Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Concursul județean ,,Un măr pe zi – o viață sănătoasă”, ediția a IV-a

,,A fi sănătos e cea mai mare bogăție a omului”

Concursul județean ,,Un măr pe zi – o viață sănătoasă”, ediția a IV-a

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Bihor, în calitate de organizatori, și Consiliul Județean Bihor, în calitate de finanțator, au premiat vineri (3 februarie 2017) câștigătorii celei de-a IV-a ediții a Concursului județean ,,Un măr pe zi – o viață sănătoasă”.

Evenimentul a fost găzduit, ca și edițiile precedente, de sala festivă a Colegiului Național ,,Mihai Eminescu" din Oradea, iar la final, elevii și profesorii participanți au fost invitați în hol la un pahar de suc natural și la degustare de fructe.
La festivitatea de premiere, organizatorii evenimentului și ai concursului au fost reprezentați de inspectorii școlari Codruța Bogdan - inspector școlar general adjunct -, Elena Moțoc-Chivari și Luminița Citrea. Din partea Consiliului Județean a participat, și la această ediție, doamna consilier Florina Bențe.
Conștientă de menirea și importanța acestui proiect, doamna inspector școlar general adjunct Codruța Bogdan a felicitat organizatorii, finanțatorul și câștigătorii concursului, subliniind faptul că ,,a fi sănătos e cea mai mare bogăție a omului". Vorbind despre proiectul-program și despre participarea la concurs, doamna inspector școlar (de biologie) Luminița Citrea a ținut să evidențieze importanța consumului zilnic de fructe și legume. ,,Se știe faptul că un măr pe zi ține doctorul departe", cunoscut fiind aportul în vitamine, fibre și minerale al merelor. Domnia sa a felicitat concurenții pentru calitatea lucrărilor realizate, care reflectă cunoștințele lor, remarcând participarea numeroasă a echipajelor din zona 0 (Oradea), nu mai puțin de 15 echipaje. Provocând elevii cu o întrebare legată de consumul zilnic de mere, doamna consilier Florina Bențe i-a felicitat pentru frumusețea și originalitatea lucrărilor realizate, iar la final i-a invitat ,,la o porție de sănătate", la o degustare de fructe proaspete, în hol.
La actuala ediție a concursului, cele trei echipaje câștigătoare din fiecare zonă (locurile I, II și III), zona 0 (Oradea) și celelalte nouă zone (1.Aleșd, 2.Beiuș, 3.Marghita, 4.Nojorid, 5.Salonta, 6.Tinca, 7.Diosig, 8.Ștei, 9.Săcueni) au fost premiate cu câte două cărți (Atlas botanic și o carte cuprinzând rețete culinare - Mărul. Cultivare și rețete culinare).
Câștigătorii ediției
ZONA 0 (Oradea)
Premiul I - Olariu Raluca și Petrică Lorena, cls.a VII-a, prof. coordonator Avram Anca, Şc. Gimnazială Nr.1 ,,Ioan Slavici" Oradea
Premiul II - Ganea Alissa, cls. a VII-a și Zaha Diana, cls. a VIII-a, prof. Jăhăleanu Violeta, Şc. Gimnazială Nr.1  ,,Avram Iancu" Oradea
Premiul III - Husaru Roxana, cls. a VIII-a, prof. Derecichei Simona, și Jăhăleanu Daria, cls. a III-a, prof. Kocsis Iuliana, Lic. Teoretic „Onisifor Ghibu" Oradea.
ZONA 1 (Aleșd)
Premiul I - Mocanu Simona, cls. a VII-a și     Noja Denisa, cls. a VIII-a, prof. Bradea Adelina
Şc. Gimnazială  ,,Ovidiu Drimba" Lugaşu de Jos
Premiul II - Boticiu Natasha și Ungur Paula, cls. a VIII-a, prof. Szabo Osvath Eva Gabriella Col. Tehnic „Alexandru Roman" Aleşd
Premiul III - Groze Georgiana și Gabrian Răzvan, cls. a VIII-a, prof. Venter Anica Angelica, Şc. Gimnazială Nr.1 Bulz.
