Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Împreună pentru o lume mai bună”

Cea de-a XI-a ediție a Zilei Voluntarului Caritas,

„Împreună pentru o lume mai bună”

Cea de-a XI-a ediție a Zilei Voluntarului Caritas, „Împreună pentru o lume mai bună", a avut loc joi, 26 ianuarie 2017.

Evenimentul s-a desfășurat în sala festivă a Liceului Greco - Catolic „Iuliu Maniu" din Oradea, în cadrul căreia au fost premiaţi voluntarii Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea, activi în anul 2016. Gazdele manifestării au fost Denisa Here și Marcel Răzvan Costea, voluntari Caritas Eparhial Oradea.
La eveniment au participat, alături de voluntari şi invitaţii lor, PSS Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, pr. Olimpiu Todorean, vicar general, Florica Cherecheș, deputat, Ioana Florea, din partea ASCO.
Prin această premiere am urmărit recunoaşterea publică a meritelor celor mai activi voluntari. În anul 2016 din cei peste 400 voluntari aflaţi în baza noastră de date, 285 au fost voluntari activi, totalizând un număr de 6.210 ore prestate în serviciul aproapelui. Au fost acordate 12 premii pentru implicarea în activităţi şi programe, trei premii speciale şi premiul ,,Voluntarul anului 2016" după cum urmează:
Premiul cantina socială
Cantina socială este un serviciu social în cadrul căreia voluntarii pe lângă servirea efectivă a beneficiarilor, aceştia interacţionează în mod direct cu beneficiarii. Într-un cadru familial,  printr-o vorbă bună şi un zâmbet servesc prânzul beneficiarilor şi la final fac curat în sala de mese.
Premiul s-a acordat voluntarului Andrei Horgoș.
Premiul dușuri sociale
Fiind o activitate mai delicată, unde trebuie răbdare și empatie, unde simţul nediscriminării trebuie să fie dezvoltat, voluntarii vin pregătiţi cu dorinţa de a le oferi cele necesare pentru igiena personală, căutând haina potrivită pentru fiecare beneficiar. Hainele sunt triate de către voluntari în funcţie de sezon și acestea provin de la persoanele care fac fapte bune, donatorii noștri.
Premiul s-a acordat voluntarei Viorica Florea.
Premiul activitate cu copiii de la Ioaniș
La Ioaniș se realizează diferite activități cu copiii din sat. Prima voluntară de la Ioaniș se implică activ şi cu dăruire în activităţi, ajutând copiii la teme sau organizând diverse jocuri. De asemenea se implică și în serbările și taberele organizate pentru copii. Este o prezenţă activă și plăcută în mijlocul copiilor, mereu cu zâmbetul pe buze, manifestând disponibilitate, responsabilitate și creativitate, punând mult suflet în ceea ce face.
Premiul s-a acordat voluntarei Lidia Bogdan.
Premiul colecta de Paști
Ca şi anii precedenţi, voluntarii ne-au sprijinit la colecta de Paşti care s-a desfăşurat în trei biserici din Oradea: Mănăstirea Maica Domnului, Biserica Sfântul Nicolae şi Biserica Sfânta Treime, și în două magazine: Carrefour Era și Selgros. Au participat 32 de voluntari, realizând un total de 243 de ore de muncă.
Premiul s-a acordat voluntarului Marcel Răzvan Costea.
Premiul Centrul de zi Gabrielle
În anul 2016 la Centrul de zi Gabrielle s-au implicat foarte mulţi voluntari care au contribuit semnificativ în ceea ce priveşte acordarea de sprijin pentru dezvoltarea personală a copilului. Toţi voluntarii care au frecventat centrul și-au oferit disponibilitatea cu multă dragoste faţă de aceşti copii.
Premiul s-a acordat voluntarei Victoria Gacsadi.
Premiul vacanță dedicată voluntariatului
Ca elev, poți participa la activități de voluntariat și pe perioada vacanţei de vară. Elevii participă activ la activităţile de la Cantina socială pe parcursul verii. Atmosfera călduroasă de afară o regăsim şi în sufletele acestora, care întâmpină beneficiarii asociaţiei cu multă deschidere.
Premiul s-a acordat voluntarei Denisa Fersigan.
Premiul colecta de Crăciun
