Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Inaugurare, joi, la Spitalul Clinic Municipal ,,Dr. Gavril Curteanu”

Din nou despre Centrul Oncologic

Inaugurare, joi, la Spitalul Clinic Municipal ,,Dr. Gavril Curteanu”

La Spitalul Clinic Municipal ,,Dr. Gavril Curteanu" din Oradea au fost inaugurate joi, 5 ianuarie 2017, etajele III şi IV ale Centrului Oncologic.

La inaugurare, din partea Primăriei Oradea, au participat primarul Ilie Bolojan, arhitectul-şef Adriana Lipoveanu şi administratorul public Dacian Palladi.
Proiect al Primăriei Oradea, Centrul Oncologic a fost realizat în anul 2012, cu sprijinul substanţial al Ministerului Sănătăţii. Primarul Ilie Bolojan a mulţumit, cu ocazia inaugurării etajelor III şi IV, celor doi miniştri care au contribuit hotărâtor la finanţarea acestui centru, Cseke Atilla şi Ladislau Ritli, precum şi domnului Gheorghe Carp, manager al Spitalului Judeţean, care a fost unul dintre cei care au contribuit la această idee de a avea un Centru Oncologic la Oradea.
„Dacă până acum acest tip de finanţări era asigurat fie de Primăria Oradea, fie de Ministerul Sănătăţii, fie din fonduri europene, acum este prima dată - şi doresc să felicit conducerea spitalului pentru acest lucru - când aceste finanţări sunt asigurate de spital", a spus primarul Ilie Bolojan. Aceste spaţii, care erau neterminate, sunt aduse în acest stadiu, urmând să fie folosite de cele două secţii, cea de hematologie şi cea de oncologie. Le mulţumesc tuturor care au contribuit la aceste lucrări: Clubului Rotary care a finanţat proiectul, firma Trameco care a lucrat aici, şi toţi cei care s-au implicat într-o formă sau alta, cum sunt cei de la Caritas Catolica, Episcopia Romano-Catolică", a mai spus primarul Ilie Bolojan.
Etapele amenajării etajelor III şi IV
În data de 15.12.2016 au fost finalizate lucrările de amenajare a etajelor III şi IV la Centrul Oncologic din cadrul Spitalului Clinic Municipal ,,Dr.Gavril Curteanu" Oradea, iar recepţia finală a lucrărilor a avut loc în data de 22.12.2016.
Lucrările de amenajare a etajelor III şi IV au fost executate de către S.C TRAMECO SRL, lucrări care au început la data de 12.09.2016. Perioada de execuţie a acestor lucrări a fost de 3 luni.
Proiectul pentru aceste lucrări a fost realizat de CLUBUL ROTARY, care a sponsorizat spitalul. Etajele III şi IV au fost executate din fondurile Primăriei Oradea şi din fondurile proprii ale Spitalului Municipal, iar P+2E au fost finanţate de Ministerul Sănătăţii şi Primăria Municipiului Oradea.
Lucrările de amenajare a etajelor III şi IV au constat în compartimentarea spaţiilor existente, precum şi execuţia lucrărilor de instalaţii electrice, sanitare, fluide medicale etc.
Valoarea contractată a lucrărilor de compartimentare a fost în sumă de 2.789.063 lei cu TVA, iar valoarea totală pentru punerea în funcţiune a acestor etaje a fost de  2.827.579 lei şi se compune din:  lucrări de amenajare - 2.511.039 lei cu TVA;  proiectare (sponsorizare) - 32.136 lei; taxe, avize etc. - 32.287 lei şi mobilier - 252.117 lei.
Centrul Oncologic orădean deserveşte Bihorul şi judeţele învecinate
Centrul Oncologic orădean a fost inaugurat la finalul anului 2012, însă iniţiativa construirii a apărut în anul 2010,  când în şedinţă  de Consiliu  Local s-au aprobat şi indicatorii tehnico-economici pentru această importantă investiţie. După deschidere, centrul a preluat o serie de cazuri oncologice, pentru care pacienţii erau nevoiţi înainte să facă drumul la Cluj-Napoca sau în alte centre învecinate.
 În anul 2012 s-a aprobat supraetajarea cu încă două nivele a Centrului Oncologic cu scopul asigurării spaţiului adecvat desfăşurării activităţii medicale în alte patologii oncologice.
Cazurile de spitalizare continuă de oncologie şi radioterapie sunt de aproximativ 2.900-3.000/an. Procedurile care se fac în spitalizare de zi sunt în număr de 21.660 pe an. Cazurile noi la sfârşitul anului 2016 pe radioterapie sunt de 1.060 şi pe oncologie de 1.921, deci în total 2.981 cazuri noi pe an.
Obiectivele de dezvoltare ale Centrului Oncologic orădean
Primarul Ilie Bolojan a vorbit despre ceea ce trebuie făcut în continuare pentru dezvoltarea acestui centru: ,,În continuare, noi trebuie să dezvoltăm zona de oncologie pe două componente: partea de radioterapie, pentru că lucrând cu un singur aparat, ori de câte ori acesta intră în mentenanţă sau apar alte probleme, nu se mai poate asigura continuitatea tratamentelor, iar partea a doua este partea de chirurgie oncologică, pentru că un centru oncologic fără partea de chirurgie nu este un centru complet. Colaborarea cu Universitatea din Oradea şi cu Facultatea de Medicină este una vitală, pentru a dezvolta atât partea de medicină oncologică, dar şi partea de fizică pentru buna funcţionare a acestor aparate medicale. În final, le mulţumesc tuturor celor care lucrează aici pentru ceea ce au făcut şi ceea ce vor face pentru aceşti pacienţi care le trec pragul".
Alte opt lucrări de investiții
Alte lucrări de investiţii contractate de către Spitalul Clinic Municipal ,,Dr.Gavril Curteanu" Oradea în anul 2016 şi care urmează a se finaliza în primul  trimestru al anului  2017 sunt următoarele:
1.REAMENAJARE ŞI REABILITARE NESTRUCTURALĂ PARTER - PARŢIAL CORP A ŞI B CORNELIU COPOSU - 461.230 lei cu TVA
2.Parter clădire Pneumoftiziologie pe Strada IZVORULUI - reabilitare, compartimentări camera de gardă, lift vestiare, punct distribuţie lenjerie , circuit farmacie - 549.350 lei
3.ASIGURAREA REZERVEI DE APĂ - reabilitarea staţiei de hidrofor şi realizarea circuitului PSI în locaţia C. Coposu 12 - 741.608 lei
4.ASIGURAREA REZERVEI DE APĂ - reabilitarea staţiei de hidrofor şi realizarea circuitului PSI în locatia L. Pasteur 26 - 1.029.304 lei
5.Reabilitarea şi reamenajarea laboratorului de anatomie patologică şi prosectura - 488.916 lei
6.Lift exterior pavilion 7 neurologie L. Pasteur 26 - 401.353 lei
7.Lift exterior clădire pavilion 1 Pneumo - locaţia  Izvorului 57 - 480.640 lei
8.Reabilitare şi amenajare magazia de materiale - locaţia Corneliu Coposu nr. 12 - 85.000 lei.
Valoarea totală a investiţiilor ce urmează a fi finalizate este de 4.237.401 lei cu TVA inclus.
În anul 2017 sunt prevăzute şi alte obiective de investiţii care vor fi prezentate după definitivarea strategiei de dezvoltare a spitalului. (B.P.)
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Inaugurare, joi, la Spitalul Clinic Municipal ,,Dr. Gavril Curteanu”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 21 februarie 2020