ZONA 2 (Beiuș)
Premiul I - Ghenţ Maria și Damian Cosmin, cls. a VII-a, prof. Popa Bota Violeta, Col. Naţional „Samuil Vulcan" Beiuş
Premiul II - Cadar Larisa și Popa Leontina, cls. a VIII-a, prof. Cadar Laura, Şc. Gimnazială Nr.1 Urviş de Beiuş
Premiul III - Chiş Arleziana și Popa Andreea, cls. a VII-a, prof. Bar Monica, Şc. Gimnazială Nr.1 Sâmbăta.
ZONA 3 (Marghita)
Premiul I - Balogh Edina și Dana Bianca Renata, cls. a VIII-a, prof. Barbu Edit, Lic. Teoretic „Horvath Janos" Marghita
Premiul II - Lacatoş Raluca Adina și Canalaş Diana Tabita, cls. a VIII-a, prof. Moşoni Andreea, Şc. Gimnazială Nr.2 Bogei
Premiul III - Ghiulai Denisa și Maior Miruna, cls. a V-a, prof. Mal Zoe, Col. Naţional „Octavian Goga" Marghita.
ZONA 4 (Nojorid)
Premiul I - Popa Camelia, cls. a VII-a, prof. Trif Lavinia și Moraru Nelu, cls. a II-a, prof. Moraru Olimpia, Şc. Gimnazială Nr. 3 Bălaia Premiul II - Rostaş Larisa și David Daria, cls. a VI-a, prof. Bughiu Cristina, Şc. Gimnazială Nr.2  Livada 
Premiul III - Vidican Darius, cls. a VII-a, prof. Duma Denisa, și Sfârlea Sorina, cls. a VII-a, prof. Romanu Dumitru Flavia, Şc. Gimnazială Nr.1 Nojorid
ZONA 5 (Salonta)
Premiul I - Popa Crinuţa și Lezău Cristina, cls. a VII-a, prof. Roman Cornelia, Şc. Gimnazială ,,Nestor Porumb" Tulca
Premiul II - Copos Denisa și Luncan Dorina, cls. a VIII-a, prof. Tărcăet Diana, Şc. Gimnazială Nr. 2 Sânnicolau Român
Premiul III - Iancău Heidi și Lorinczi Melinda, cls. a VII-a, prof. Păfucan Rodica, Col. Naţional „Teodor Neş" Salonta
ZONA 6 (Tinca)
Premiul I - Sabău Ioana, cls. a VI-a și Pojoga Mihaela, cls. a VII-a, prof. Popa Florica, Şc. Gimnazială Nr.1 Cociuba Mare
Premiul II - Martin-Toma Ruth, cls. a V-a și Ungur Tania, cls. a VIII-a, prof. Martin-Toma Teodora Anca, Lic. Teoretic „Nicolae Jiga" Tinca
Premiul III - Herpuţ Coralia și Sudrijan Elisa, cls. a V-a, prof. Ilie-Cosma Lorena, Şc. Gimnazială Nr. 3 Tăut.
ZONA 7 (Diosig)
Premiul I - Ivan Patricia și Hava Daiana, cls. a VII-a, prof. Coste Ioana, Şc. Gimnazială Nr.1 Sârbi
Premiul II - Dudaş Bianca și Koti Timea, cls. a VII-a, prof. Ujvarosi Edith, Şc. Gimnazială ,,Benedek Elek" Cetariu
Premiul III - Morar Cornelia și Duca Adriana, cls. a VII-a, prof. Haş Delia, Şc. Gimnazială Nr.1 Mihai Bravu.
ZONA 8 (Ștei)
Premiul I - Crişan Andreea și Panda Melisa, cls. a VII-a, prof. Man Anamaria, Col. Naţional „Avram Iancu" Ştei
Premiul II - Andru Miruna, cls. a V-a și Diniş Bianca, cls. a VIII-a, prof. Andru Luminiţa, Şc. Gimnazială ,,Miron Pompiliu" Ştei
Premiul III - Tirla Gabriel și Florincuţa Simina, cls. a VI-a, prof. Moza Cristina, Şc. Gimnazială Nr.1 Rieni
ZONA 9 (Săcueni)
Premiul I - Borsi Bernadett, cls. a VI-a și Varga Evelin, cls. a V-a, prof. Kadar Aniko, Şc. Gimnazială Nr.1 Buduslău
Premiul II - Szell Laura, cls. a VI-a și Zih Barbara, cls. a VII-a, prof. Kiss Henrietta, Şc. Gimnazială ,,Balasi Jozsef" Curtuişeni
Premiul III - Kadar Tamas și Varro Krisztian, cls. a V-a, prof. coordonator Szabo Ildiko, Lic. Teoretic „Petofi Sandor" Săcueni.
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (101 poze), accesați Galeria foto: Concursul  județean  ,,Un măr pe zi – o viață sănătoasă”, ediția a IV-a.

Trimite email
vineri, 26 aprilie 2024, 05:37:53 Ora de vară a Europei de Est