Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Lansarea unor noi firme de exercițiu, la nivelul claselor a XI-a

Joi, la Colegiul Economic „Partenie Cosma” Oradea

Lansarea unor noi firme de exercițiu, la nivelul claselor a XI-a

Ieri (joi, 23 octombrie 2008), în cetatea economiștilor orădeni, la Colegiul Economic „Partenie Cosma”, a avut loc cea de-a IV-a ediție a lansării unor noi firme de exercițiu din clasa a XI-a, manifestare organizată de prof. coordonatori Simona Man, Mihaela Biriș și Alina Bagdi, cu sprijinul conducerii școlii și al sponsorilor (firmele mamă).

A fost un bun prilej pentru a cunoaște rezultatele obținute anul școlar trecut de firmele de exercițiu de la Colegiul Economic „Partenie Cosma”.
În deschidere, Ovidiu Þicuș și Adela Martin (gazdele evenimentului) au făcut un bilanț al firmelor de exercițiu la nivel național, subliniind faptul că în anul școlar trecut, ROCT – Departamentul de coordonare al firmelor de exercițiu din România – a autorizat 890 de firme de exercițiu (din care 488 de firme nou înființate și 402 firme reînregistrate, 137 în București, 57 în Oradea, 38 în Cluj-Napoca..., 37 de firme înființate numai la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din București, 31 la C.E. „A.D. Xenopol” București și 29 la C.E. „Partenie Cosma” din Oradea).
În topul național al FE, Oradea – locul II, C.E. „P.C” – locul III
În această statistică, municipiul Oradea ocupă locul al doilea pe țară potrivit numărului de firme înființate – 57, top în care colegiul economiștilor orădeni se situează pe locul III (cu cele 29 de firme înființate anul școlar trecut). Este demnă de remarcat apoi participarea firmelor de exercițiu la Târgul internațional al firmelor de exercițiu de la Bratislava (cu patru firme, două coordonate de prof. Simona Man, și câte una de Alina Bagdi și Kele Tunde, obținându-se un premiu pentru punctajul acumulat pe perioada desfășurării târgului – F.E. Iodi SRL, coordonator, Kele Tunde); participare la Târgul FE „Rivulus Dominarium” Baia Mare (cu două firme, coordonate de prof. Viorel Timar și Răzvan Vonea, obținându-se trei premii pentru „Cel mai bun stand” și „Cea mai bună prezentare”- F.E. House Konstruct SRL-, și un premiu special pentru „Designul catalogului” – F.E. Electro Lines SRL).
„Activitatea acestor firme este monitorizată în permanență prin procesul instructiv-educativ, în cadrul orelor de laborator tehnologic la materiile de specialitate, profil servicii, având ca suport cunoștințele acumulate de elevi în primii doi ani de liceu, cu scopul pregătirii lor pentru o viitoare carieră în domeniul economic”, ne-a declarat prof. Simona Man.  
Economiștii orădeni au acordat evenimentului o atenție specială, dovedind muncă de creație, simț organizatoric, spirit de echipă, pregătire responsabilă, disciplină și spirit întreprinzător, în organizarea și prezentarea standului și activității firmelor (iar două dintre "Florile Bihorului" - Anamaria Chivari și Alexandra Bălaș - au realizat un adevărat show, în prezentarea firmei lor - F.E. "Ancient Deco Art" SRL). (Ovidiu Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Lansarea unor noi firme de exercițiu, la nivelul claselor a XI-a.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 11 august 2020