Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Nominalizările pentru Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială

În 21 martie, cea de-a IV-a ediție

Nominalizările pentru Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială

Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială este un eveniment organizat de către Colegiul Național al Asistenților Sociali ce îşi propune să promoveze performanţa în domeniul social.

Ca și la edițiile trecute, Gala celebrează în România Ziua Mondială a Asistenţei Sociale prin premierea celor mai sârguincioși asistenţi sociali, dar şi a celor ce cu drag au contribuit la promovarea asistenţei sociale.
În seara de 21 martie 2017, Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială își deschide cortina celei de-a IV-a ediții în inima Bucureștiului, la Ateneul Român, în întâmpinarea a 800 de zâmbete și priviri nerăbdătoare.
Asistenții sociali sunt în mijlocul celor mai grave și mai complexe probleme cu care se confruntă societatea - sărăcie, boli mentale, rasism, discriminare, protecția drepturilor copilului, familie și comunități, încercând să găsească soluții pozitive.
Județul Bihor are ca nominalizați la aceasta gala 27 de asistenți sociali, trei jurnaliști care au susținut și promovat sectorul social, cinci instituții de asistență socială, un politician și trei promotori ai formării în asistență socială.
Între 20 februarie și 27 februarie ora 00.00 toți nominalizații la acest eveniment național important în asistență socială pot fi votați online la următorul link: http://poll.cnasr.ro/ 
Vă invităm să susțineți sectorul de asistență socială din județul Bihor.
Găsiți mai jos numele tuturor celor nominalizați și categoria la care au fost nominalizați.
1.Premiul asistentul social al anului
Hanga Daniela - Asociatia Smiles
Gîrba Paula Madalina - Asociatia DOWN Oradea
Dudas Floarea Ghiorghina - Penitenciarul Oradea
2.Premiul pentru asistentul social din domeniul protecţiei copilului
Mirela Tonceanu - DGASPC
Aurelia Moldovan - DGASPC
Dragan Emanuela - Fundatia Est Europa
Bungău Mirela Carmen - DGASPC
3.Asistentul social din domeniul persoanelor cu dizabilităţi
Bara Bianca - DGASPC
Tomuta Marcela - Asociația Filantropia
Bolos Cosmina Cristina - Fundatia de Scleroza Multipla Bihor
Hexan Olimpia Ioana  - DGASPC
4.Asistentul social din domeniul sănătate / servicii medicale
Florica Hanga - UPU
Hulea Laura - Spitalul de Neuro-Psihiatrie
Murg Marinela - Hospice Emanuel Oradea
5.Asistentul social din domeniul reintegrării sociale a persoanei private de libertate
Andronic Emanuela - Serviciul de Probatiune Bihor
Stroie Saveta Rodica - Serviciul de Probatiune Bihor
Bodiu Gilda - Serviciul de Probatiune Bihor
6.Asistentul social din domeniul incluziunii persoanelor fără adăpost
Adina Tamas - DGASPC
7.Asistentul social din domeniul persoanelor vârstnice şi îngrijrii la domiciliu
Hexan Olimpia - DGASPC
Fetea Angela Lianai - ASCO
Carol Mihut - Fundatia Diaconia
Ciordas Cerasela Teodora - Caritas Eparhial Oradea
8.Asistentul social din domeniul incluziunii sociale / economie socială
Carol Mihut - Fundatia Diakonia Oradea
Ioana Ostahie - Caritas Eparhial Oradea
9.Asistentul social din domeniul asistenţei sociale comunitare
Nagy Andrea - Centrul de ingrijire sociala Sf. Elisabeta
Foltut Mariana - Fundatia Casa
10.Asistentul social din domeniul prevenirii / reducerii riscurilor asociate infecţiei cu HIV, consumului de droguri şi exploatării sexuale
Pop Calin Petru - Agentia Nationala a Traficului de Persoane, Centru Regional Oradea
11.Premiul pentru jurnalism
Bogdan Costea - DIGI 24
Smaranda Chișbora - Bihoreanul
Crina Dobocan - Bihon
12.Premiul politicianul anului
Florica Cherecheș
13.Premiul instituţia anului
Inspectoratul Judetean de Politie Bihor
Fundatia People to People
Fundatia de Scleroza Multipla Bihor
DGASPC Bihor
Asociatia Asteldorf
14.Premiul personalitatea anului în promovarea educaţiei şi formării în asistenţa socială
Adina Micula - Universitatea Emanuel
Bodogai Simona - Universitatea Oradea
Claudia Bacter - Universitatea Oradea
15.Premiul de excelenţă pentru promovarea profesiei liberale de asistent social
Leontina Daragiu - Fundația Ruhama
16.Premiul pentru întreaga carieră în promovarea asistenţei sociale
Adina Tamas - DGASPC
17.Premiul pentru cea mai activă sucursală a CNASR
Sucursala Bihor
Președinte Sucursala Bihor a CNASR
Claudia Torje

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 21:45:47 Ora de vară a Europei de Est