Colecta de Crăciun este o activitate deja cunoscută a asociației. La Colecta de alimente din anul 2016 s-au implicat 118 voluntari contribuind la strângerea de alimente în valoare de peste 9.000 de lei.
Premiul s-a acordat voluntarei Andreea Munteanu.
Premiul prieteni pentru un zâmbet
Ne mândrim cu echipa Prieteni pentru un zâmbet. Cei 12 voluntari clovni-doctori au realizat din luna octombrie până în luna decembrie 2016, 423 de ore de voluntariat. Meseria lor e minunată: aduc zâmbete pe chipurile celor internați la Spitalul Clinic Municipal ,,Dr. Gavril Curteanu", în fiecare din cele trei vizite săptămânale pe care le realizează.
Premiul s-a acordat voluntarului David Petrică.
Premiul ,,Bradul copiilor"
În noua campanie ,,Bradul copiilor" s-au implicat 29 de voluntari care au realizat 82 de ore de voluntariat. Au fost curajoși și au rezistat să țină piept frigului din decembrie pentru a strânge fonduri pentru copiii din centrele de zi. Cu ajutorul lor, s-au strâns peste 3.800 de lei în această campanie.
Premiul s-a acordat voluntarei Mihaela Roșca.
Premiul administrativ
Activitatea administrativă este foarte importantă pentru organizația noastră. Peste 40 de voluntari ne-au ajutat în acest an la diverse activități administrative.
Premiul s-a acordat voluntarei Daniela Miheș.
Premiul pentru disponibilitate
Se acordă voluntarului care răspunde cu promptitudine solicitărilor asociaţiei.
Premiul s-a acordat voluntarului Paul Todorean.
Premiul ,,Cel mai activ voluntar"
Acordat an de an, premiul pentru ,,Cel mai activ voluntar" se acordă pentru numărul de ore prestate şi numărul activităţilor în care s-a implicat.
Premiul s-a acordat voluntarei Cristina Diaconescu.
Premiul special vacanță dedicată voluntariatului
Acest premiu se acordă acelor voluntari care au oferit mai mult decât un pic din timpul lor: au organizat și participat la Tabăra de vară pentru copiii din centrele de zi. Le-au oferit o experiență nouă copiilor și au avut ocazia de a învăța foarte multe, atât voluntarii cât și copiii care frecventează activitățile centrului de zi.
Premiul s-a acordat voluntarilor: Andreea Ciuciu, Alexa Ologu, Adina Dume, Andra Ologu, Maria Gligor,  Andreea Maria Pop, Celia Maria Ile, Lorena Pop.
Premiul special pentru promovarea voluntariatului
Premiul se acordă pentru sprijinul acordat asociației noastre în promovarea voluntariatului în rândul tinerilor.
Premiul s-a acordat voluntarei Monica Făinărea.
Premiul ,,Voluntarul anului"
Pentru Asociaţia Caritas Eparhial Oradea, toţi voluntarii sunt valoroşi, fiecare își are locul lui în asociaţie. ,,Voluntarul anului" este un premiu care se acordă în fiecare an unui voluntar pentru: timpul, disponibilitatea, diversitatea activităţilor, numărul de ore prestate şi calitatea serviciilor oferite.
Premiul ,,Voluntarul anului 2016" s-a acordat voluntarei Ioana Georgiana Popa.
Evenimentul a fost presărat cu momente artistice susţinute de: Corul Giocoso al Liceului de Arte din Oradea, Ioana Alexandra Vasile, trupa de majorete: Bianca Mierluț, Ester Csatari-Malec, Ada Matei, Jennifer Bartok, Renata Toma, Lorena Mureșan, Bianca Iacob, Liana Popovits și Alexandra Malozsak, Sapir Barbu și Olimpiu Man, grupul copiilor de la Centrul de zi Gabrielle și Ionuț Malița, Carla Maxim și Cristina Diaconescu.
Mulţumim Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu",  doamnei director Rodica Mureșan, pentru că ne-a găzduit evenimentul şi în această seară.
Felicitări tuturor voluntarilor şi deosebite mulţumiri pentru tot ceea ce au făcut pentru beneficiarii Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea şi pentru asociaţie în 2016.
Pr. Vasile Șoptea,
preşedinte
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Împreună pentru o lume mai bună”.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 14:47:57 Ora de vară a Europei de Est