Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Oradea - Băile Felix, prezentate la târgurile de turism internaționale din 2017

Pentru a maximiza rezultatele unei activități de promovare

Oradea - Băile Felix, prezentate la târgurile de turism internaționale din 2017

Promovarea Municipiului Oradea la pachet cu stațiunea Băile Felix, ca destinație turistică de weekend și nu numai, este absolut necesară pentru dezvoltarea turismului local și implicit a economiei locale.

Pentru a maximiza rezultatele unei activități de promovare sau comunicare este foarte importantă participarea la târgurile de turism internaționale si naționale. Anul acesta, Oradea-Băile Felix va participa la cinci târguri internaționale (Viena - Austria, Tel Aviv - Israel, Budapesta - Ungaria, Chișinău - Moldova și București).
Participarea este realizată de către Primăria Oradea, prin Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune. La fel ca și până acum, și în acest an vom oferi vizitatorilor și materiale de promovare ale obiectivelor turistice din județul Bihor, pe care le vom solicita înainte de fiecare eveniment.
1.Târgul de Turism din Viena -  Ferien Messe - 12.01.2017-15.01.2017
Viena, Austria.  Cu mai bine de 150.000 de mii de vizitatori, 780 de expozanți din 70 de țări, Târgul Internațional de Turism „Ferien Mess" - Viena este cu siguranță cel mai mare și mai important eveniment de profil din Austria, în această perioadă. 
Prima participare a destinației Oradea - Băile Felix la târgul de la Viena a avut loc în anul 2015, când a fost orașul partener la standul României. Ediția 2017 reprezintă pentru Oradea a treia prezență în cadrul acestui târg.
Destinația Oradea-Băile Felix va fi prezentată prin ediția a treia a materialului Oradea, Capitala Art Nouveau și a Băilor Termale, prin diferite materiale de promovare a obiectivelor turistice, cât și prin întâlniri cu agenții de turism, bloggeri și ziariști.
Oradea-Băile Felix - Bihor va prezenta oferta turistică 2017 în standul României.
2.Târgul de Turism din Tel Aviv - IMTM- 07.02.2017-08.02.2017
Tel Aviv, Israel. Târgul de Turism ,,International Mediterranean Tourism Market" este singurul târg de anvergură de pe piața din Israel, Orientul Apropiat și Mijlociu. Este destinat atât specialiștilor din domeniu cât și publicului larg, participând circa 1.450 de expozanți din 40 de țări.
Destinația Oradea - Băile Felix este prezentă la acest târg de turism pentru a doua oră, participarea se face în cadrul standului României, cu informații turistice din zonă, broșura Capitala Art Nouveau & a Băilor Termale (ediția 2017), diferite materiale de promovare a obiectivelor turistice cât și prin întâlniri cu agenții de turism.
3.Târgul de Turism din București- 16.02.2017-19.02.2017
Destinația Oradea - Băile Felix - Bihor este prezentată pentru a cincea oară, consecutiv, la Târgul de Turism din București. Oferta turistică va fi prezentată printr-un stand propriu, cu un design atractiv, care să îmbine cele trei destinații, Oradea - Băile Felix - Județul Bihor. La stand vizitatorii vor găsi atât materiale de prezentare a atracțiilor turistice cât și oferte de cazare, tratamente și activități de petrecere a timpului liber.
În cazul standului de la București, acesta este construit și promovat alături de Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Bihor și Agenția de Management al Destinației Bihor.
4.Târgul Internațional de Turism de la Budapesta - Utazás 2017- 02.03.2017-05.03.2017
Budapesta, Ungaria.  Cu peste 40.000 de mii de vizitatori, mii de reprezentanți ai celor mai importanți operatori de turism, 500 de expozanți din 30 de țări, Târgul Turism „Utazas - International Tourism Exhibition"- Budapesta este cu siguranță cel mai mare și mai important eveniment de profil din Ungaria, în această perioadă. 
Oferta Oradea - Băile Felix va fi prezentă pentru a treia oară în cadrul standului României printr-un info desk care va cuprinde ofertele turistice pentru anul 2017.
În anul 2016, Oradea - Băile Felix a realizat o serie de acțiuni de promovare a destinației pe piața din Ungaria. n prima parte a anului au fost organizate două prezentări, prima cu presa de turism și a doua cu agenții de turism. De asemenea au fost organizate patru vizite de studiu - două pentru jurnaliști si două pentru Tour Operatori și agenții de turism.
5.Târgul Turism Leisure Hotels Chișinău, 06.04.2017 - 09.04.2017
În premieră Oradea - Băile Felix va fi prezentată ca destinație turistică la singurul proiect expozițional din Moldova, în domeniul turismului - TOURISM.LEISURE.HOTELS.
Oferta Oradea - Băile Felix - Bihor va fi prezentă în cadrul standului României printr-un info desk, unde vizitatorii vor putea afla informații despre atracțiile turistice, oferte de cazare, activități de petrece a timpului liber și tratamente/spa.
Materiale de prezentare a ofertei turistice la târgurile de turism, 2017
1.Oradea Capitala Art Nouveau și a Băilor Termale, ediția 2017. Acest material este broșura oficială de prezentare a orașului Oradea și a Băile Felix. În această ediție au fost introduse elemente noi de gastronomie, evenimente și o categorie nouă, Oradea - River Side.
2.Oradea Ghid turistic de buzunar
Un material care prezintă Oradea și împrejurimile, de la distracții până la oferte de relaxare și spa. Ghidul are o formă specială pentru a putea fi folosit și transportat ușor de către deținători. Oradea Ghid de buzunar poate fi achiziționat de către doritori din punctele de vânzare a presei (centrale), obiectivele turistice, hoteluri și Librăria Gutenberg, la prețul de 9 lei.
3.Oradea City Card
Un pachet turistic care cuprinde:
Card de transport public pentru o persoană, valabil 48 de ore în Oradea, Băile Felix și 1 Mai.
Broșură cu reduceri. Reduceri de 50% la cele mai importante obiective turistice. Oferte speciale și reduceri la distracție, shopping în peste 40 de locații partenere. Ofertele sunt valabile până la finalul lunii MAI 2017.
Hartă turistică. Toate reperele turistice importante din Oradea într-un singur loc.
Oradea City Card poate fi achiziționat de către doritori din punctele de vânzare a presei (centrale), obiectivele turistice, hoteluri și punctele de vânzare a transportului în comun (centrale), la prețul de 9 lei.
www.oradeacitycard.ro
4.Harta Oradea
5.Oradea City App
Lansată în ianuarie 2015, aplicația Oradea City App a fost actualizată în luna noiembrie 2016. Cei care instalează aplicația pe dispozitivul mobil vor putea găsi aici informații privind atracțiile turistice ale orașului, diverse trasee în Oradea, evenimentele culturale care au loc în oraș, precum și posibilitățile de cazare și masă disponibile. Ca instrumente utile, aplicația oferă o hartă a automatelor și spațiilor de parcare, o listă a firmelor care închiriază mașini, o listă cu ATM-uri, servicii medicale, service auto, spa-uri etc.
Aplicația este disponibilă gratuit pentru dispozitive mobile cu sisteme de operare Android și iOS.
6.Alte materiale de prezentare ale obiectivelor turistice: Cetatea Oradea, Sinagoga Zion și Turnul Primăriei Oradea.
Toate materialele sunt editate în mai multe limbi: RO, EN, HU și DE. (B.P.)

Trimite email
vineri, 26 aprilie 2024, 10:59:37 Ora de vară a Europei de Est