibil"
,,De Crăciun totul e posibil. Crăciunul, magie, împlinire, bucurie și vis. Noaptea când Domnul coboară. Este vorba de lumină, de culoare și speranță. Totul este frumos: brăduțul, ghirlandele înconjurate de lumini, slujba de la Biserică și Sărbătoarea Nașterii. Este atât de frumos că nu merită să fim triști pentru nimic în lume, atâta timp cât ni s-au dat toate acestea. În ieslea cea săracă, un Prunc Sfânt ne aduce mântuirea. Ne deschide iar porțile Paradisului. Să privim înapoi cu iertare, înainte cu speranță, în jos cu înțelegere și în sus cu recunoștință. Pacea și liniștea să ne fie călăuză. De Crăciun, totul este frumos, totul este posibil. Să ne bucurăm împreună de iubirea divină și împreună cu colindătorii să-i cântăm și noi Pruncului Sfânt", au spus cei doi prezentatori.
Mulțumiri și recunoștință
Înainte să se intre în agenda manifestării (cu cele 17 puncte de program), îndrăgitul părinte Mihai Fechetă a fost invitat la microfon pentru un cuvânt. Și acest cuvânt a fost MULȚUMIRE. Având în vedere cadrul și momentul sărbătoririi, distinsul părinte nu s-a referit la Marele Praznic al Nașterii Pruncului Sfânt ci, vorba domniei sale, profitând de audiența numeroasă, a ținut să-i salute pe toți cei prezenți și să adreseze mulțumiri; mai întâi celor care au realizat ieslea specială, foarte ingenioasă, o premieră absolută, amenajată nu departe de intrarea în școală (autori: ,,fratele nostru Nicu și Mihai"); mulțumirile s-au îndreptat apoi spre părinții și copiii care au adus haine și alimente pentru cei săraci (de la groapa de gunoi); ,,un alt mulțumesc se îndreaptă spre cei care au participat la campania pentru achiziționarea unui autobuz; cu cei 2 la sută, cu cei 20 la sută și cu alte donații și cu școala, s-au adunat cam 20.000 de euro; mai avem vreo 13.000 de la binefăcători din Italia, și așa s-au făcut 33.000. Nu sunt suficienți pentru un autobuz, dar e un început bun...
Sărbători fericite tuturor!"
,,Crăciunul este șansa de a fi noi înșine"
După mesajul părintelui Mihai Fechetă, s-a intrat în agenda manifestării, iar pe durata a circa trei ore, s-a colindat, s-au spus versuri și texte de suflet, s-au prezentat scenete cu mesaj biblic educativ pe tema Nașterii Pruncului Iisus și s-a dansat.
Lupișorii și mămăruțele (grupa de cercetași Scout), coordonați de Ghiță Pop și Mădălina Balaj, au deschis programul cu două colinde; prof. Nicoleta Arendaș a interpretat un colind; clasa pregătitoare A (prof. Ileana Silaghi) - Poveste de Crăciun; clasele I A și I B (prof. Iohana Păscar și Florina Șipoș) - alte colinde; clasa a II-a B (prof. Laura Marchiș) și prof. Teodora Moga - colinde și dans; cls. pregătitoare B și a III-a A (prof. Anca Țîrtea și Laura Bochiș), plus prof. Teodora Moga - colinde și dans; cls. a II-a A și a III-a B (prof. Monica Bene și Raluca Sabău), plus prof. Teodora Moga - colinde și dans; elevii clasei a IV-a (prof. Janina Chinde), plus prof. Teodora Moga - Poveste de Crăciun și dans; cls. a V-a B (prof. diriginte Camelia Ene), plus prof. Florina Fărcuț și Teodora Moga - muzică și dans; a V-a A (prof. diriginte Alina Oros) - Crăciunul altfel (scenetă); preotul Alin Arendaș a dat glas îndrăgitului colind ,,Vin colindătorii"; clasa a XII-a B (prof. diriginte Petronela Moldovan) - recital de poezie religioasă; Corul școlii - colinde; Consiliul școlar al elevilor (prof. Teodora Moga și psiholog școlar Ioana Drugaș) - dans (Feliz Navidad); sceneta ,,Singur acasă" a fost prezentată de grupul de cercetași Reparto, cercetași coordonați de Maria Chivari, Iulian Pavăl, Carla Maxim și fratele Neculai Tiba; cercetașii din grupul Noviciat, coordonați de Alexandra Bursuc, Halasz Alexandra și Alexandru Ion, l-au adus pe scenă pe morocănosul Grinch (care, ajutat de prietenii de la Noviciat, a învățat ce este Crăciunul). La punctul 17 (și ultimul) de pe agenda manifestării, animatorii și preanimatorii de la Oratoriu au prezentat câteva dansuri pe scenă, invitând toți copiii să danseze și ei în fața scenei.
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (126 de poze), accesați Galeria foto: Duminică, în familia Don Orione s-a sărbătorit Crăciunul.

Trimite email
vineri, 19 aprilie 2024, 12:10:50 Ora de vară a Europei de Est